E.Rainys ir L.Larionova pristato šaltojo sezono kolekcijas

Vienų garsiausių šalies drabužių dizainerių Egidijaus Rainio ir Lilijos Larionovos naujausi eskizai virto į stilingus, modernius, kokybiškus ir elegantiškus rankų darbo kūrinius. Kviestiniai svečiai – mados mylėtojai, kurių bus net 400, kovo 7 dieną Vilniaus prabangių automobilių salone „Inchcape Motors“ išvys dar nematytas šių dizainerių 2014-2015 rudens ir žiemos drabužių kolekcijas. Iš viso kūrėjai žada pristatyti po trisdešimt kūrinių.

E.Rainys ir L.Larionova.<br>V.Balkūno nuotr.
E.Rainys ir L.Larionova.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:54 PM

Šiais metais, kaip ir anksčiau – podiumas tas pats, tačiau kolekcijos viena į kitą nepanašios. E.Rainys ir L.Larionova jau septynerius metus kuria ir kolekcijas pristato po vienu stogu, tačiau jų kūrybos braižas skiriasi. Panašumas tik tas, kad abu dizaineriai moterims siūlo pilną garderobą – vakarines ir kasdienes sukneles, palaidines, sijonus, kelnes, švarkus, paltus. Kiekvieną drabužių eilutę užbaigs kompanijos AVON sukurtas makiažas. Modelių įvaizdžiu rūpinsis specialiai į madų šou pakviesta garsi šalies stilistė Karina Leontjeva.

Naujausia E.Rainio kolekcija nuo praėjusių metų kūrinių kardinaliai skiriasi spalvine gama. Pernai dizaineris moterims siūlė šaltuoju sezonu rengtis ryškiai, o šįmet jo drabužiais pasipuošusios damos primins iš rūko išnirusią dailią būtybę. Spalvos subtilios, vyrauja žemės atspalviai - pilki, rusvi, kapučino kavos. Be juodos taip pat neapsieita.

Modernioje salono aplinkoje E.Rainys svečiams pristatys prašmatnius ir lengvus drabužius iš šilko, vilnos. Moterys gėrėsis minkštais megztais apdarais. Akį trauks dienos drabužiai, kokteilinės, vakarinės ir, žinoma, vestuvinės suknelės. E.Rainys jau seniai tapo vienu mėgstamiausiu nuotakų suknelių kūrėju Lietuvoje. Kai kurios jų – tikri aukštosios mados kūriniai.

Dizaineris atskleidė, kad šioje kolekcijoje vietos neatsirado kelnėms. Artėjantį šaltąjį sezoną jis siūlo dėvėti elegantiškus kombinezonus. Stilingi kūriniai neapsieis be blizgaus dekoro, siuvinėjimų, tačiau jie stambesni nei įprastai. Motyvai išlieka panašūs – dizaineris ištikimas gėlėms, „rozetės“ tipo dekoro elementams. „Ši kolekcija yra jauki, elegantiška ir pritaikyta šalies klimatui. Tiesa, atsiras daugiau jaunatviško šėlsmo – anksčiau kūriniai buvo asketiški, gana uždari, o dabar moterys galės puikuotis giliomis iškirptėmis ir trumpais sijonais. Formos – kiek laisvesnės negu ankstesnių mano kolekcijų“, - kalbėjo E.Rainys.

Sostinės automobilių salone, kuriame prekiaujama madingais ir prabangiais visureigiais „Land Rover“, dizainerė L.Larionova svečius stebins sau nebūdinga, tačiau ne per saldžia romantika. Lilija moteris džiugins šilko apdarais, švariomis, minimalistinės linijomis.

Dizainerė prasitarė, kad ši kolekcija – tarsi aliuzija į pietų Ispanijos miestą Seviliją. Drabužių kūrėjai kolekcijos pristatymo idėją pasufleravo jos mėgstama Angelo Badalamenti muzika ir režisieriaus Deivido Linčo kūryba. Kaip pati kūrėja tikina, tai kolekcijai suteikia mistiškumo.

L.Larionova atsisakė plačios spalvų paletės. Kūriniai pasiūti iš aukso, baltos, raudonos ir juodos spalvų audinio. Juodos spalvos audiniai – įvairių, įdomių faktūrų.

Šį kartą Lilija nutarė išryškinti moterų kūno linijas – drabužiai ne per laisvo silueto, pastebimas liemuo. Dizainerė naudoja nemažai drapiruočių.

Nors L.Larionovos naujausioje kolekcijoje daugiausia suknelių ir paltų, joje puikiai suskambo netikėtas laisvalaikio stiliaus – džemperių bei klasikos derinys. Pirmą kartą dizainerė prie šilko ir kašmyro drabužių priderino verstos natūralios odos ir kalnų ilgaplaukės ožkos kailio elementus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.