Paryžiaus mados savaitė: S.McCartney patogaus rudens vizija

Sportiška, modernu, moteriška ir, svarbiausia, patogu – toks apibūdinimas geriausiai tinka britų dizainerės Stellos McCartney kūrybos stiliui. Savo kolekcijose niekada nenaudojanti kailio ir odos bei daug dėmesio skirianti drabužių funkcionalumui, ateinančiam rudens-žiemos sezonui dizainerė siūlo įdomias sportinių siluetų interpretacijas, maišytas su vyriško garderobo detalėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Mar 5, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:02 PM

Vis dėlto būtų klaidinga teigti, kad neretai kiek per didelius siluetus bei griežtas vyriškas konstrukcijas naudoti mėgstanti S.McCartney nesuteikia progos savo klientėms atrodyti itin moteriškai ar seksualiai. Pavyzdžiui, po tiesaus kirpimo kostiumu siūloma nedėvėti jokios palaidinės, trumpos marškinių tipo suknelės puikiai atidengia kojas, o net megztos suknelės bei standžios vilnos paltai subtiliai pabrėžia liemenį, jų pečių linija suapvalinta.

Nemažai dėmesio ateinantį rudenį dizainerės klientė skirs ir mezginiams, kurie ne tik jaukiai atrodys, bet ir bus susiaučiami apie kūną, derinami su minimalistinio modelio platformine avalyne. S.McCartney gerbėjos mėgsta pabrėžti, jog dizainerė yra viena tų retų kūrėjų, kurios iš tiesų supranta, ko reikia veikliai XXI-ojo amžiaus moteriai, tad kolekcijoje pristatyti ryškių spalvų sujuosiami paltai, puikūs kelnių kostiumai bei megztos tunikos puikiai atliks sezono garderobo pagrindų vaidmenį.

S.McCartney pristatymą užbaigė vakarui skirtais suknelių bei kombinezonų modeliais, kurių lengvus audinius, juodą spalvą bei minimalistinį siluetą puikiai papildė ryškūs šilko kutų akcentai, perregimo audinio detalės. Galbūt šiems drabužiams trūko subtilių aukštakulnių batelių ar moderniai atrodančių aksesuarų, tačiau S.McCartney nusprendė visą dėmesį nukreipti į sukneles bei puikius spalvinius derinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.