Paryžiaus mados savaitėje – aukštosios mados opera pagal „Valentino”

Teatras ir aukštoji mada – iš pirmo žvilgsnio skirtingos, tačiau iš tiesų itin susijusios meno rūšys, žiūrovui prieš akis sukuriančios grožio iliuziją, lavinančios estetinį suvokimą, skonį bei pasakojančios istoriją. Tačiau jeigu scenoje atmosferą kuria dailininkų tapytos dekoracijos, aukštoji mada savo grožį atskleidžia ant audinio.

„Valentino” kolekcija.<br>AP nuotr.
„Valentino” kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 23, 2014, 6:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:25 AM

Būtent tokia idėja susižavėję „Valentino” mados namų dizaineriai Pierpaolo Piccioli bei Maria Grazia Chiuri pristatė savo naujausią aukštosios mados kolekciją pavasario-vasaros sezonui.

Įkvėpti savo gimtojo miesto Romos operos, mados kūrėjai teatrališką nuotaiką perkėlė ant audinio, todėl daugelis suknelių atrodė tarsi kostiumai, sukurti scenai. Nors pristatymą pradėjo šviesus perregimas apdaras, dekoruotas penkline ir natomis, muzikinį motyvą greitai pakeitė gamtos detalės. Pavyzdžiui, ilgas plazdenančias sukneles, jau tapusias mados namų vizitine kortele, duetas išmargino abstrakčiais žolių piešiniais bei liūtų, tigrų paveikslais.

Trumpesnės balerinos silueto suknelės buvo dekoruotos vijoklių motyvu, plunksnomis, apie vienos suknelės liemenį susuktas kitos spalvos audinys imitavo gyvatę. Džiunglių tematiką buvo galima įžvelgti ir leopardo kailio raštu dekoruotose kolonos formos apdaruose, afrikietiško stiliaus kontrastinguose piešiniuose ant audinio. Tiesa, ant podiumo nepasirodė nė viena ryškiai raudonos spalvos suknelė – tai buvo tapę mados namų tradicija, kurią duetas kartas nuo karto sulaužo.

Įdomu tai, kad ant podiumo parodyti ir itin asketiški modeliai – neutralių spalvų tiesaus kirpimo suknelės bei apsiaustai be jokių išskirtinių detalių ar siuvinėjimų. Galbūt šie kolekcijos elementai ir nebuvo verti aukštosios mados vardo, tačiau įspūdingi drabužiai, pasiūti iš nėrinių bei smulkiai siuvinėti paveikslai šou auditorijos abejingos nepaliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.