Dizaineris G. Paulauskas sudėliojo kasdienių rūbų paketą

Šiuolaikiniam miesto „kariui“ skirtą uniformą pristatęs dizaineris Giedrius Paulauskas iš visame pasaulyje gyvenančių savo kūrybos gerbėjų vis sulaukdavo klausimų, kur būtų galima pamatyti jos nuotraukų. Žiemą kvietęs uniformą gyvai apžiūrėti ir pasimatuoti pop-up ekspozicijoje, vasarą dizaineris siūlo su ilgiau kaip dvejus metus grynintu, tikrintu ir tobulintu „GP paketu“ susipažinti fotografo Visvaldo Morkevičiaus nuotraukose.

Dizainerio Giedriaus Paulausko kurti drabužiai.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
Dizainerio Giedriaus Paulausko kurti drabužiai.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:54 PM

„Žinau, kad kiti dizaineriai viską daro vienu ypu: ir modeliuoja, ir siuva, ir kolekciją pristato, ir tikrą bei elektroninę parduotuvę kuria. O man patinka skubėti lėtai. Nemėgstu „apaugti“ nereikalingais, ne iki galo išbaigtais daiktais ar dalykais. Juk ir „GP paketą“ pirmiausia kūriau pats sau ir tik po to, kai per pakankamai ilgą laiką – ilgiau kaip dvejus metus – gerai apgalvojau, kiek ir ko man kasdien reikia. O iš tiesų pakanka kelių pagrindinių drabužių, bet būtent todėl jie privalo būti labai kokybiški. Ši taisyklė mano pasaulyje galioja ne tik turimų drabužių skaičiui, bet ir viskam kitkam“, – sako Giedrius Paulauskas.

Juodai baltose V. Morkevičiaus nuotraukose – miesto karį įkūnijęs Karolis Naujokaitis ir ryškiausios jo uniformos detalės. Tai paversto trikampio formos užpakalinė džinsų kišenė – visai kaip būrio vėliavėlė, ir džinsų priekinėje bei užpakalinėje dalyje išsiuvinėtos žvaigždės. Taip pat prie kiekvienų džinsų, ties keliu, prisiūtas skrituliuko formos GP logotipas, žymintis sąnarį ir kartu apsaugantis kelį, kai klaupiesi. Ir „lietučio“ kamufliažo raštas ant klasikinį Antrojo pasaulinio karo metų modelį atkartojančių „GP paketo“ marškinėlių. Nuotraukose pamatysime, kad paketas pasipildė vasarai skirtu džemperiu trumpomis rankovėmis ir riboto leidimo švarku.

Šiuo metu Giedriaus Paulausko „GP paketą“ ar atskiras jo dalis galima apžiūrėti, pasimatuoti ir įsigyti „Užupio keturiolika“ butike. Į nedidelę parduotuvėlę sostinės Užupio rajone karts nuo karto žada užsukti ir joje padirbėti, su „GP paketu“ besidominčiais lankytojais pabendrauti ir pats dizaineris.

Primename, kad „GP paketas“ yra universali šiandieninio miesto „kario“ ekipuotė – uniforma vyrui arba moteriai, kurie kas rytą į miestą, į darbą, į susitikimus eina kaip į kovą. Ši uniforma skirta visiems, kam artimas tikras vyriškas pasaulis su griežtais principais ir savomis tradicijos – visiems šiuolaikiniams miesto „kariams“. „GP paketas“ savo išvaizda ir sumanymu panašus į kareiviams išduodamą drabužių rinkinį. Jį sudaro vientiso ikoninio dizaino, paprasti, patogūs ir patikimi pagrindiniai drabužiai – džinsai, marškinėliai trumpomis ir ilgomis rankovėmis, džemperis ilgomis arba trumpomis rankovėmis, riboto leidimo švarkas ir diržas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.