Stilistas K.Rimdžius apie aprangos kodą pavasariui ir vasarai

Įkvepiantys 2014-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijų pristatymai verčia peržiūrėti drabužines. Tačiau pravėrus spintos duris kyla rimtų abejonių: ar šis megztukas jau paseno, ar dar ne? O gal kaip tik šiemet jis sugrįžo į madą? Prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ rubrikos „Aprangos kodas“ ekspertas, stilistas Kęstas Rimdžius patars, ką vertėtų įsigyti pavasario ir vasaros sezonams.

Stilistas Kęstas Rimdžius.<br>T.Bauro nuotr.
Stilistas Kęstas Rimdžius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:22 PM

1. Moteriškumas ir nostalgija

Šiemet šiltojo sezono drabužiams skirtoje lentynoje turėtų dominuoti pabrėžtinai moteriški ir šiek tiek nostalgiški modeliai. Žiemą vyravusį tamsų ir maištingą grunge stilių pavasarį ir vasarą keičia subtilus minimalizmas, švarios linijos, ramios spalvos. Išskirtinumo mėgėjoms patirties reikėtų semtis iš pop scenos dievaites primenančių įvaizdžių, paremtų dešimtojo dešimtmečio estetika.

Tikros madistės šį sezoną neapsieis be pastelinės spalvos šilkinės suknelės. Toms, kurios po žiemos dar nesijaučia pakankamai drąsiai, kad galėtų demonstruoti savo kūno linijas, vertėtų rinktis platesnio silueto drabužius, kuriuos galima įvairiai sluoksniuoti. Švarkas, kelnės ar suknelė – tai jau Jūsų sprendimas, o pasirinkusios gėlėmis ar geometrinėmis formomis margintus drabužius šį sezoną būsite labai madingos!

2. Kelnių gerbėjos šokinėja iš džiaugsmo

Neabejotina, kad kelnės vienas iš dažniausiai dėvimų moteriškų drabužių, kuris dominuoja pačiais įvairiausiais atvejais. Šio sezono tendencijose karaliauja ir siauros, ir plačios kelnės. Geomentriniais raštais puoštos siauros kelnės iki kauliuko tobulai ilgina kojas dėvint jas su aukštakulniais smailianosiais bateliais, tačiau moterys, kurios turi platesnius klubus, renkantis tokio tipo kelnes turėtų priešingai - vengti raštų ir labiau atkreipti dėmesį į šviesius arba uogų atspalvius. Plačios laisvalaikiui skirtos kelnės, raštuotos gėlių ornamentika, puikiai dera su žemakulniais plokščiapadžiais bateliais. Tik nepamirškit, kad šis derinys ir tokios kelnės, deja, netinka mažo ūgio moterims.

3. Gėlės, raštai ir tropinių augalų motyvai

Romantišką polėkį naujosioms kolekcijoms dizaineriai suteikė neabejotinu šiltojo sezono atributu – augalų raštais, tačiau šį kartą tendencija kur kas gyvesnė ir įvairesnė. Modeliai šiemet puošiami blankia spalvų palete ir subtiliais, smulkiais žiedais. Ypač madingi ne tik gėlių motyvais puošti, bet ir džiunglių, žaliuojančių palmių, tropinių augalų ornamentais dekoruoti audiniai. Todėl pasitinkant pavasarį verta įsigyti bent vieną drabužį, papuoštą gėlėtais arba geometriniais raštais.

4. Kuk

lumas nemadingas, pirmauja patogumas

Jeigu man lieptų užsimerkti ir sugalvoti drabužį, kuris asocijuotųsi su patogumu – pirma mintis, kuri šauna į galvą, be abejo, būtų kombinezonas. Rinkitės tamsios arba pastelinės spalvos kombinezoną – žiūrint, koks jūsų figūros tipas. Lieknoms ir aukštoms tinka šviesios spalvos, o visgi jeigu svajojate įsigyti kombinezoną, tačiau nesate tobulos figūros, renkantis šį rūbą atkreipkite dėmesį į laisvesnius siluetus ir tamsesnės spalvas. Vienas iš pagrindinių šiltojo sezono topų yra šilkinis kombinezonas, kuris tinka ir vakarui, ir dienai. Vakariniam įvaizdžiui sukurti jį derinkite su aukštakulniais bateliais ir įmantriais papuošalais, o dieną juos galite laisvai dėvėti su žemakulniais batais arba „Converse” tipo sportiniais bateliais. Beje, vienas iš svarbesnių pavasario ir vasaros pirkinių turėtų būti nauji sportiniai bateliai, kurie šiemet derinami net prie vakarinės aprangos.

5. Lietpaltis, striukė ar odinis švarkelis?

Kaip ir kiekvieną pavasarį taip ir šį lietpaltis, striukė ar odinis švarkelis turėtų būti viena iš pagrindinių garderobo dalių kiekvienos moters spintoje. Pasak stilisto, vien jau dėl permainingų lietuviškų orų geriausiai turėti ir striukę, ir lietpaltį. Šiemet neutralių atspalvių lietpaltį įsigyti vertėtų net toms, kurios jų niekada nenešiojo, svarbiausia pasirinkti sau artimiausią nešiojimo būdą – į darbą, derinant prie klasikinės aprangos arba laisvalaikiu prie džinsų ir sportinių batelių. Pagyvinkite drabužius auksinėmis detalėmis, kurios šį sezoną ypač madingos.

Toms, kurios dar iki šiol neįsigijo odinio švarkelio, pats laikas jį įsigyti dabar. Tai dar viena nepamainoma, prie daug ko priderinama garderobo dalis, kuri niekada neišeis iš mados. Todėl šiuo rūbu galima džiaugtis ne vieną sezoną – puikiai dera ir su ilga, šilkine suknele vakarui, ir su trikotažine palaidine ar sportiniais bateliais kasdienai. Šiemet odinių švarkų kirpimuose ir faktūrose galima pastebėti ryškesnį „moto” ar baikerių stiliaus atsigavimą. Madistės, kurios itin seka ir domisi naujausiomis tendencijomis turėtų įsigyti šviesių tonų arba ryškios oranžinės spalvos odinį švarką, klasikos gerbėjos – šviesiai rudą arba juodos spalvos odinį švarką.

6. Sijonai: svarbu ne modelis, o prie ko jis priderintas

Šį sezoną ant podiumų rasite kirptų ir aukščiau, ir žemiau kelių, ir siaurėjančių, ir trapecijos formos sijonų. Kurį rinktis į darbą? Kuris neatsibos? Su kuriuo galima sukurti daugiausiai skirtingų derinių? Šiemet madingi visi siluetai, kurie Jums tinka pagal figūrą!

Jei neprisiverčiate eksperimentuoti, ramia sąžine įsigykite siaurą „pieštuko” formos sijoną – tai vienas iš klasikinių garderobo elementų. Toms, kurios nebijo eksperimentuoti ir tikrai nori sužibėti minioje derėtų rinktis avietinės, jūros mėlynos ar smaragdo spalvos sijonus. Mėgstančios klasiką įkvėpimo semkitės iš šeštojo dešimtmečio – puikiai tiks trapecijos silueto, platėjantys ar plisė sijonai, kurie dera ir su plačiais marškiniais, ir su kašmyriniais megztukais bei aukštakulniais smailianosiais bateliais. Tačiau pirmiausia pasirinkite labiausiai jums tinkantį sijono tipą ir spalvą, o tuomet su juo kurkite įvairiausius derinius.

Vis dėlto nepulkite aklai vaikytis mados tendencijų, geriau interpretuokite ir kurkite įvaizdį per savo stiliaus suvokimo prizmę. Atminkite, kad prieš renkantis drabužį svarbiausias dalykas išsiaiškinti savo figūros tipą ir pasirinkti tokį rūbą, kuris paslėptų Jūsų trūkumus ir išryškintų privalumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.