Karališkojo Askoto viešnios vėl dabinosi meno kūriniais

Antradienį Didžiojoje Britanijoje prasidėjo didžiulėmis margaspalvėmis skrybėlėmis ir įspūdingomis suknelėmis nuspalvintos garsiosios karališkos Askoto žirgų lenktynės. Kasmet didelio susidomėjimo sulaukiantis renginys į vieną vietą sutraukia elegantiškas ir originalias damas.

Karališkųjų Askoto žirgų lenktynių viešnios.<br>AOP nuotr.
Karališkųjų Askoto žirgų lenktynių viešnios.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:26 PM

Pirmąją iš penkių Askoto lenktynių dienų damos pasirodė pasipuošusios originaliai kaip ir praėjusiais metais. Spalvingoje minioje buvo galima išvysti drugelio, nepaprasto dydžio gėlių ar net šampano butelio formomis dekoruotų skrybėlių. Kai kurių moterų skrybėlės priminė tikrų tikriausius architektūros kūrinius.

Kita vertus, didžioji dauguma damų buvo pasipuošusios elegantiškomis, kelius siekiančiomis suknelėmis. Buvo ir tokių, kurios dėvėjo minimalistinius galvos apdangalus. To priežastis, tikriausiai, antradienį šventę sudrumstęs didelis vėjas.

Karališkosiose Askoto žirgų lenktynėse nuo seno reikalaujama paisyti griežto aprangos kodo. Šios lenktynės pirmą kartą surengtos dar 1771 m., karalienės Anne iniciatyva.

Kasmet Askote lenktynėse apsilanko ir pati Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II bei daugelis kitų karališkosios šeimos atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.