Grimo dailininkė J.Sargautytė žinias perteikia Londono lietuvėms

Bene garsiausia šalies grimo dailininkė Jolanta Sargautytė nuo praėjusių metų rugsėjo kartą per mėnesį vyksta į Angliją. Kartu su kolege makiažo meistre Žydre Žilinskaite Londone įsikūrusioms lietuvėms ji rengia vizažo kursus – supažindina moteris su profesionalaus grimo paslaptimis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:49 AM

Kalbėdamasi su portalu lrytas.lt J.Sargautytė pasidžiaugė, kad norinčių lankyti jos vedamus seminarus netrūksta. Vizažo studijas sudaro keturios pakopos, o grupėse vienu metu žinias semiasi 6–8 mokinės. Londone gyvenančias lietuves J.Sargautytės rengiami kursai labiausiai žavi dar ir todėl, kad jie vyksta gimtąja kalba, nekyla kliūčių klausiant ar klausant teorinės dalies.

Negana to, intensyvūs aštuonių dienų kursai žmogui kainuoja 400 arba 800 svarų sterlingų – kur kas pigiau nei vietinių anglų kalba organizuojami vizažo seminarai. Būna ir tokių studenčių, kurios į vizažo kursus vyksta iš Lietuvos. Tai proga savaitei pakeisti aplinką ir sužinoti naudingų dalykų.

„Smagu, kad merginos ir moterys, nublokštos į svečią šalį, nori tobulėti, semtis žinių. Tai puiki galimybė, neatsisakant savo nuolatinio darbo, per aštuonias dienas gauti pradinę vizažisto kvalifikaciją. Kursus sudaro teorinė ir praktinė dalys. Per dieną išnagrinėjame dvi arba tris temas. Paskui laikomas egzaminas, merginos viena kitai daro makiažą. Net ir toms, kurios neketina dirbti vizažistėmis, šie kursai yra naudingi. Kiekviena moteris turi žinoti, kaip taisyklingai pasidaryti makiažą“, – kalbėjo J.Sargautytė.

Kaip tikina šiuos kursus Londone lankančios moterys, įdomiausia seminarų dalis – meno kūrinių analizavimas.

Grimo dailininkė J.Sargautytė su studentėmis dvi dienas skiria pasivaikščiojimams po muziejus ir galerijas, kurių Londone apstu. Meninį potėpį veide grupės narės analizuoja Viktorijos ir Alberto muziejuje, Nacionalinėje portretų galerijoje. Atsiliepimų knygoje išvykos po meno galerijas sulaukia daugiausia pagyrų – daugeliui įdomu sužinoti, kaip laikas keitė potėpius veide ir kas tam darė įtaką.

Negana to, Londone studentės mokomos to, ko Lietuvoje išmokti sunku – makiažo paslapčių afroamerikiečiams ir azijiečiams. Į šio tipo seminarus kviečiami patyrę vizažo meistrai, gyvenantys ir dėstantys Anglijoje.

Parengė Beatričė Jurevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.