Mados istorikas A.Vasiljevas pristatė knygą „Mados likimai“

Šeštadienio popietę į Taikomosios dailės muziejų rinkosi mados mylėtojai. Čia buvo pristatyta mados guru neretai vadinamo menotyrininko ir teatro dailininko Aleksandro Vasiljevo knyga „Mados likimai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:01 AM

A.Vasiljevui mada yra profesija ir pašaukimas, taip pat dingstis pamąstyti apie meno, žmonių, šalių likimus. Kiekvienas šios knygos skyrius rodo nepaprastą susidomėjimą visais gyvenimo aspektais, atsidavimą savo veiklai ir meilę aprašomiems žmonėms.

Knyga suskirstyta į dvi dalis: pirmoje aprašoma mados istorija, čia autorius iš arčiau pažvelgia į mados pasaulio užkulisius, aptaria net menkiausias su stiliumi susijusias detales. Įdomūs pasakojimai apie gundančius korsetus, vyriškus kostiumus, skrybėlaites ar net perukus. Įvaizdžio tema aktuali buvo visais amžiais.

Knygoje A.Vasiljevas aprašo Egipto papuošalus ir šiuolaikinius drabužius, samprotauja apie garsių dizainerių likimus arba menininkų, kurių daugumą pats pažinojo, gyvenimą ir mirtį. Antroji knygos dalis pavadintos „Legendos“. Joje pasakojama apie meno pasaulio asmenybes, tokias kaip ekrano karalienę Verą Cholodnają, kino žvaigždė Liją Marą ar dailininkus Aleksandrą Benua ir Leoną Bakstą. Knygoje nelieka nepaminėtos ir baleto žvaigždės Nina Kirsanova, Valentina Kašuba, Igoris Juskevičius ir daugelis kitų. Tačiau didžiausią dėmesį autorius skiria ir mados pasaulio legendoms Coco Chanel, Pauliui Poiret, Emanueliui Ungaro ir kt.

Įvairiu laiku parašyti straipsniai parinkti ir pritaikyti šiandienos skaitytojams, o humoras ir vaiskus, atpažįstamas kalbos tonas pradžiugins daugybę A.Vasiljevo gerbėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.