Dizainerio Liutauro Salasevičiaus praktiniai patarimai nuotakoms

Dizianeris Liutauras Salasevičius (34 m.) šiuo metu sukasi kaip bitė – atėjęs vestuvių sezonas kiekvienam dizaineriui reiškia darbymetį ir nemigos naktis. Vyras pripažįsta, kad bene sunkiausias darbas ne pasiūti vestuvinę suknelę, o ją sukurti tokią, kad nuotaka ir visi svečiai netektų amo.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jun 11, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:32 PM

Nuo galvos iki kojų nuotakų įvaizdžiu besirūpinantis Liutauras niekada nesivaiko naujausių mados tendencijų. Jam svarbiausia, kad suknelė, šukuosena ir makiažas derėtų prie nuotakos veido ir figūros, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Žinoma, ne kiekviena nuotaka išgali pasinaudoti dizainerio paslaugomis, tad „Kristiana“ ir Liutauras ėmėsi bendro projekto, per kurį pasidalijo keliais svarbiais patarimais jaunosioms.

Suknelė

„Renkantis suknelę nereikia labai kreipti dėmesio į madą, – perspėjo L.Salasevičius. – Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei 42-ojo dydžio drabužius vilkinti nuotaka labai norėtų tuo metu madingo undinėlės silueto. Nežinau, koks žmogus jai galėtų pasiūlyti tokią suknelę.“

Pasak Liutauro, liekna moteris gali išsirinkti bet kokią suknelę, nes jai tinka beveik viskas. Štai kriaušės tipo figūrą turinčios nuotakos gali rinktis nuo liemens platėjantį, šiek tiek pūstą sijoną, kuris paslėps klubus. Tačiau L.Salasevičius patarė nemaskuoti platesnių klubų. Pasak jo, tai tik privalumas, pabrėžiantis moteriškumą.

Dizaineris nemato problemos ir tada, jei nuotakos krūtinė itin maža, – gudrybių ją vizualiai padidinti yra apstu (specialios liemenėlės, silikoniniai įdėklai ir t. t.).

Gudrauti tenka ir obuolio tipo figūrą turinčioms moterims – jos gali naudoti korsetą, ilgą suknelės siluetą. Šios nedidelės gudrybės vizualiai ištempia figūrą.

„Vis dėlto nėra kokio nors stebuklingo recepto. Su kiekviena nuotaka reikia dirbti individualiai, ieškoti kompromiso. Pavyzdžiui, vienos klientės labai nenori korseto, nes jis varžo judesius, bet užsisega, pamato figūros pokyčius ir persigalvoja. Kitos labai nori nėriniuotų rankovių, bet kai pamato, kad jos nesuteikia jokio grožio, tik sunkumą, pakeičia nuomonę“, – pasakojo L.Salasevičius.

Dizaineris patarė suknelę derinti ne tik prie figūros ar charakterio, bet ir prie šventės vietos. Jei puota vyks restorane, reikia vengti kantri stilistikos. Jei vestuvių iškilmės numatytos kaimo turizmo sodyboje, keistai atrodys aukštosios mados suknelė, siuvinėta kristalais.

Nuotakos suknelę besirenkančias moteris Liutauras įspėjo neieškoti patogumo. Per vestuves jo tiesiog nėra ir negali būti. Jei bus, nuotaka neatrodys įspūdingai.

„Tą vieną dieną moteris gali pakentėti. Dar negirdėjau, kad kuri nors būtų numirusi dėl nepatogios suknelės. Juolab kad per vestuves būna tiek streso, jog nei šaltis, nei karštis, nei nepatogi suknelė ar batai nebėra svarbūs“, – juokėsi dizaineris.

Avalynė

Liutauras patikino, kad prie suknelės būtina derinti batelius. Geriausiai rinktis tik tonu ar dviem nuo suknelės spalvos besiskiriančius batelius.

Anksčiau dizaineris siūlydavo rinktis batelius kuo aukštesniu kulnu. Vis dėlto pastaruoju metu L.Salasevičius pakeitė nuomonę – geriau gražesnė ir grakštesnė nuotakos eisena nei aukštesnis batelio kulnas.

Aksesuarai

„Svarbiausias nuotakos aksesuaras – šukuosena. Nesu girdėjęs, kad draugės, žiūrėdamos vestuvių nuotraukas, girtų prabangius nuotakos auskarus“, – sakė L.Salasevičius.

Nuotaka niekada nesuklys, jei pasirinks kuklius prie ausies prigludusius auskarus. Perlai, žėrintys kristalai ar brangakmeniai – geriausias pasirinkimas. Masyvius auskarus verta rinktis tik tada, jei suknelė yra kukli.

Kaklo papuošalų Liutauras savo klientėms niekada nesiūlo. Dar dizaineris rekomenduoja atsisakyti keliaraiščio. Jis Liutaurui – vienas baisiausių aksesuarų.

„Kol nesiuvau suknelių, dar ir nuometas atrodė labai keistas ir juokingas daiktas. Vis dėlto dabar galiu patikinti, kad kai kurias nuotakas jis labai papuošia.

Baisūs yra tik du nuometai: apsiūti atlasine juostele ir tie, kurie siekia tik pečius, liemenį arba kelius. Nuometas privalo siekti žemę“, – kalbėjo dizaineris.

L.Salasevičius patikino, kad kuklius nuometus besirenkančios nuotakos bažnyčioje atrodo nykiai. Nuometas šiuo atveju suteikia didingumo, tačiau nederėtų pamiršti nusiimti nuometo po bažnytinės ceremonijos.

Makiažas

Trys šį sezoną svarbiausi nuotakos makiažo akcentai: kokybiškai pabrėžtas veido kontūras, akių apvadai ir neryškūs lūpų dažai.

Pasak L.Salasevičiaus, makiažas yra vienas svarbiausių dalykų. Jis turi būti atliktas profesionaliai ir tik kokybiškomis priemonėmis, nes makiažas turi išsilaikyti nepakitęs beveik parą.

„Nemanau, kad normalu, kai nuotakos įsivaizduoja, jog jos pačios gali gražiai pasidažyti. Dažniausiai nuotakos makiažas yra švelnus ir atrodo labai natūraliai. Tokį makiažą sukurti yra daug sunkiau nei užtepti šešėlių per visą akies voką.

Nuotakos makiaže svarbiausia – veido formavimas. Tai kokybiškai gali pasidaryti pačios tik nuotakos scenos žvaigždės. Juk jos tokį makiažą darosi kiekvieną dieną“, – įsitikinęs dizaineris.

Įprastai nuotakos vengia sunkaus makiažo, ryškių akių apvadų. Liutauras prisipažino, kad tokius klienčių pageidavimus dažniausiai ignoruoja, mat per vestuves geriausia daryti fotosesijai skirtą makiažą.

„Abejoju, ar be nuotraukų nuotaka prisimintų, kaip ji atrodė tą dieną. Juk būna, kad dėl jaudulio ir pačios ceremonijos neprisimena.

Po vestuvių liks ne kotletai ar dekoracijos, o nuotraukos. Tik jos primins įvykusią šventę, tad jose reikia atrodyti gražiai“, – sakė L.Salasevičius.

Plaukai

„Man juokinga, kai pristatomos vestuvinių šukuosenų tendencijos, – drėbė Liutauras. – Gali būti kryptis, bet ne pati šukuosena.“

L.Salasevičius patikino, kad savo klientėms nuotakoms mėgsta banguoti plaukus. Vis dėlto dizaineris suskubo patikslinti, kad nebūtina visoms jaunosioms pulti garbanotis plaukų. Stambios garbanos, kuodai ar net palaidi plaukai – viskas priimtina, jei tik dera prie bendro nuotakos įvaizdžio.

Dizaineris įspėjo, kad palaidais plaukais galima būti tik tuomet, jei plaukai yra stori. Jei jie plonyčiai, derėtų prisegti natūralių plaukų sruogų.

Liutauras pridūrė, kad šiukštu neleidžia pasileisti plaukų toms nuotakoms, kurių suknelės yra siuvinėtos karoliukais arba pečius dengia audinys. Šiais atvejais plaukai būtinai susivels.

„Galima plaukus truputį sugarbanoti, surišti į lengvą kuodą su vienu ar dviem plaukų smeigtukais. Vakare juos ištrauki ir lieki su didžiulėmis garbanomis.

Dažniausiai vakare nuotakos nori pakeisti ne tik suknelę, bet ir šukuoseną, tad šis sprendimas yra puiki išeitis“, – patikino L.Salasevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.