J.Statkevičiui - išskirtinis „Fashion TV“ dėmesys

Mados mišios. Ne veltui taip skambiai vadinami lietuvių kūrėjo Juozo Statkevičiaus mados kolekcijų pristatymai, nes jie iš tiesų būna įspūdingi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-27 11:29, atnaujinta 2018-02-15 21:34

Naujausią šou filmavo  visame pasaulyje garsi televizija „Fashion TV“ – tradiciškai kaip kasmet. „Mane sveikina žmonės iš viso pasaulio. Visi apstulbę, kokio aukšto lygio pristatymus rengiu Lietuvoje“, – sakė J.Statkevičius.

Interviu „Fashion TV“ dalijo užkulisiuose pasirodymui besiruošiančios manekenės. Tarp jų – į pasaulio modelių penkiasdešimtuką įeinanti Edita Vilkevičiūtė, taip pat Ditė Antanaitytė, Erika Stasiulevičiūtė, Asta Valentaitė. Modelius demonstravo ir rusų baleto žvaigždė Nikolajus Ciskaridzė.

2014 metų kolekcija Juozo gerbėjus akimirksniu nunešė į Tekančios Saulės šalį, Japoniją.

Tiek modeliuose, tiek scenografijoje buvo apimta ir tradicinė, ir šiuolaikinė Japonija. Moderniausių animacinių filmų, haiku, tradicinių ikebanos bei dzen sodų citatos buvo justi tiek rūbuose, tiek muzikoje, tiek scenografijoje.

Naujausią J.Statkevičiaus kolekciją įkvėpė jo kelionė į Japoniją. Tekančios Saulės šalyje kūrėją stebino prieštaringa kultūra, kurioje susipina senosios tradicijos ir naujosios technologijos.

Dalis kolekcijos buvo skirta japoniškiems siluetams: merginos vilkėjo kimono primenančius drabužius. Griežtų sijono ir švarkelio kostiumėlių siluetus dizaineris taip pat pateikė savaip. Iš patrumpintų švarkelių rankovių lindo baltų marškinių rankogaliai, švarkų nugarą puošė iš medžiagos pagamintos gėlės.

Moterims kitą vasarą Juozas siūlo rinktis vyriškus siluetus. Kolekcijos moteriškos dalies pagrindą sudarė kelnių ir švarko kostiumai. Prie jų dizaineris priderino dideles rankines ir smailianosius, plono kulniuko batelius. Batų ir rankinių akcentais tapo fluorescencinė oranžinė spalva.

Ryškiai rožinę spalvą aksesuarams Juozas naudojo pristatydamas tamsiai mėlynus kostiumus, sukneles. Vyriškoje kolekcijos dalyje J.Statkevičius naudojo ir odą. Neįprastai atrodė jo siūlomi trumpų šortų ir švarko odiniai kostiumai. Šiltajam sezonui skirtus drabužius Juozas kūrė iš prašmatnios vilnos ir šilko, o kolekcijoje dominavo smėlio, tamsiai ruda, raudonojo vyno spalvos. Prie jų kūrėjas derino ryškius akcentus. Tiesa, dalis kolekcijos nuo batų iki galvos apdangalų buvo ryškūs, tiesiog šviečiantys tamsoje.

Kolekcijai prabangos suteikė specialiai sukurti „Manolo Blahnik“ avalynė ir „de Grisgono“ juvelyrika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.