„Liūdnų slibinų“ ir TV žvaigždės D.Vaitiekūno aistra - varlytės

Dominykas Vaitiekūnas (26 m.) scenoje ar šventėje savęs jau neįsivaizduoja be varlytės. Aktorius, TV laidų vedėjas ir grupės „Liūdni slibinai“ dainininkas džiaugiasi didėjančia peteliškių kolekcija, kuriai net turi specialų lagaminėlį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 3, 2014, 8:50 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:41 PM

Kadaise, dar studijų laikais, Dominykas su mokslo draugais vis užsukdavo į kambarėlį, kuriame kartais numigdavo ir mikrobangų krosnelėje pasišildydavo kotletų.

Tas nerūpestingas dienas primena iš kambarėlio pasiimtas aplūžęs lagaminėlis, kuriame aktorius dabar išdidžiai saugo savo varlytes. Lagaminėlis, beje, išpieštas grybais, tačiau tai – skaudi tema.

„Paprašiau Aistės Lasytės iš „Liūdnų slibinų“, kad jį papuoštų. Ji tada buvo užsikrėtusi dekupažu ir kitomis keistenybėmis.

Lyg tyčia kažkas leptelėjo – Dominykas Baravykas. Aistei pasirodė, kad tai labai gerai atspindi mano identitetą. Negana to, kad grybų pripaišė, tai dar ir visus aplinkinius bando įkalbėti mane taip vadinti. Jai tai atrodo labai linksma. Aš – kantrus žmogus, tad vis dar kenčiu. Kančia žmogų taurina“, – guodžiasi aktorius.

Puoštis varlytėmis D.Vaitiekūnas pradėjo prieš porą metų. Kaip pats prisipažįsta – negali nurodyti akimirkos, kada pajuto aistrą šiems aksesuarams, tačiau aktorius linkęs manyti, kad tai ir buvo akimirka, kai jis subrendo. Šiandien jis jau turi keliasdešimt varlyčių.

Kodėl būtent jos? „Norėjau atrodyti puošniau, mąsčiau apie kaklaskares, bet jų labai daug turi Algimantas Čekuolis, o į jį panašus nenorėjau būti. Taip ir pasirinkau.

Dabar parsigabenu po varlytę kone iš kiekvieno miesto, kurį aplankau. Kodėl ne šaldytuvo magnetukų? Juk jais pasipuošti pats negalėčiau. Prie krūtinės nelimpa, nors tu ką, nors kartais išgirstu kalbant, kad mano širdis geležinė“, – kvatojasi aktorius.

Šokėja Justina Žemaitytė, su kuria Dominykas prieš keletą metų laimėjo TV projektą „Šok su manimi“, vieną peteliškę jam parvežė iš Tailando. Pats Dominykas varlikių yra parsivežęs iš Čikagos, San Fransisko, Niujorko, Frankfurto ir (išdidžiai priduria) Kauno.

Pora varlikių Dominyko kolekcijoje – ypatingos. Vieną jų mažytėmis aukso spalvos akutėmis išsiuvinėjo ta pati minėtoji „Liūdnų slibinų“ narė A.Lasytė.

Siuvinėti baigė pernai likus porai valandų iki M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijos Kaune. Juose „Liūdni slibinai“ buvo paskelbti geriausia Metų grupe, todėl varlikė tapo svarbi it talismanas.

Kita tamsiai mėlyno aksomo varlikė – šviesaus atminimo aktoriaus Vytauto Šapranausko.

„Aš netyčia ją nušvilpiau. Nesu vagis, nors ir esu dainininkas, dalyvavęs TV šokių projekte.

Tiesiog po vieno filmavimo persirengimo kambaryje ją įsidėjau į krepšį, nes ji buvo labai panaši į manąją. Sugrąžinti Vytautui taip ir nespėjau“, – atsiduso D.Vaitiekūnas.

Peteliškėmis aktorius puošiasi toli gražu ne kasdien – tik tada, kai nori atrodyti gražus.

Be to, skirtingos varlikės turi skirtingą paskirtį.

„Žinau, kad tai labai kvailai skamba, bet nepainioju kasdienių ir koncertinių varlikių.

Pavyzdžiui, kai kurios jų skirtos tik TV laidų filmavimams. Vieną naudoju tik tada, kai vedu vestuves. „Liūdnų slibinų“ koncertuose puošiuosi viena iš dviejų peteliškių. Vieną jų rinksiuosi ir balandžio 5-ąją Vilniaus koncertų salėje „Vakaris“ vyksiančiam pasirodymui“, – juokiasi Dominykas.

Aktorius mano, kad peteliškė turi simbolizuoti šventišką nuotaiką, – pavyzdžiui, ji puikiai tinka ir šeimos šventėms, tačiau kasdien ja puoštis jam atrodytų kiek juokinga.

„Puošiuosi tada, kai noriu atrodyti gražus, kai išeinu į visuomenę. O kai noriu pailsėti, pats sau suorganizuoju „negražiadienį“. Po daugybės švenčių, koncertų, filmavimų kartais norisi po nosimi turėti snarglį, kad pasijustum tikru žmogumi“, – svarstė D.Vaitiekūnas.

Dauguma peteliškių jo kolekcijoje pirktos už nedidelę sumą arba dovanotos draugų.

Parduotuvėse aktorius yra matęs ir labai brangių varlyčių, bet jomis nesusigundo.

„Pirmiausia kol kas negaliu sau to leisti. Jei galėčiau, gal ir pirkčiau. Kai man patinka daiktas, kaina nėra tokia svarbi.

Bet man svarbiausia, kad varlytė būtų kokybiška. Ne viskas matuojama pinigais. Kartais prasčiausi daiktai įkainoti didžiausiomis sumomis“, – juokiasi Dominykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.