Nepraktiška mada - Vilniuje pristatyta vieno batelio paroda

Trečiadienį Vilniaus prekybos centre „Europa“ surengta kiek neįprasta batų paroda, kurioje eksponuota tik po vieną poros batą. Visų jų autorės – Vilniaus Dailės Akademijos (VDA) studentės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:10 PM

Jų darbo vadovė, batų dizainerė Rūta Rimšelienė pasakojo, kad studentės net ir nesukūrė antrų poros batų, todėl ir paroda vadinasi „Mano batai buvo du, vienas dingo...“

Jau ne pirmą sykį su akademijos studentais dirbusi R.Rimšelienė sielvartauja tik dėl to, kad darbai vyko labai greitai ir ji nespėjo artimiau susipažinti su būsimosiomis dizainerėmis. Vis dėlto pats rezultatas nudžiugino garsiausią batelių dizainerę Lietuvoje.

„Galbūt kai kurioms studentėms ši paroda taps didžiojo kelio į stiliaus bei mados pasaulį pradžia“, - svarstė R.Rimšelienė.

Dizainerė patikino, kad ji ir VDA profesorė Jolanta Talaikytė nedirbo už studentes, jos tik užvedė savo mokines ant teisingo kelio.

Su studentėmis bendradarbiavo ir mados projektas „Meraki“. Jo įkūrėjai Vaidas ir Laurelle Būdvyčiai prisidėjo prie šių batelių realizacijos, tokiu būdu skatindami jaunus dizainerius kurti: leisti suprasti, kaip kūryba susilieja su verslu, kaip dizainerio darbas virsta realybe ir kokių nuostabių, skatinančių kurti savybių turi Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.