Makiažo pagrindo reklamose – šokiruojančios atomazgos

Kosmetikos milžinės „L'oreal“ valdomas prekės ženklas „Vichy“ paviešino keletą šokiruojančių reklaminių vaizdo klipų, sukurtų siekiant pakeisti visuomenės požiūrį į odos ligomis sergančius žmones ir surinkti lėšų labdaros fondui „Look Good Feel Better“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2014, 8:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:06 PM

Pirmojo vaizdo įrašo herojė – egzotiškoji Cheri Lindsay. Iš pirmojo žvilgsnio neįmanoma suprasti, kokios problemos slegia merginą – lygutėlė švytinti veido oda be menkiausių trūkumų. Tačiau vos tik mergina ima kruopščiai rankšluosčiu valyti veidą, tampa aišku, kad po storu makiažo sluoksniu slepiasi tai, ko daugelis nė nesitikėtų.

Merginos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis po to, kai antrame kurse ji susirgo baltme, kitaip vadinama vitiligo, liga. Tai būklė, kai oda nustoja gaminusi pigmentą melaniną, atsakingą už veido, kūno ir plaukų spalvą. Kūną nusėja baltos dėmės, kurios net ir esant kaitriausiai saulei tiesiog neįdega.

„Kai susirgau baltme, turėjau paklausti savęs keleto klausimų. Ar man skauda? Ne. Ar tai užkrečiama? Vėlgi ne. Ar galiu susigyventi su šia liga ir toliau siekti to, ko trokštu? Velniai griebtų, tikrai taip“, – teigia Cheri.

Ch.Lindsay tikina, kad kas rytą kruopščiai dengdama veidą storu sluoksniu makiažo ji nesiekia paslėpti savo trūkumų. Mergina tenori, kad žmonės nespręstų apie knygą iš jos viršelio. „Nesislėpkite, juk žinote, kad kiekvienas iš mūsų turime savų trūkumų. Tobulų žmonių tiesiog nėra“, – tikina Cheri.

Antrojo reklaminio vaizdo įrašo herojė Cassandra Bankson žinoma daugeliui „Youtube“ portalo vartotojų. Modeliu dirbanti mergina nuolat skelbia vaizdo įrašus apie grožį, sveiką gyvenseną ir... šiokią tokią paslaptį, kurią kasdien slepia dekoratyvinės kosmetikos priemonėmis.

21-erių C.Bankson jau daugelį metų kovoja su itin sunkia aknės forma. Mergina prisipažįsta, kad paauglystėje spuogai jos gyvenimą pavertė tiesiog nepakenčiamu – jau nuo 3 klasės mergina buvo pravardžiuojama gamtos klaida ir net išsigimėle.

„Kai kasdien girdi tokius dalykus, tampa tiesiog beprotiškai sunku mylėti save. Laimei, atradusi dekoratyvinę kosmetiką ir suvokusi turinti didelę aistrą vizažui,  vėl atradau prasmę gyventi. Anksčiau dažydavausi tam, kad paslėpčiau spuogus ir randelius, tačiau dabar tai yra ne kas kita, kaip būdas išreikšti save“, – tvirtina Cassandra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.