Ant Paryžiaus podiumo - retro stiliaus D.Van Noteno kolekcija

Belgų mados kūrėjas Dries Van Notenas šiandien gali būti vadinamas vienu iš nedaugelio dizainerių, kurie itin daug dėmesio skiria moderniojo meno studijoms, naujausias kryptis perteikia savo kūryboje bei visuomet sudomina audinių, siluetų ir temų pasirinkimu. Naujausią rudens-žiemos kolekciją, pristatytą Paryžiaus mados savaitės metu, dizaineris dedikavo ketvirtojo dešimtmečio stilistikai bei popmeno motyvams.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 27, 2014, 7:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:02 PM

Galima neabejoti, kad po lengvo ir šviesaus vasaros sezono D.Van Noteno klientė neskubės ieškoti tamsių drabužių, sunkių audinių bei pasiduoti vyraujančiai minimalistinei tendencijai. Rudenį ji pasitiks žiūrėdama klasikinius Holivudo filmus, sukurtus prieš Antrąjį pasaulinį karą, semsis įkvėpimo iš prabangių aktorių kostiumų, dramatiško makiažo bei elegantiškų šukuosenų. Todėl jos spintoje būtinai atsidurs „art deco” raštais margintas per liemenį sujuosiamas paltas, kelius siekianti suknelė aukštu kaklu, pieštuko formos sijonas ir tamsaus žvilgančio kailio švarkas.

Modernumo bei D.Van Notenui būdingos energijos kolekcijai suteikė egzotiškus augalus vaizduojantys spalvinti raštai. Juos dizaineris pasiūlė komponuoti iš oranžinės, dangaus mėlynumo, geltonos, neoninės rožinės, geltonos spalvų, kurias harmoningai atsveria juoda, tamsiai mėlyna, samanų žalumo. Svarbi ir sidabro spalva, kurią dizaineris naudojo margindamas finalinių suknelių audinius.

Didelis avalynės pasirinkimas bei išskirtiniai aksesuarai taip pat galėtų būti laikomi belgų kūrėjo išskirtiniu bruožu. Šįkart savo modeliams jis sukūrė ne tik „Mary Jane” tipo aukštakulnius su pėdą juosiančia juostele, bet ir batelius perregima pakulne, margintos odos aulinukus, taip pat batus su veltinio akcentais. Manekenės rankose nešėsi raštuotas dideles delninukes, o jų akis slėpė akiniai tamsintais stiklais ir ryškiaspalviais rėmeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.