Ilgalaikis makiažas gali ir išgelbėti, ir žiauriai nuvilti

Ilgalaikis makiažas, dar vadinamas mikropigmentacija ar kosmetine tatuiruote, – vienas lengviausių būdų atsikratyti kasdienio stoviniavimo prieš veidrodį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 11:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:12 AM

Priežasčių, kodėl moterys ryžtasi šiai iš pažiūros gana skausmingai procedūrai, išties daug: jaunystėje pernelyg išpešioti antakiai, metams bėgant pakitusi lūpų forma ar noras nepriekaištingai apvesti akis. Kai kurios moterys ryžtasi tokiai avantiūrai ir dėl mylimojo – kad tik jis, rytą pramerkęs akis, šalia savęs išvystų dievišką gražuolę, jokiais būdais ne nevykėlę! Dar prieš kiek laiko ilgalaikis makiažas buvo tik vyresnio amžiaus damoms įkandama prabanga, o dabar šią procedūrą renkasi ir vos pilnametystės sulaukusios merginos.

Šiuo metu paklausiausias išraiškingas ilgalaikis antakių makiažas. Greičiausiai subtiliai tankūs Kembridžo kunigaikštienės Catherine ar vešlūs supermodelio Caros Delevingne antakiai išties daugelį moterų įkvėpė pokyčiams.

Anksčiau mikropigmentacijos baidytasi dėl labai nenatūralaus rezultato, tačiau pažangios nūdienos technologijos ir įgudusios meistro rankos išties daro stebuklus. Veido bruožus išryškinti ir padailinti galima taip subtiliai, kad aplinkiniams liks tik spėlioti, kas gi nulėmė tokius sveikintinus pokyčius.

Ilgalaikio makiažo procedūra – tikrai ne ta, per kurią galėsite ramiai pasnūduriuoti, tad norint sumažinti klientą trikdantį diskomfortą tepami skausmą malšinantys vaistai. Būtina paminėti ir tai, kad per procedūrą naudojami netoksiški, alerginės reakcijos nesukeliantys pigmentai, kurie odoje laikosi iki 3 metų.

Vienos veido dalies procedūra trunka apie 1,5–2 valandas. Ilgalaikio makiažo kaina priklauso nuo to, kokios medžiagos naudojamos. Antakių mikropigmentacija kainuoja nuo 200 iki 900 litų, lūpų kontūro ryškinimas – nuo 200 iki 600 litų, viršutinio voko kontūras – nuo 300 iki 600 Lt, apatinio voko – nuo 250 iki 500 litų.

Žinoma, vienas svarbiausių dalykų – atrasti išties gerą meistrą. Jeigu naudojamas netinkamas pigmentas, antakiai ar lūpos gali išeiti visai kitokios spalvos, nei tikėtasi, – net raudoni ar mėlyni. O ką jau kalbėti apie linijas. Žmogaus veidas nėra simetriškas, tad pagal trafaretą linijų nenubraižysi. Meistrui būtina parinkti tinkamiausią formą, o tam reikia daugybės žinių ir įgūdžių.

Ilgalaikį makiažą yra pasidariusi ir ne viena žvaigždė.

„Antakių makiažas permanentinis. Jis nenusivalo. Mano blakstienos visuomet priaugintos“, – yra prisipažinusi dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė.

Dainininkei Natalijai Bunkei visuomet reikia atrodyti dailiai, tad nieko nuostabaus, kad antakius ji paryškina ilgam, atlikėjos Skaistės Steikūnaitės grožis taip pat paryškintas o Didžialūpė aktorė Angelina Jolie mikropigmentacija padailino lūpų kontūrus.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.