Dizaino savaitės puošmena - rankų darbo papuošalas mokyklai

Šių metų „Dizaino savaitės“ renginiai jau įsibėgėjo. Ketvirtadienio popietę lietaus nepabūgo ir prie sostinės Salomėjos Nėries gimnazijos meninį projektą „Minčių metamorfozės“ suorganizavo „Ósé“ studijos įkūrėja Jelena Podkopajeva.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:18 AM

Renginio „Minčių metamorfozės“ metu gimnazijos mokiniai ir gatvės praeiviai karpė, plėšė, ardė, pynė, rišo, audė, lankstė, maišė, siuvo ir fantazavo. Taip jie kūrė bendrą įspūdingą dizaino objektą – rankų darbo papuošalą mokyklai, kuris spalviškai apžaidė architektūros dinamiką ir geometriją.

Organizatoriai tam pasitelkė antrines tekstilės medžiagas – nereikalingus drabužius, audinius. Pasitelkus fantaziją jie buvo pinami ir rišami tarp pastato kolonų. Visa tai praturtino iš senų sąsiuvinių lapų pagal specialią metodiką pagaminti karoliukai su raidėmis, kurie atitinkamai sudėlioti suformavo tekstinį prasmės fragmentą.

„Ósé“ studijos įkūrėja ir projekto „Minčių metamorfozės“ sumanytoja J.Podkopajeva tikina, kad kiekvienas kūrimo procesas yra magija.

„Man patinka transformuoti įvairius daiktus į originalius neįprastus kūrinius. Vieną dieną, nuostabus, bet pasenęs vyriškas kaklaraištis tapo unikaliu moterišku kaklo papuošalu. Aš nuolat galvoju apie svarbą dovanoti antrą gyvenimą seniems daiktams. Pasaulis perpildytas išmetamų daiktų, kurie laukia persikūnijimo į netikėtą formą, kuri džiugins savo šeimininką“, - kalbėjo Jelena, neseniai pristačiusi savo naują aksesuarų kolekciją jam ir jai „Nouveau allure”.

Aksesuarų kūrėja tikino, kad modelių pavadinimus jai padiktavo vyno rūšys. Moteris tiki, kad jos kurtomis puošmenomis pasipuoš tie žmonės, kurie sugeba džiaugtis gyvenimu.

„Esu įsitikinusi – daiktas, sukurtas su meile, neša meilę pačiam šeimininkui. Dalinuosi savo jausmais su pirkėjais ir jie tai vertina“, - sakė J. Podkopajeva

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.