Agnę Jagelavičiūtę pradžiugino komplimentas už 10 litų

„Jūs neisivaizduojat! Tas mano naujas darbas...Aš negaliu miegot, nes noriu keltis ir patikrinti, kokių naujų klausimų prikrito“, - džiaugėsi stilistė ir kostiumų kūrėja Agnė Jagelavičiūtė.

Savo tinklapyje Agnė Jagelavičiūtė deda nuotraukas su įvairiais drabužių ansambliais ir surašo, kada ir už kiek juos įsigijo.<br>www.stiliusos.lt nuotr.
Savo tinklapyje Agnė Jagelavičiūtė deda nuotraukas su įvairiais drabužių ansambliais ir surašo, kada ir už kiek juos įsigijo.<br>www.stiliusos.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 7:34 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 PM

Jos įkurtas internetinis stiliaus patarimų tinklalapis www.stiliusos.lt veikia vos mėnesį, tačiau Agnė jau įsitikinusi, kad jos idėja dalinti patarimus už nedidelę kainą buvo unikali. Sako per trumpą laiką atradusi ir perpratusi tiek naujo, ko negalėjo gauti net per kelerius mokslo metus.

„Aš iš naujo atradau ir įsimylėjau savo darbą“, - sakė moteris.

Todėl perdaug neišgyvena ir dėl to, kad paprastai kūdikio besilaukiančios moterys lėtina tempą, o dabar nutiko taip, kad jai tenka suktis kur kas spėriau.

Nauja Agnei ir tai, kad niekada nedirbusi pagal konkrečias darbo valandas, dabar savo dieną turi planuoti kur kas griežčiau. Negana to, kad prie kompiuterio sėda 14 valandą atsakinėti į klausimus, nemažai paruošiamųjų darbų turi nuveikti iki to arba po darbo.

Ką gi tokio naujo aptiko stilistė, rėdžiusi televizijos žvaigždes, kūrusi kostiumus spektakliams?

„Gyvos, tikros, netobulos, bet nuostabios moterys! - taip savo klientes apibūdino Agnė. - Man atrodo, negali vadintis profesionaliu stilistu, kol nepadirbai su mase, taip vadinamu “paprastu" (nors niekada nesupratau, kodėl vieni paprasti, o kiti tai nepaprasti) žmogumi. Bepigu viešbučio savininkei pasakyti: “Žinai, nesidėk šiandien šitos suknelės, varom pas Lukreciją - paimsim tau tokią rausvą“ arba „Mačiau naują „Lanvin“ kolekciją atvežė – varom išrinksim tau ką nors tinkamo“. Pasiimat šešias „štukas“ ir varot stilių kurti.

O į www.stiliusos.lt rašo ir tokios moterys, kurios, tu žinai, turi tik tą suknelę, palaidinę ar batelius, apie kuriuos klausia, ir tik tuos daiktus gali panaudoti. Kitų nusipirkti moteris negali, o jei tai naujas daiktas ir jis tau nepatinka – tavo darbas prie TOS suknelės parinkti batelius, rankinę ar šukuoseną taip, kad ji išdidžiai galėtų tarti: „Man patarė Agnė“. Ir, žinoma, kad kiti ją nulydėtų pasigėrėjimo kupinais žvilgsniais. Tad esu dėkinga už tokią pritrenkiančią praktiką ir patį įdomiausią darbą“, - dalijosi įspūdžiais A.Jagelavičiūtė.

Visame šiame užsidegime ji atkreipė dėmesį tik į vieną liūdną niuansą – moterys yra perdėm savikritiškos.

„Moterys gražios, tik neatitinka paplitusių silikoninių standartų. Moterys prisiklaususios, įsiskaudinusios ir bando save matuoti pagal tuos standartus – o juk būtent jie ir yra negražūs ir nenatūralūs. Dažnai man tenka parašyti, kad neišsigalvotų moteris problemos ir raginu atsipalaiduoti, nes dažna gali rinktis bet kokius drabužius“, - tikino Agnė.

-Ar į www.stiliusos.lt kreipėsi mergina, atitinkanti populiarųjį grožio standartą – ruda oda, baltais plaukais, ilgalaikiu makiažu, priklijuotomis blakstienomis, galbūt net paputlintomis lūpomis?

-Man rašo pritrenkiančiai gražios ir dažnai - pasiturinčios – moterys. Bet klausimo iš tokio stiliaus merginos ar moters nesulaukiau. Neatstumčiau nė vienos – tikrai galėčiau pakoreguoti tokių personų įvaizdį, bet jos juk dažniausiai žino geriau. Bet gal mano įvaizdis toks, kad tokios merginos supranta, jog mūsų požiūris skiriasi – man labiau patinka natūralūs dalykai.

-Kokie jūsų klientai?

-Žmonės supranta, ko jiems reikia ir aiškiai formuluoja klausimus. Jų diapazonas platus – domina, ir kokią liemenėlę dėtis po kasdiene suknele, ir kokia šukuosena tiktų prie vestuvinės suknelės. Pastaruoju metu – krikštynų bumas, tad sulaukiu daug klausimų apie tai, kaip puoštis jų metu. Nors mano darbas nėra patarinėti tik dėl proginės aprangos.

Kai kuriuos savo klientus jau atpažįstu, nes patarimų klausia dažnokai.

Labiausiai įkvepia, kai moteris praneša, kad pradėjo reviziją savo spintoje. Tai vienas svarbiausių dalykų: jei nori turėti, ką apsirengti, reikia sutvarkyti spintą ir pirkti ne naujus daiktus, o išmesti senus, kad gerai matytųsi likę tinkamiausi.

Nemėgstu daiktų, jie mane erzina. Kai kam nors parodau savo, stilistės, spintą – juokiasi, nes negali patikėti, kad turiu tiek mažai drabužių.

-Kokio amžiaus moterims paprastai prireikia patarimų?

-Dabar daug bendrauju su abiturientėmis. Neseniai rinkau suknelę nuotakos mamai, kuriai daugiau nei septyniasdešimt metų.

-Ar buvo atvejų, kai iš turimų daiktų niekaip nieko nesisekė sudėlioti ir vis dėlto patarėte kaip nors įsigyti naujų?

-Nemažai tokių suknelių, kurias išmesčiau per pirmą sekundę vos jas išvydusi. Bet nė vienai moteriai to nepatariau daryti. Parinkome tokius priedus, kad ta suknelė sublizgėtų. Tokia mano tinklalapio idėja ir kitaip nebus.

- Ar nutiko kas nors netikėto, kas jus labai nustebino?

-Mergina susimokėjo ir parašė, kad tik perduoda linkėjimus ir dairosi tinklalapyje, kaip viskas veikia. Gavau komplimentą iš vyro. Tai tikrai šypsena buvo iki ausų, labai širdį pamalonino. Ir šiaip malonu išgirsti komplimentą, o čia žmogus dar pats už jį susimokėjo! Nerealu.

-Net mieliausiame darbe yra dalykų, kurie erzina.

-Erzina techniniai dalykai. Dabar patiriu tai, su kuo susiduria internetiniuose tinklalapiuose dirbantys žmonės. Pavyzdžiui, kai užstringa puslapis, išmokau įjungti budistinį „om...“ ir neisterikuoti, nes nieko nepakeisi tą momentą.

Jau supratau, kad dirbti man reikia ne nuo antradienio iki šeštadienio, o būtent darbo dienomis, nes pirmadienį jau būna labai daug klausimų prikritę.

-Ar patarimo prašo vyrai?

-Jų gal – apie dešimt procentų. Vienas atvejis labai nudžiugino ir nustebino. Vyras klausė, ar galima eiti į darbą su šortais? Dėl to jie biure su kolegomis susiginčijo ir kirto lažybų. Taip ir įsivaizduoju – vyrai barasi, kažkas mesteli: „Paklauskim Jagelavičiūtės“.

-Tai koks, Agne, atsakymas?

-Negaliu atsakyti – tai kainuoja dešimt litų, - juokėsi A.Jagleavičiūtė. - Tąkart nelaimėjo nė viena susilažinusi pusė, nes šortų pasirinkimas priklauso nuo veiklos pobūdžio, biuro aplinkos, vidinių taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.