Lietuviai modeliai užkariauja mados podiumus

Lietuviškų pavardžių per mados savaites galima išgirsti ir daugiau. Visų lietuvių, pastarąjį penkmetį žengusių garsių dizainerių podiumu ar gavusių reklamos užsakymą, išvardyti ir nesiekiame. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad pastarasis penkmetis pateikė staigmeną – pagaliau ant pasaulio podiumų išvydome Lietuvos vyrų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:49 PM

Mėgstamais „Versace“ modeliais tapo Mantas Armalis ir Lukas Katinas. Lietuvos atletas, profesionalus Švedijos „Mora IK“ komandos vartininkas 20-metis M.Armalis „Versace“ podiumu žygiavo jau tris kartus. „Kai palyginu su ledo rituliu, modeliui – daug paprasčiau. Juk reikia tik kelis kartus pereiti podiumu. Žinoma, reikia koncentracijos, bet vis tiek tai daug lengviau. Man demonstruoti labai patinka, o madai skirtos repeticijos nenualina taip, kaip ledo ritulio treniruotės“, – įspūdžiais dalijasi Mantas.

Iš Palangos kilęs 19-metis Lukas su garsia italų dizainere Donatella Versace susipažino pernai ir iš karto krito mados garsenybei į akis. Po vasaros kolekcijos pristatymo Lukas su kai kuriais kitais dizainerės favoritais buvo pakviestas į „Versace“ mados namų surengtą vakarėlį.

Šiuo metu L.Katinas gyvena Londone, bet neatmeta galimybės, kad galėtų persikraustyti į Milaną, nes Italijoje dirbti jam patinka. Tiek Londone, tiek Milane, pasak lietuvio, į modelio profesiją žiūrima su pagarba. Praėjusią žiemą vaikinas iš Londono į Milaną atskrido pademonstruoti „Calvin Klein“ ateinančios žiemos kolekcijos. Manekeno duonos ragavo ir 24-erių vilnietis Almantas Petkūnas. Jis šiemet pristatė „Jil Sander“, „Iceberg“, „Burberry Prorsum“ kitos žiemos kolekcijas.

Pastarieji metai buvo išskirtiniai ir dvidešimtmečiam egzotiškos išvaizdos modeliui Tuen Simonui Phamui. Lietuviško ir vietnamietiško kraujo turintis Simonas iš Grigiškių dėl modelio karjeros sustabdė teisės studijas universitete ir ilgiems mėnesiams paliko Lietuvą.

Lietuviui jau teko pristatyti „Kenzo“ ir „Jeremy Scott“ kolekcijas madų savaitėse. Jis reklamavo tokius prekės ženklus kaip „Club Monaco“, „Duckie Brown“, „Timberland“. Puošė žurnalų IMMO ir „Menswear“ viršelius. Jo nuotraukas galima išvysti žurnalų „Vogue“, GQ, „Bullet“ puslapiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.