Mados infekcija (II): žaismingi užsienio dizainerių kūriniai

Per penkiolika metų „Mados infekcija“ tapo ryškiausiu kasmetiniu mados įvykiu Lietuvoje, todėl savo kolekcijas mados fiestoje pristato ne tik lietuviai, bet ir užsienio šalių kūrėjai. Antrąją festivalio dieną, kartu su lietuviais dizaineriais, savo kūrybą pristatė ir dizaineriai iš Rusijos, Vokietijos ir Danijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-22 20:37, atnaujinta 2018-02-15 05:03

Kristina Kruopienytė

Tai tikrų tikriausia „Mados infekcijos“ senbuvė. Naujoji K.Kruopienytės kolekcija skirta moterims ir vyrams. Įkvėpimo šaltiniai šįkart buvo patys keisčiausi objektai – šiuolaikinė skulptūra, įvairios figūros ir formos, grafika ir tapyba, technologijos ir autentiškos technikos, optinės iliuzijos ir pan. Dabartis dizainerei yra tai, kas įkvepia ir skatina kurti.Kolekcijos asortimentas platus, siluetai – įvairūs, o audiniai standūs, dubliuoti, sluoksniuoti ir lengvi, krentantys, peršviečiami. Lygūs audiniai derinami su faktūriniais, sunkūs su lengvais, natūralūs su sintetiniais. Kolekciją papildo odiniai aksesuarai, delninės ir rankinės.

Tatsiana Grakova – Rusija

Tatsiana gimė Baltarusijoje, tačiau 2004 m. persikėlė gyventi į Sankt Peterburgą. Naujoje kolekcijoje „Vivaldi for PDA“ vyrauja baroko epochos elementai. Skrybėlės, garbanos ir visos kitos galvos apdangalų detalės sukurtos gana grubiai dygsniuojant. Kolekcijos herojės įvaizdis gana santūrus, tačiau tuo pat metu ji turi paslaptį: jos kuklią uždarą suknelę puošia raukiniai, tačiau tuo pat metu joje paslėpta ir gili iškirptė, o dailų liemenį ir nugarą įrėmina siauras, griežtas korsetas. Kolekcijoje naudojami korsetai, gilios iškirptės ir kaspinai.

Akvilė Jančauskaitė

Akvilė šiuo metu gyvena Londone. Pristatytoje kolekcijoje „Zinesis“ vyrauja šventvagiškas, savęs paieškomis paremtas post punk stilius, pritaikytas XXI amžiaus žmonėms. Kolekcija papildyta žaismingomis detalėmis iš neįprastų audinių, vienas jų – lateksas. Kolekcijoje jaučiasi paauglystės ir suaugusiųjų kartų, muzikos ir subkultūros tapatybių persipynimas. Dauguma modelių kolekcijoje „Zinesis“ yra praktiški, kai kurie jų – skirti tiek vyrams, tiek moterims. Transformuojant drabužių detales sukuriami nauji siluetai: tradicinis angliškas lietpaltis su modernia šiuolaikiška striuke primena hibridą, sukuria unikalų stilių. Ši kolekcija – tai asmeninės aistros ir meninės laisvės išraiška.

Grober Heinrich - Vokietija

Großer Heinrich – merginų Astrid Großer ir Gerti Heinrich duetas. Kartu jos kuria nuo 2006 metų. Kiekvieną sezoną nuo savo oficialaus bendradarbiavimo pradžios duetas sukuria po prêt-à-porter kolekciją moterims. Naujausioje dueto Großer Heinrich kolekcijoje, pavadinimu „XIII“, išvysite unikalią šilkografiją ir mezgimo modelius. Kolekcijos drabužiai pasižymi išskirtinėmis spalvų schemomis ir žaismingomis tekstūromis. Švelnios drabužių formos derinamos su šiurkščiu trikotažu, be to, visuose kolekcijos drabužiuose vyrauja kutai – jie kuria savotišką nostalgišką pasakos stilių. Kolekciją paskanina spalvos – nuo gilių tamsių mėlynų atspalvių iki galingos oranžinės ar žalios, kurios atrodo netgi karališkai, kai naudojamos kartu su juoda.

Ugnė Martinaitytė

Ugnės kūrybinėje biografijoje – keturios kostiumų kolekcijos ir ilgas sąrašas parodų bei projektų, kuriuose ji dalyvavo studijų metais. Pastaraisiais metais Ugnė kuria kostiumus spektakliams, dirba fotosesijų stiliste televizijos laidų metu bei rašo mados temomis. Naujausia kolekcija „CosmoJesus“ jungia priešingybes – materialų ir dvasinį pasaulius. Svarbiausias kolekcijos akcentas – spausdintas piešinys ant audinio. Piešinys iliustruoja kolekcijos idėją – Jėzus-kosmonautas. Tankesnio ar retesnio raporto piešiniai perkeliami ant skirtingų modelių, vienur margintas visas drabužių komplektas, kitur piešinys atsiranda tik kaip maža detalė.

Wali Mohammed Barrech

W.Mohammed Barrech save pristato kaip Afganistano-Kroatijos dizainerį. Jis gimė ir užaugo Karačyje, Pakistane. Jo kūriniai pristatyti Italijos „Vogue“, taip pat žurnalų „Dazed and Confused“, „Wad“ ir kitų puslapiuose. W.Mohammed Barrech įkvepia jį supanti socialinė aplinka. Savo debiutinėje kolekcijoje jis kalba apie socialiniuose tinkluose klestintį identiteto vojerizmą. Kolekcijos drabužiams jis naudoja 100% medvilninį džinsinį audinį, nailoną ir perdirbtas medžiagas. Kolekciją sudaro 13 vyrams skirtų modelių.

Sandra Straukaitė

Vieni jos kūrybą dievina, kiti – kritikuoja griežtą būdą ir drabužių be dydžio koncepciją, bet faktas, jog S.Straukaitė – viena ryškiausių ir ideologiškai stipriausių mados kūrėjų Lietuvoje. Ji – festivalio „Mados infekcija“ viena organizatorių. Šį kartą Sandra pristatė kolekciją „Bloodymary“. Šioji kolekcija, kaip ir ankstesnės – įdomios ir verčiančios pasukti galvą, ką dizainerė norėjo ja išreikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.