Kaip tinkamai prižiūrėti stilingą barzdą?

Neatsiejama vyriškumo dalis - barzda. Nors barzdotoji Conchita ir pakurstė kalbas apie tai, kad barzda dabar nebemadinga, jei apsidairytumėte aplink, suprastumėte, kad realybė yra visai kitokia. Barzdas augina ir nemažai garsių Lietuvos bei pasaulio vyrų. O barzdų stilistai sako, kad stilių diktuoja Rytų kraštų - Sirijos, Turkijos, Irano, Jungtinių Arabų Emiratų vyrai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 5, 2014, 6:13 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:41 AM

Plaukų ir barzdų stilistas kaunietis Karolis Murauskas (30 m.) aiškino, kad tikrą džentelmeną puošia tvarkinga, švari ir stilingai suformuota barzda.

Todėl norintys atrodyti nepriekaištingai vyrai privalo išmanyti, kokios barzdos šį sezoną madingos, kaip jas pritaikyti prie veido formos, modeliuoti ir prižiūrėti.

Jeigu baiminatės, kad pačiam nepavyks susikurti norimo įvaizdžio, ieškokite patyrusio kirpėjo ar barzdų stilisto. Tačiau egzistuoja keletas taisyklių, kurias būtina žinoti kiekvienam pasiryžusiam turėti barzdą. Svarbiausia jų – prižiūrėkite barzdą. Priešingu atveju atrodysite nevala. Antra taisyklė – auginantys tik barzdos juostelę turi teisę ją nešioti be ūsų“, – aiškino K.Murauskas.

Dviejų dienų barzda

Daugybę metų vyrams itin patogios ir moteris iš proto vedančios seksualumą pabrėžiančios dviejų dienų barzdos madingos ir šįmet.

„Tvarkyti vadinamąją dviejų dienų barzdą nėra sudėtinga, tačiau ją taip pat reikia prižiūrėti. Dažnai barzda auga netolygiai, iš jos lenda žili plaukai.

Tokią barzdą būtina padailinti žirklėmis ar skutimosi mašinėle. Kitaip ji ne pabrėš veido liniją, bet ją išdarkys“, – aiškino K.Murauskas.

Dviejų dienų barzda tinka ir vaikinams, ir solidiems vyrams.

Vešli barzda

Tie, kuriems greitai auga tankūs plaukai, šį sezoną gali puikuotis vešlia barzda. Ji puikiai slepia veido defektus, randus, atsikišusį ar neišraiškingą smakrą.

Vešlią barzdą prižiūrėti nėra labai sudėtinga – plaukus maždaug kas savaitę reikia tvarkingai pakirpti. Įgudę vyrai specialiomis žirklėmis ją patvarkyti gali ir patys.

Tie, kurie barzdą augina pirmą kartą, bent pirmomis savaitėmis turėtų dažniau lankytis pas specialistus. Vešlią barzdą būtina kasdien plauti šampūnu ir šukuoti. Kitaip ji susivels, susiriebaluos ir taps nepatraukli.

„Turintys vešlias barzdas turėtų atminti, kad jos šiek tiek sendina. Be to, į vešlią barzdą pritrupa maisto. Tačiau tie, kurie neabejingi savo išvaizdai, dėl vešlios barzdos bėdų neturi“, – sakė stilistas.

Retro stiliaus barzda

Retro stiliaus barzdas nešioja itin stilingi, drąsūs ir išskirtiniai žmonės. Formuoti neplačią, tačiau po smakru ilgėjančią barzdą ir žemyn svyrančius plonus ūsus nėra paprasta. Be dažnų apsilankymų pas barzdų stilistą turėti tvarkingą retro stiliaus barzdą net ne vienus metus nešiojantiems tokią barzdą gana sudėtinga.

Prie retro stiliaus barzdos stileivos derina išskirtinę aprangą. Be to, kad šitokią barzdelę suformuoti ne taip ir lengva, prie jos reikia derinti išskirtinę aprangą.

Skutinėta barzda

Norintys išsiskirti iš minios ir pabrėžti savo individualumą tai gali daryti barzdą skutinėdami įvairiais raštais ar net ornamentais. Patiems juos išgauti pavyks sunkiai. Šiuo atveju būtina įgudusio ir kūrybingo meistro ranka.

„Kad skutinėta barzda trauktų akį, ji turėtų būti nelabai ilga – geriausia iki 7 milimetrų ilgio. Ypač patraukliai atrodo tie vaikinai ir vyrai, kurie suderina galvos bei barzdos plaukų raštus.

Madingiausias šio sezono akcentas – išskutinėti plaukai galvos šonuose, žandenomis pereinantys į barzdą, kuri taip pat skutinėta“, – tvirtino plaukų ir barzdų stilistas.

Barzdos juostelė

Labai mažas ir smakro nesiekiantis plaukų lopinėlis po apatine lūpa buvo ypač mėgstamas praėjusiojo amžiaus 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečių džiazo atlikėjų.

„Tokia barzda gali būti ir trumpa, ir ilgesnė, įvairių formų. Šiuo metu madingiausia visai trumpa ir siaura barzda. Ją sumodeliuoti gali patys vyrai. Dėl šios barzdos net nebūtina kreiptis į stilistą“, – sakė K.Murauskas.

Kada ir kaip pradėti auginti bei formuoti barzdą?

Stilingos barzdos auginimas – laiko, kantrybės ir priežiūros reikalaujantis malonumas. Jeigu šiandien nutarėte pradėti auginti barzdą, nesiskuskite dvi–keturias dienas.

Kai barzdos plaukai užaugs 5–7 milimetrų ilgio, susiruoškite pas barzdų stilistą, kuris jums suformuos tvarkingus pageidaujamos formos barzdos kontūrus.

Turintys ilgesnes nei dviejų dienų barzdas turėtų žinoti, kad norint turėti gražią barzdą ją gali tekti dažnai dažyti.

„Lietuviai iš prigimties yra šviesesnio gymio nei pietiečiai, todėl dažnas negali pasigirti tolygiai augančia tamsia barzda. Dažno vyro barzda turi rusvų atspalvių, žilų plaukų, todėl veidas atrodo dėmėtas, netvarkingas. Tokią barzdą patariama dažyti, kad ji įgautų vieną, geriausia – natūralų atspalvį.

Barzdos spalva neturėtų smarkiai skirtis nuo galvos plaukų. Jeigu barzda plona ir auga lopais, verčiau jos neauginkite arba pasitenkinkite barzdos juostele“, – tvirtino K.Murauskas.

Barzdas auginantys vyrai turėtų žinoti, kad veido odą vis tiek būtina drėkinti kremu ar losjonu. Pernelyg sausa oda šerpetoja, o ant barzdos plaukų prikibusios odos atplaišos atrodo atstumiančiai.

Vietas, kur nėra barzdos, reikėtų tvarkingai nuskusti. Prieš skutimą reikia plauti veidą su šiltu vandeniu ir muilu, bent kelis kartus per savaitę prieš skutantis būtina ant veido užsidėti šiltą kompresą. Tai atpalaiduoja raumenis, drėkina odą, lengvina skutimąsi.

Vyrai, kuriems labiau nei muilinas vanduo patinka skutimosi putos, jas gali ir naudoti. Skutimosi putose yra daugybė raminamųjų savybių turinčių medžiagų, apsaugančių nuo bėrimų ir uždegimų.

Ką rinktis – skustuvą, skutimosi peiliukus ar elektrinę barzdaskutę? Tai skonio ir pripratimo reikalas.

„Lietuvoje klasikiniai skustuvai nėra taip dažnai naudojami kaip Rytų kraštuose, kur vis dar puoselėjamos skutimo skustuvais tradicijos. Juos labai retai naudoja net profesionalūs kirpėjai, nes skutimasis skustuvu užima daugiau laiko, be to, reikia ir tam tikrų įgūdžių“, – teigė K.Murauskas.

Plaukų priežiūros specialistas siūlė vyrams atminti, kad tvarkingas ir stilingas stipriosios lyties atstovas išpeša iš nosies ir ausų kyšančius plaukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.