Paryžiaus aukštoji mada: „Giambattista Valli” odė spontaniškimui

Kalbant apie aukštosios mados salonų klientes įprasta manyti, kad tai – vidutinio amžiaus pasiturinčios moterys, ieškančios ypatingos kokybės vakarinių drabužių bei dienai skirtų kostiumėlių. Vis tik jaunosios kartos dizaineriai įsitikinę, kad ne mažiau dėmesio skirti reikėtų ir tai klientei, kuri ką tik įžengė į trečiąją dešimtį ir taip pat domisi aukštąja mada. Italas Giambattista Valli savo naujausią pavasario-vasaros kolekciją skyrė būtent jaunoms dailioms merginoms, o ne vyresnei klientei.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 23, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:09 AM

Lengvi audiniai, gausūs siuvinėjimai, ryškios spalvos ir itin trumpi ilgiai – naujausios G. Valli kolekcijos išskirtinumas. Pasak dizainerio, klasikinę ilgą vakaro suknelę pakeitė gerokai žaismingesnė bei seksualesnė trumpa, kurią taip pat galima kruopščiai išsiuvinėti bei papuošti, tačiau ji parodys gražias merginos kojas ir tiks paryčiais grįžtant namo iš naktinio klubo. O galbūt ir rytiniam kavos puodeliui kavinėje.

Aukštosios mados tradicijų gerbėjams tai skamba tarsi įžeidimas, tačiau G. Valli taikosi prie dabartinės industrijos, kurios nemažą dalį sudaro būtent jaunesnio amžiaus klientės. Joms turėtų patikti ryškių mėlynos, rožinės, žalios spalvų kontrastai su balta, subtilūs gėlių raštų siuvinėjimai, klubų srityje drapiruotas audinys.

Kiek santūresni buvo finaliniai kolekcijos modeliai. Nors vis dar ryškių rožinės ir kobalto mėlynos spalvų, jie atrodė labai elegantiškai, vietomis po atviru sijonu slėpėsi siaurėjančios kelnės. Vieni stipriausių kolekcijos kūrinių – per liemenį storu juodu kaspinu surištos suknelės, apnuoginančios pečius ir dalinai nugarą. Šis siluetas priminė Holivudo aktorės ir Monako kunigaikštienės Grace Kelly stilių, jį atkartojo ir atgal sušukuoti manekenių plaukai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.