Vietoj gimtadienio torto – batai

Vilniaus prekybos ir renginių centrui VCUP gegužės 16 d. sukaks lygiai 40 metų. Šia proga seniausias sostinės prekybos centras žada smagių renginių, staigmenų ir dovanų visiems. Vienas gimtadienio renginių – batų dizainerės Rūtos Rimšelienės naujausios kolekcijos-parodos „Spalvų orkestras” teatralizuotas pristatymas, kuris vyks gegužės 15 d. 18 val. VCUP, 5 aukšte. Paroda veiks iki birželio 4 dienos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-13 18:56, atnaujinta 2018-02-13 23:56

Kodėl batai?

„Tortų ir anais laikais buvo, o batai prieš 40 metų buvo didžiausias deficitas, kurio VCUP’e ieškodavo ir moterys, ir vyrai. O dabar – prašome, eikite, žiūrėkite ir rinkitės į valias”, – juokiasi batų dizainerė R.Rimšelienė šiais laikais turinti šimtus konkurentų, į VCUP’ą suvežtų iš įvairiausių pasaulio šalių.

Tačiau penkiolika metų batus kurianti dizainerė konkurencijos nesibaimina – jai kiekvienas sukurtas batas yra meno kūrinys, kurį ji atpažintų bet kur.

„Mano klientai sensta, žyla, storėja, keičiasi – aš jų nebeatpažinčiau, jei ne mano batai – kartais pasižiūriu ir pirmiausia atpažįstu batus, po to žmogų, – pasakoja R.Rimšelienė. – Kartą užsienyje pamačiau nerealius batus. Nusekiau iš paskos spoksodama į moters kojas, kol pagaliau suvokiau, kad tai mano kurti batai!”

Kiek yra sukūrusi batų porų R.Rimšelienė sakė niekada neskaičiavusi: „Per savaitę vidutiniškai sukuriu gal 5 poras batų. Tai per metus bus per 200 porų, tai per penkiolika metų…”

R.Rimšelienės skiriamieji buožai yra du: asimetrija ir spalvos. Dizainerei batai yra pagrindinis aprangos aksesuaras. Rūta sako nustembanti, kai kartais santūrūs, užimantys aukštas pareigas ir nemėgstantys ryškiai rengtis klientai ima ir išsirenka ryškius batus, o ekstravagantiškas jaunimas, galintis sau leisti pakvailioti, tampa rimtuoliais…

Spalvos R.Rimšelienei pirmiausia yra gera emocija ir šventė. Jos batų kolekcija „Spalvų orkestras” atspindi pavasariškas spalvas ir nuotaikas, kurias pristatymo metu dar labiau pagyvins orkestras „Jovaras” ir teatralizuotas vaidinimas-improvizacija. Dizainerė teigia, kad VCUP’o parodų erdvė 5 aukšte – puiki vieta kolekcijos pristatymui ir parodai: „Jei žmonės pries 40 metų čia ieškojo batų, ieškos ir dabar, o aš juk kuriu žmonės – moterims, vyrams, vaikams.” 1974-ųjų gegužės 16-ąją atidaryta Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė tapo populiariu ir patogiu prekybos centru, viliojusiu minias pirkėjų. Gimė ir augo kartos, keitėsi laikai, VCUP modernėjo, gražėjo, prisitaikė prie naujų rinkos sąlygų ir iki šiol liko mėgstama vilniečių ir sostinės svečių apsipirkimų vieta.

Jubiliejų švenčiantis prekybos ir renginių centras gegužės 15, 16 ir 17 dienomis lankytojams dovanos 40 proc. nuolaidas daugybei prekių, svečius sveikins su gimtadieniu – centre skambės gyva muzika, anuometinio laikotarpio aprangos stiliumi pasipuošę jaunuoliai kalbins lankytojus, vaišins gardumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.