Tailando atstovei teko atsisakyti kovos dėl „Mis visata“ karūnos

„Mis visata“ konkurse dalyvaujanti Tailando atstovė atsisakė galimybės siekti karūnos. Tokį sprendimą ji priėmė po to, kai tariamai paragino „įvykdyti egzekuciją“ nuverstosios vyriausybės šalininkams ir savo pareiškimu sukėlė sumaištį socialiniuose tinkluose.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2014, 6:02 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:03 AM

22-jų Weluree Ditsayabut ašarų kupinomis akimis pareiškė, kad atsisako galimybės atstovauti savo šaliai, nes internete pasipylusi kritika jos atžvilgiu labai nuliūdino jos šeimą.

Mergina buvo apkaltinta, tuo kad ragino „įvykdyti egzekuciją prakeiktiems raudoniesiems“ – buvusios premjerės Yingluck Shinawatra, kuri laimėjo visus po 2001 metų šalyje vykusius rinkimus, šalininkams.

„Tailando žemė yra nešvari dėl tokių žmonių, kurie nori atsikratyti monarchijos“, – buvo cituojama gražuolė.

Šie praėjusiais metais tinkle „Facebook“ tariamai jos paskelbti pareiškimai vėliau buvo iš jo pašalinti.

Tuo metu protestuotojai rinkosi Bankoko gatvėse, reikalaudami premjerės atsistatydinimo. Šalyje prasidėjo politinė krizė, kurios kulminacija tapo kariuomenės vado Prayuto Chan-O-Cha gegužės 22 dieną įvykdytas perversmas.

Tailandas yra draskomas susiskaldymo nuo 2006 metų, kai per anksčiau kilusį karinį perversmą buvo nuverstas Yingluck Shibawatros vyresnysis brolis buvęs verslo magnatas Thaksinas Shinawatra.

Vienos iš stovyklų politinės pažiūros gali išprovokuoti audringą kitos stovyklos reakciją.

Socialinių tinklų „Facebook“ ir „Twitter“ vartotojai užsipuolė Weluree Ditsayabut išvaizdą, kaip manoma, reaguodami į jos paskelbtas žinutes apie vyriausybės šalininkus.

„Ji yra vaikščiojanti alaus statinė“, – rašoma viename komentare, kuris skelbiamas „Facebook“ sukurtame jos priešininkų tinklaraštyje.

„Ji neverta to titulo dėl savo figūros, veido ir manierų“, – rašo kito komentaro autorius.

W.Ditsayabut, kuri yra šalyje garsi aktorė, pirmadienį paskelbė, kad tokia reakcija daug ką įrodo.

„Komentarai, kurių sulaukiau, buvo gana griežti“, – grožio karalienė, geriau žinoma Nong Fai vardu, sakė spaudos konferencijoje pirmadienį, kurioje pasirodė be karalienės karūnos ir gražuolės juostos. „Aš atsiprašiau... Aš suprantu, kad esu viešas asmuo, bet kai matau, kad mano motina yra nelaiminga, aš kaip duktė taip pat negaliu būti laiminga. Taigi, šiandien aš nusprendžiau atsisakyti atstovauti Tailandui „Mis Visata“ konkurse", - teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.