Kokia garsių moterų rankinių paslaptis?

Per trumpą laiką išgarsėjusi ir pripažinimą tarp žinomų moterų pelniusi rankinių „Gėda Pelėda” kūrėja Kristina Lisauskė suteikė išskirtinę progą užsukti į jos dirbtuves ir pamatyti kaip gimsta rankų darbo natūralios odos dirbiniai. Kristina prisipažįsta, kad trumpą vaizdo pasakojimą, ją paskatino sukurti „Gėdos Pelėdos” gerbėjos, tarp kurių ir Beata Nicholson, Agnė Zacharavičienė, Ugnė Skonsmanaitė, Gražina Baikštytė, norėdamos savo akimis pamatyti, kaip vyksta darbai, kol gimsta jų laukiama rankinė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:13 PM

Ypatingą nuotaiką šiam video pasakojimui sukuria nuostabi Marko Palubenkos daina „Jazz”. Tai ne atsitiktinis pasirinkimas. Kristina kurdama naujus rankinių eskizus ar dalyvaudama jų gamybos procese, nuolat klauso įkvepiančios muzikos. „Marko muzika yra tai, ko man reikia – ji mane įkvepia, leidžia susikaupti, atsiriboti, įsijausti į savo kūrybą. „Gėdai Pelėdai” yra garbė, kad M. Palubenka draugiškai sutiko leisti naudoti jo dainą”,- atvirauja pašnekovė.

M. Palubenka atsako tuo pačiu: „ Aš palaikau ir džiaugiuosi kokybiška lietuviška produkcija. Man labai patinka kūrybingi žmonės, veikiantys įvairiose sferose. Džiugu prie to prisidėti.”

Kristina primena seną posakį – geriau vieną kartą pamatyti negu šimtą kartu išgirsti. „Noriu, kad viskas būtų labai aišku, todėl ir pasirinkau tokiu būdu papasakoti apie rankinių gimimo procesą, nes nuolat sulaukiu klausimų, ar tikrai siuvame patys, ar tikrai tai rankų darbas ir pan. Yra kūrėjų, kurie slepia darbo užkulisius, nenori parodyti gamybos paslapčių, bet aš neturiu, ko slėpti, žaidžiu atviromis kortomis”- teigia moteris.

„Gėda Pelėda” kūrėja pasakoja, kad kiekviena rankinė yra siuvama tik pagal individualų užsakymą, todėl tai šiek tiek užtrunka. Anot Kristinos, moterys juk labai smalsios būtybės, ne visada kantrumas jų stiprioji pusė, todėl šis video yra tarsi raminamoji piliulė, kad viskas vyksta sklandžiai, su ypatingu kruopštumu. Kaip daromos rankinės, galite pažiūrėti vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.