Daili pareigūnė G.Važgytė rytais išvaizdai skiria 20 minučių

Praėjusią savaitę pasirodžiusiame straipsnyje apie naujo policijos komisariato atidarymą Vilniuje, portalo lrytas.lt skaitytojai komentaruose teigė negalį patikėti savo akimis. Jie stebėjosi ne naujuoju policijos pastatu, o darbo vietoje nufotografuota pareigūne. Daugelis klausė, ar šioji moteris – tikra policininkė, o gal atidarymo šventėje apsilankęs modelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Mar 26, 2014, 6:28 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:07 AM

Galiu patikinti – Greta Važgytė iš tiesų policininkė. Ji – Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyresnioji specialistė. Kai tarėmės dėl susitikimo, pareigūnė iš pradžių atsiklausė viršininko leidimo. Iš Varėnos kilusi trisdešimtmetė yra baigusi viešojo administravimo studijas ir papildomus policijos veiklos kursus. Policijoje dirba su statistikos duomenimis, analize, tad tiesioginio ryšio su pažeidėjais ar interesantais neturi.

Grožiui laiko skiria nedaug

Paklausta, kiek užtrunka ryte ruošdamasi į darbą, jauna moteris prisipažino sau laiko skirianti mažai. Kadangi daug dažytis nemėgsta, pareigūnė tik paryškina blakstienas, odos toną išlygina makiažo pagrindu. „Užtrunku labai nedaug. Sau skiriu daugiausia dvidešimt minučių. Likusį laiką vedžioju šunį“, – juokėsi pašnekovė.

Moteris teigė grožiui išleidžianti nedaug, nes daug ką moka daryti pati. „Ypatingų grožio procedūrų tikrai nedarau. Net plaukus man dažo dukterėčia“, – tvirtino pareigūnė. Pagrindinė jos grožio „procedūra" yra sportas ir sveikas maistas.

Tarnyboje keliama daug išvaizdos reikalavimų. Tačiau gera išvaizda netrukdo laikytis statuto. Apranga turi būti švari, pėdkelnės – kūno spalvos, bateliai – juodi ir uždari. Makiažas privalo būti saikingas, neryškus.

„Svarbiausia, žinoma, kad viskas būtų normos ribose ir neatrodytų iššaukiančiai. Negalima segėti masyvių auskarų, bet tokių ir taip nemėgstu“, – teigė jauna moteris.

Komplimentų ir sulaukia, ir dalina pati

Ar daug kolegų komplimentų sulaukia, ar vertina dėmesį? Pašnekovė teigė jų gaunanti nemažai: „Į juos reaguoju labai teigiamai. Kodėl gi ne? Komplimentai, be abejo, smagu.“

Pareigūnė tvirtino pati irgi stengiasi juos dalinti kitoms moterims, kolegėms. O ar nėra taip, kad moterys iš pavydo ar konkurencijos kartais pagaili viena kitai pagyrų, G.Važgytė sakė nežinanti: „Aš tikrai negailiu tų komplimentų. Jeigu pamatau, kad kolegė gražiai atrodo, tikrai pasakau. Nešykščiu.“

Jai pačiai gražios atrodo moterys, kurių ilgi plaukai, sutvarkyti nagai, minimalus ir saikingas makiažas.

„Moteris turi būti moteriška. Pati tokia ir jaučiuosi. Vyriška tikrai nesistengiu būti, – juokėsi ji ir tvirtino, kad jokiame grožio konkurse dalyvauti tikrai neplanuoja. – Gal nebent vaikystėje apie tai pasvajodavau.“

Svarbiausia – kompetencija

Pasiteiravau, ar grožis padeda ar trukdo tarnyboje. Pašnekovė atsakė, kad išvaizda turi įtakos visur: „Grožis svarbu tiek asmeniniame gyvenime, tiek darbe. Bet, aišku, reikia, kad prie išvaizdos būtų ir proto.“

Paklausta, ar išvaizda jai padėjo ar, priešingai, trukdė, pareigūnė atsakė nejautusi savo išvaizdos įtakos karjerai.

„Žinoma, kaip ir kiekvienam turbūt į išvaizdesnį žmogų maloniau žiūrėti bendraujant, tai yra natūralu. Tačiau priimant į darbą vertinamos žinios, nes darbe reikia dirbti“, – paprastai paaiškino ji.

Vyrai bijo gražių moterų

Į kokias priešingos lyties savybes ši policininkė pirmiausia atkreipia dėmesį? G.Važgytei visada svarbu buvo humoro jausmas, jeigu vyras jo neturėtų, vargiai ar sudomintų šią moterį.

„Man nepatinka gražuoliukai iš katalogų. Labiau vertinu paprastumą. Patinka vyriški, bendraujantys, nuoširdūs vyrai, ne plevėsos“, – teigė pareigūnė.

Čia pat pašnekovė prisipažino, kad dažnai susiduria su tuo, kad paprastesni vyrai bijo simpatiškų moterų: „Tenka pastebėti, kad prie manęs dažniau prieina labai savimi pasitikintys vyrai.“

„Nežinau, gal paprasti vaikinai mano, jog išvaizdi moteris bus šalta ir arogantiška. Tai - klaidinga nuomonė, klaidingas požiūris. Ne visos simpatiškos moterys yra užrietusios nosį. Anaiptol“, – šypsojosi pareigūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.