R.Piekautaitės kolekcijoje – aristokratiškų atspalvių dermė

Vienai žiemai dar nesibaigus dizaineriai pristato būsimas šaltojo sezono madas. Laikydamasi šių tradicijų Ramunės Piekautaitės mados namai taip pat gyvena būsimuoju laiku ir šeštą kartą pristato 2014 - 2015 metų rudens ir žiemos kolekciją prestižinėje „Tranoi” parodoje Paryžiuje. Čia dizainerė savo kūrybą potencialiems pirkėjams ir partneriams pristatys pasaulinių mados savaičių, vykstančių šiuo metu, fone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:24 PM

Dominuojančios rudens ir žiemos kolekcijos spalvos – sodri, dūminė pilka, burgundiško vyno, tamsaus šokolado, kakavos, šlapio asfalto, pudros. Švelnūs, tačiau stiprūs atspalviai – skiriamasis mados namų bruožas.

„Tai – koloritas, kurį matau kasdien – gatvėse, dangoraižiuose, parkuose. Iš pirmo žvilgsnio šios spalvos gali atrodyti kasdieniškos, tačiau jose slypi subtilumo jėga, kurią mano klientės moka puikiai išnaudoti” – detales atskleidžia R.Piekautaitė.

Pasteliniai tonai itin dera su ryškesniais veido bruožais – prislopinta uogų spalva lūpoms dienai ir ryškia oranžine ar intensyvia raudona – vakarui.

Netikėtas kolekcijos akcentas – asimetriški, švarių linijų sijonai. „Santūriam klasikiniam stiliui jie įneša žaismingumo”, - šypsosi dizainerė. O atsvara šiltiems, jaukiems tonams – tiesaus kirpimo ir žiemai itin patogaus ilgio – šiek tiek virš kulkšnies - kelnės. Jas kurdama R.Piekautaitė vėl pasitelkė nenuginčijamą funkcionalumą: „Tai idealus ilgis žiemai – apsaugotas nuo sušlapimo ir ištepimo”. Prie jų puikiai derės jaukūs, lengvai drapiruojami „oversized” megztiniai.

Dar viena išskirtinė detalė – itin ilgos odinės blauzdinės su užtrauktuku: „Šis aksesuaras yra išties patogus – saugo nuo šalčio, sniego ir drėgmės. Tuo pačiu atrodo gaiviai ir netikėtai, o derinimo galimybės – neribotos”, - priduria kolekcijos autorė.

Pasirinktos drabužių medžiagos – šiaurietiškos prabangos etalonas: kašmyrai, skirti paltams – nuo plonyčių, dailiai krentančių, iki beveik kailinės struktūros Suri alpakos vilnos itin žvarbioms dienoms. Viskozės, medvilnės ir šilko deriniai – drabužiams, esantiems arčiausiai kūno: palaidinėms, suknelėms, sijonams.

R.Piekautaitė jau seniai yra išgryninusi savo klientės viziją: „Aš kuriu miesto moteriai – asmenybei, kuriai nereikia iš šalies patvirtinti jos statuso. Žavinga, tačiau stipri ir elegantiška, atvira eksperimentams – tokia yra mano mūza.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.