Naujoji Ispanijos karalienė suspindo elegancija

Ispanijos karalienė Letizia neabejotinai pretenduoja tapti šių laikų mados ikona – per ketvirtadienį įvykusį jos vyro, naujojo Ispanijos karaliaus Felipe VI, karūnavimą moteris parodė nepriekaištingą stiliaus pojūtį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:51 PM

Ispanijos karalienė vilkėjo dizainerio Felipe Varelos kurtą baltos spalvos suknelę, prie kurios priderino tokios pačios spalvos paltą puošnia apykakle. Įvaizdį sustiprino švelnių pastelinių spalvų delninukė ir aukštakulniai.

Primename, kad Karalius Felipe VI ketvirtadienį perėmė Ispanijos sostą – kitą dieną po to, kai jo tėvas atsisakė karūnos su ašaromis akyse, ir davė pradžią iškilmėms vėliavomis išpuoštoje sostinėje.

Teisiškai Felipe karaliumi tapo vidurnaktį (1 val. Lietuvos laiku), įsigaliojus parlamento aktui, kurį pasirašė jo tėvas ir kuriuo oficialiai baigėsi 76 metų Juano Carloso karaliavimas, trukęs 39 metus.

Felipe prieš prisaikdinimo ceremoniją iš savo tėvo gavo generolo kapitono raudono šilko juostą.

Karališkoji pora nuo parlamento važiavo Madrido centro gatvėmis į karališkuosius rūmus, kur drauge su buvusiu karaliumi Juanu Carlosu ir buvusia karaliene Sofia pasirodė balkone pamojuoti minioms.

Vėliau naujieji karalius ir karalienė surengs pobūvį 2 tūkst. svečių.

Tačiau turint omenyje ekonomiškai sunkų Ispanijai metą, iškilmės yra santūrios, palyginti su kitomis Europos karūnacijomis, į oficialias ceremonijas nebuvo pakviesti svečiai iš užsienio.

Trečiadienį tamsų kostiumą su rožiniu kaklaraiščiu vilkėjęs Juanas Carlosas su ašaromis akyse užbaigė savo karaliavimą auksinio plunksnakočio brūkštelėjimu, didžiulėje puošnioje karališkųjų rūmų Kolonų salėje.

Juanas Carlosas, kuris po kelių klubo operacijų vaikšto pasiramsčiuodamas lazdele, po didžiuliais salės sietynais apkabino sūnų ir trumpam pagriebė jo ranką, kad išlaikytų pusiausvyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.