Tamprių išradėjai Patriciai Field - Alberto Einsteino premija

Kostiumų dizainerė Patricia Field (73 m.) plaukus dažo ugnine spalva ir rengiasi taip, kad net margaspalviame Niujorke niekuomet nedingsta minioje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Jun 6, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:42 AM

Vaidmuo televizijos seriale „Seksas ir miestas“ aktorę Sarah Jessicą Parker padarė pirmojo ryškumo Holivudo žvaigžde ir stiliaus dievaite. Bet mažai kas žino, kad nepaprastai įdomius ir nepakartojamus drabužius jos herojei Kerei Bredšou parinko kostiumų dizainerė P.Field.

Pat Field (taip P.Field vadinama Niujorko mados sluoksniuose) – viena įtakingiausių pasaulio dizainerių. P.Field, kurios gyslomis teka graikiškas tėvo ir armėniškas motinos kraujas, išgarsėjo sukūrusi revoliucinį moteriško garderobo drabužį – tampres. Ir nenuostabu, kad kartą ji buvo apdovanota net Alberto Einsteino premija inovacijų srityje.

P.Field neatsigina pasiūlymų dirbti kine. Ji rengė filmų „Ir velnias dėvi „Prada“, „Parduotuvių maniakės išpažintis“, televizijos serialų „Gražuolė Betė“, „Nešvarūs pinigai“ herojus.

Naujausias P.Field darbas kine – romantinė komedija „Kita moteris“ su pagrindine žvaigžde Cameron Diaz. Šioje kino juostoje dizainerė sukūrė stilių trijų skirtingų tipų moterims: karjeristei, naiviai merginai ir namų šeimininkei.

– Kaip atsiranda kino juostų ar televizijos serialų herojų stilius?

– Skaitau scenarijų, mintyse įsivaizduoju, kaip turi atrodyti personažas. Tada studijuoju informaciją apie vaidmenų atlikėjus: jų skonį, pomėgius, kūno proporcijas. Stengiuosi atrasi ką nors bendra tarp herojaus ir aktoriaus, nes tik šitaip galima sukurti įtikinamą personažą. Be to, mano uždavinys – parinkti tokius drabužius, kad juos vilkėdami aktoriai jaustųsi patogiai.

– Ką galite pasakyti apie naujojo filmo „Kita moteris“ žvaigždę C.Diaz?

– Pirmą kartą teko su ja dirbti. Cameron – nuostabi moteris, tokia ir jos herojė. Aktorė vaidina veržlią, protingą, sėkmės lydimą advokatę, kuri, darydama karjerą, nepamiršta ir savo seksualumo, patrauklumo. C.Diaz herojė turi gerą skonį ir moka save deramai pateikti.

Rinkdama garderobą Cameron herojei galvojau apie raudoną spalvą, kuri atskleistų pasitikėjimą savimi.

– Išgarsėjote po „Sekso ir miesto“. Kaip šis populiarus televizijos serialas pakeitė jūsų gyvenimą?

– Išgarsėjau! Anksčiau mados pasaulis žvelgė į mane kaip į ekstravagantiškai besirengiančią, neprofesionalią, o dabar jau esu vadinama mados dievaite ir kitokiais apie mano įvertinimą bylojančiais žodžiais. Esu gerbiama, klausomasi mano nuomonės, ir tai man suteikia daug laisvės, kūrybinės erdvės. Galiu dirbti kaip noriu ir su kuo noriu: su mados pasaulio atstovais ar žmonėmis iš gatvės.

– Kodėl jūsų mados idėjos tapo tapo tokios populiarios?

– Man patinka garsius prekių ženklus derinti su visiškai paprastais, mažai žinomais prekių ženklais: brangų „Chanel“ švarką su džinsais arba, pavyzdžiui, kokį nors išskirtinį 20 tūkstančių dolerių vertės drabužį su įsispiriamomis basutėmis.

Seriale „Seksas ir miestas“ šiuo stiliumi itin žavėjomės su S.J.Parker. Nemažai eksperimentavau ir „Ir velnias dėvi „Prada“ su aktore Anne Hathaway. Man atrodo, kad ir kiti kostiumų dizaineriai pradėjo pamėgdžioti mano stilių.

– Kokį universalų patarimą garsioji stilistė P.Field gali duoti jaunoms madingoms merginoms?

– Pamilkite save, nesiknaisiokite po savo vidinį pasaulį, mokėkite išreikšti tai, ką jaučiate. Man dažnai sakoma: „Jūs rengiatės taip drąsiai!“ Bet tai visai ne drąsa, nes nesu jau tokia drąsi. Tiesiog rengiuosi taip, kaip diktuoja mano vidinė nuojauta, ir man tai patinka.

– Ar gali būti kokių nors apribojimų?

– Reikia blaiviai vertinti savo fizinius duomenis. Pavyzdžiui, jei kojos nėra ilgos, nemūvėkite šortų. Viskas labai paprasta.

– Ar prisimenate, ką vilkėjote vaikystėje?

– Kostiumą vilkėjau kokių ketverių ar penkerių metų. Kaip jį mėgau, galėjau nešioti kiauras paras! Dar buvo trumpas sijonėlis su raukinukais, liemenė, aulinukai, o prie šono – dėklas su vaikišku pistoletu. Atrodžiau nuostabiai!

– Kaip apibūdintumėte savo stilių?

– Aplinkiniai sako, kad rengiuosi rokenrolo stiliumi. Nežinau, kaip apibūdinti savo stilių. Bet jei jau klausiate, atsakysiu: mano aprangos stilius tarsi prilygsta pasakojimui apie vieną ar kitą žmogų. Nuolat prisigalvoju įvairiausių stilių, man patinka juos suplakti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.