E.Kernagytė-Dambrauskė: „Mėgstu rengtis iš mamos spintos“

Projekte „Moteris. Mama. Dukra“, kurio metu daromos nuotraukos jau greitai virs paroda, dalyvauja ne viena žinoma moteris. Tarp jų – ir įvairių TV projektų vedėja, aktoriaus Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė-Dambrauskė su mama Dalia Kernagiene.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 27, 2014, 10:41 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:38 PM

„Mes turime tik keletą nuotraukų, kuriose esame įamžintos su mama. Viena jų – daryta, kai buvau dvejų metukų, tada – per išleistuves, o daugiau ir neturime.

Labai nudžiugau, kai pasiūlė dalyvauti šiame projekte – turėsime gražių savo nuotraukų. Mama truputį pasispardė, bet dabar jau irgi džiaugiasi“, - juokėsi Eglė.

Klausimas, ar ji dažnai bendrauja su mama, yra beprasmis – Eglė su vyru ir dviem vaikais dvejus metus gyvena erdviuose mamos namuose.

„Mano vyras (režisierius Vytautas Dambrauskas – Red.) kartu pagyvenęs pasakė, kad su mama esame velniškai panašaus charakterio, todėl dažnai ir pykstamės.

Jis teisus - esame labai panašios užsispyrimu, emocingumu, požiūriu į gyvenimą. Kuri pirma einame taikytis? Mus dažnai sutaiko mano vaikai – sūnūs Vėjas ir Džiugas. Spjauname į tai, kas buvo, ir einame toliau.

Iš tiesų mes esame labai geros draugės. Nežinau artimesnio žmogaus nei mama. Jei viduje neramu, pirmiausia kreipiuosi į ją, o tada jau į kitus“, - pasakojo Eglė.

Ji neseniai atšventė trisdešimąjį gimtadienį. Mamai – 63-eji, tačiau kartais Eglei atrodo, kad jos – bendraamžės.

„Niekas jai neduoda tiek metų. Ji vis dar yra hipė. Aš iki šiol mėgstu rengtis iš mamos spintos. Manau, esu į ją panaši, tai pasimatys fotosesijoje.

Atpažįstu savo bruožus, mėgstame panašų rūbų stilių. Tikrai taip būna - einu gatve ir, kaip moterys mėgsta, pažiūriu į savo atspindį vitrinose. Pamatau mamą jaunystėje.

Kai mano vyras susipažino su mano mama, vėliau jai pasakė: kai pamačiau jus, man pasidarė ramu, supratau, kad noriu vesti jūsų dukrą, nes ji ir brandaus amžiaus bus graži. Kai man bus tiek metų, kiek dabar yra mano mamai, norėčiau atrodyti taip, kaip ji“, - šypsojosi Eglė.

Aplink šėlstant vaikams, Eglė ir Dalia retai suranda laiko ramiam moteriškam pokalbiui. Bet kai suranda, jie trunka ilgai.

„Kai būna šilta, kai visi užmiega, einame kartu į terasą, susėdam ir kalbamės apie gyvenimą. Mamos patarimus labai branginu. Ji turi labai daug gyvenimo patirties.

Pas ją pirmiausia einu su savo paslaptimis. Nes žinau, kad ji tas paslaptis saugos ir duos patarimų, kurių tuo momentu reikia.

Mama yra žmogus, kuris visą gyvenimą paaukojo šeimai. Man ji asocijuojasi su namais, kvepiančiais obuolių pyragu“, - šiltai pasakojo E.Kernagytė-Dambrauskė.

Pagrindiniu nuotraukų projekto „Moteris. Mama. Dukra“ akcentu taps kovo 20 d. Vilniuje duris atversianti paroda. Jos lankytojai galės išvysti menines nuotraukas, kuriose bus užfiksuotos tiek garsios Lietuvos mamos ir dukros, tiek ir nedaugeliui žinomos, bet taip pat žavingos moterys.

Dabar kviečiame balsuoti už labiausiai patikusias dalyves. Dalyvių nuotraukas galite rasti straipsnio apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.