„Mis Lietuva“ karūna - tramplinas į šlovę

Pasipuošti gražiausios Lietuvos merginos vardą suteikiančia karūna – kone kiekvienos mergaitės svajonė. Bet kartą per metus pasiseka tik vienai. Toji vienintelė ant galvos užsideda karūną, o ant pečių – atsakomybę savo darbais įrodyti esanti to verta ir tinkamai atstovauti Lietuvai pasaulyje.

„Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
„Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:21 PM

Galima juokaujant sakyti: vienas didžiausių privalumų tapus „Mis Lietuva“ – kad gauni pareigas visam gyvenimui. Nesvarbu, baigsi mokslus ar ne, dirbsi ar būsi tik turtingo vyro žmona, žurnaluose visuomet šalia nuotraukos galės atsirasti prierašas „Mis Lietuva“. Arba dar išdidesnis: „Gražuolė“. Skamba puikiai? Bet ir įpareigoja!

Štai „Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė laimėjusi konkursą užsibrėžė tikslą skleisti pasauliui žinią apie ekologiją. Net ruošdamasi „Mis pasaulis“ konkursui savo vizitines korteles išsispausdino ant popieriaus, kurį kartu su vaikų namų auklėtiniais pagamino iš senų laikraščių ir žurnalų.

„Ekologija – tai žmonijos išsigelbėjimas. Mane labai slegia, kad daugelis to nesuvokia ir nesupranta, jog galima kai ką pakeisti“, – tuomet teigė gražuolė.

Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame „Mis pasaulis 2008“ jai nepasisekė, tačiau Gabrielė neliko nepastebėta.

Tuomet dar Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos moksleivė pateko į talentų konkurso finalą, kur parodė šiuolaikinio šokio numerį. Nors talentų konkurso ir nelaimėjo, Gabrielės žvaigždė net ir be pasaulinių titulų neišblėso. Kaunietė, jau ir prieš konkursą išmėginusi modelio darbą, vis dažniau buvo kviečiama pristatyti drabužių kolekcijų, o jos sunkiai ištariamą pavardę šiandien moka ištarti kiekvienas, bent kiek besidomintis pramogų pasauliu.

„Kaip gyvenčiau dabar, jei ne konkursas? Būčiau tokia pati – tuo neabejoju. Tačiau neturėčiau tokios patirties, kokią gavau konkurse ir paskui. Dabar aplink mane būtų kiti žmonės. Pati tikrai nebūčiau bandžiusi susipažinti su pramogų pasaulio atstovais – visais tais, kurie šiandien yra mano bičiuliai“, – sako G.Martirosianaitė.

Visai kitokios nuomonės apie konkursą yra „Mis Lietuva 2009“ Vaida Petraškaitė.

„Nė vienos durys neatsidaro be pastangų vien dėl to, kad esi graži. Jei pati aklai belsiuosi ir stengsiuosi tas duris atverti, galbūt ir pavyks“, – įsitikinusi ji. Tačiau iš Balbieriškio kilusi mergina į šlovės duris po konkurso nesibeldė.

Gražiausios Lietuvos merginos karūna pasipuošusi Vaida išvyko į „Mis pasaulis 2009“ konkursą Pietų Afrikos Respublikoje, titulų nepelnė ir daugiau į viešumą nelindo.

Tiesa, durys pačios neatsidaro, bet kaip viena diena gali pakeisti likimą, galėtų papasakoti „Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė. Ji turėjo tapti teisininke, bet tapo... vizažiste. Laimėjusi konkursą „Mis Lietuva 2010“ ir iškovojusi teisę dalyvauti „Mis pasaulis 2010“ konkurse, teisės studijas Gritė sustabdė. Tiesa, dabar mokslus atnaujino ir netrukus bus diplomuota teisininkė. Bet šiandien gražuolė kur kas labiau džiaugiasi rankose laikydama vizažo kursų diplomą.

G.Maruškevičiūtė tikina, kad makiažo subtilybės ją traukė nuo mokyklos laikų. Todėl nieko keista, kad studijuodama ji įsidarbino būtent kosmetikos parduotuvėje. Netrukus ji tapo atsakinga už kompanijos dekoratyvinę kosmetiką ir tai dar labiau paskatino norą domėtis vizažu.

Lemiamą tašką jos apsisprendimui padėjo „Mis pasaulis“ konkursas.

„Kai sužinojau, kad „Mis pasaulis“ konkurso finale reikės pačiai pasidažyti, reikėjo greitai išmokti tai daryti. Viena profesionali vizažistė mane pamokė, kaip susikurti sceninį makiažą. Jį daryti kur kas sudėtingiau! Išmokau daug subtilybių. Grįžusi iš konkurso supratau, kad man labai patinka laikyti rankose kosmetikos šepetėlius, maišyti spalvas ir jaučiu žinių poreikį“, – prisimena Gritė.

Lyg priešingybė Gritei – „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė. „Kaip gražiai susišukuoti, kaip pasidažyti – šios grožio paslaptys iki konkurso man nelabai rūpėjo“, – šypteli žemaitė iš Skuodo. Rūpėjo muzika. Rūpi ir dabar.

Ieva baigė muzikos mokyklą, groja akordeonu ir savo talentą parodė ne tik konkursuose „Mis Lietuva“, „Mis pasaulis“, bet ir televizijos muzikiniuose projektuose „Žvaigždžių duetai“, „Muzikinė kaukė“.

Gražuolė Rasa Vereniūtė viešumo vengia. „Mis Lietuva 2012“ tikina, kad gyvenimas po konkurso labai nepasikeitė, o per didelio dėmesio niekada ir nesiekė.

Grožio karalaitės:

Pirmasis Lietuvoje grožio konkursas „Gražioji vilnietė“ įvyko 1988 m. Jį laimėjo Ingrida Mikelionytė-Sabonienė.

„Mis Lietuva 1989“ Liucija Gruzdytė.

„Mis Lietuva 1990“ Greta Bardavelytė.

„Mis Lietuva 1991“ Dalia Leleivaitė.

„Mis Lietuva 1992“ Rasa Kukenytė.

„Mis Lietuva 1993“ Jūratė Mikutaitė.

„Mis Lietuva 1994“ Jurga Tautkutė-Heininga.

„Mis Lietuva 1995“ Gabrielė Bartkutė.

„Mis Lietuva 1996“ Daiva Anužytė-Kasiulaitienė.

„Mis Lietuva 1997“ Asta Vyšniauskaitė-Dumbliauskienė.

„Mis Lietuva 1998“ Kristina Pakarnaitė.

„Mis Lietuva 1999“ Renata Mackevičiūtė.

„Mis Lietuva 2000“ Martyna Bimbaitė-Skisaker.

„Mis Lietuva 2001“ Oksana Semenišina.

„Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė.

„Mis Lietuva 2004“ Agnė Maliaukaitė.

„Mis Lietuva 2007“ Jurgita Jurkutė.

„Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė.

„Mis Lietuva 2009“ Vaida Petraškaitė.

„Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė.

„Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė.

„Mis Lietuva 2012“ Rasa Vereniūtė.

2003, 2005, 2006 m. konkursas nevyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.