„Džiazuojančios“ dizainerės Ingridos Žitkuvienės suknelės

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje prasidėjo visą savaitę vyksiantis Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Renginio pradžią vainikavo 14 žymiausių Lietuvos dizainerių darbų paroda „Mados Jazz“. Į šią parodą buvo pakviesta dalyvauti ir dizainerė bei „Inži“ mados namų įkūrėja Ingrida Žitkuvienė. Ji pristatė 3 džiazuojančias sukneles.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-02 16:34, atnaujinta 2018-02-13 06:35

„Į „Mados Jazz“ parodą mano suknelės atkeliavo kartu su šūkiu „Džiaze tik suknelės!“, kuris buvo suskurtas pagal garsaus filmo „Džiaze tik merginos“ pavadinimą. Visą ateinančią savaitę 3 mano kurtos suknelės bus demonstruojamos Klaipėdos „Akropolyje“. Visos jos dedikuotos būtent Klaipėdos miestui: juoda suknelė, įprasmina džiazo muzikos eleganciją, mėlyna žymi jūros bangas, skalaujančias Klaipėdos krantą, o vaikiška suknelė, vaizduoja augantį džiazo populiarumą Lietuvoje“, – mintimis apie pristatytas sukneles dalijosi dizainerė I.Žitkuvienė.

Pirmą kartą organizuojamą madą ir muziką apjungiančią parodą „Mados Jazz“ globojo ir inicijavo Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko žmona ir pilies džiazo festivalio siela Inga Grubliauskienė.

Parodos dalyvė dizainerė I.Žitkuvienė teigia, kad I.Grubliauskienės mintis surengti muziką ir madą apjungiančią parodą buvo nuostabi idėja: „Džiazas ir suknelė neatsiejami, tai puikiai vienas kitą papildantys elementai: džiazas dovanoja muziką, garsus, o suknelė – įprasmina šokį, judesį, suteikia moterišką formą šiam muzikos žanrui. Manau, kad parodoje pristatomos „Inži“ mados namų suknelės sėkmingai įprasmino džiazo muziką ir suteikė šiam žanrui ypatingą moters kūno formą, alsuojančią elegancija, aistra ir subtilumu.“

Visą savaitę uostamiestį drebins džiazo dienos, kurias vainikuos jubiliejinis, 20-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyksiantis birželio 6-8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.