Mantas Petruškevičius išleistuvėms kurtų elegantišką stilių

Kasmet artėjant išleistuvėms abiturientai suka galvas, kokius apdarus pasirinkti vienai svarbiausių gyvenimo švenčių. Šis klausimas kankina tiek merginas, tiek vaikinus, juolab, kad išlaikyti mokyklos šventei tinkantį stilių – ne taip ir paprasta.

Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

2014-07-03 07:12, atnaujinta 2018-02-12 07:04

Daugelio akys ima krypti į žinomus stilistus, dizainerius, nes tokiu momentu jų patarimai pasimetusiems abiturientams įgauna aukso vertę. Šį kartą su Lrytas.lt skaitytojais mintimis apie išleistuvių stilių sutiko pasidalinti žinomas stilistas Mantas Petruškevičius.

Stilistas yra tvirtai įsitikinęs, kad išleistuvių šventė neturi virsti podiumu, ant kurio demonstruojami madingi drabužiai.

„Išleistuvių šventė nėra tarybinių „matrioškų“ paradas. Visų pirma, tai yra mokyklos baigimo šventė, ir norisi, kad panelės demonstruotų ne savo vulgarumą ir seksualumą, o protą. Protas dažnai pasižymi drabužiuose. Iš savo patirties pastebėjau, kad kuo protingesnė mergina, tuo geriau žino, kaip reikia elgtis, kaip rengtis, kokios manieros ar rūbų spalvos yra tinkamos tokios šventės metu“, - apie merginų išleistuvių stilių kalbėjo M.Petruškevičius.

Pasak jo, merginos neturėtų persistengti puošdamosis ilgais geliniais nagais, kurie atrodo ne tik neskoningai, bet ir vulgariai. „Merginoms juk puikiai tinka prancūziškas manikiūras ir to visiškai pakanka“, - aiškino stilistas.

Anot M.Petruškevičiaus, išleistuvių stilius būtent ir susideda iš smulkmenų ir suknelė nebūtinai atlieka pagrindinę rolę: „Svarbu ir bateliai, ir šukuose, ir makiažas, ir nagai. Kartais, jeigu bendras vaizdas yra klaikus, nepadės net ir labai gera suknelė. O, galbūt, net dar labiau pagadins vaizdą“.

Merginoms stilistas pataria atsisakyti per daug ryškių spalvų, kurios ne tik kad dažniausiai nepapuošia, bet ir pačias išmuša iš pusiausvyros. „Vilkėdamos tokių spalvų rūbus merginos nuotraukose atrodo kaip stovintys šviesoforai. Patarčiau rinktis ramias, pastelines spalvas. Be to, svarbu spalvas derinti prie odos spalvos. Pavyzdžiui, jei kūno oda rudesnė, reikėtų rinktis blankesnių spalvų audinius – kad nebūtų labai didelių kontrastų. Aišku, spalvos gali būti ir ryškesnės, nepatariu rinktis visiškai juodų rūbų. Gali būti mėlyna, balta, kitos šviesios spalvos. Svarbiausia, kad įvaizdis nebūtų per daug puošnus“, - aiškino M.Petruškevičius.

Stilistas pataria vengti ilgų, balinių suknelių. Be to, siūlo rinktis ir klasikinius, ne per daug aukštos pakulnės batelius: „Būtų galima netgi rinktis „Christian Louboutin“ kūrybos variantus, bet tai – tik interpretacija, pavyzdys, į ką reikėtų lygiuotis. Tokių, panašios formos batelių, gamina ir paprastos kompanijos. Vienos merginos gali rinktis batelius užapvalintu priekiu, kitos, kurių koja didesnė – smailesnėmis noselėmis. Bateliuose visada turi atsispindėti elegancija: ne su per daug puošybos elementų, o tiesiog paprasti, geros odos bateliai“.

Tačiau svarbiausias momentas puošiantis išleistuvėms, nesistengti pabrėžti vietų, kurios to nevertos: „Dažnai užkliūna akis už to, kad merginos pabrėžia tai, ko iš tikrųjų nereikėtų.... Reikia atsisakyti pernelyg didelių iškirpčių, atidengtų šlaunų. Kartais amžius susuka protą, todėl pasipuošiama rūbais, kurie nepritaikyti figūrai“.

Vaikinams M.Petruškevičius siūlo likti ištikimiems klasikiniam kostiumui, o per daug ryškias spalvas taip pat palikti paprastiems vakarėliams. „Kostiumas niekada nebus nuobodus, nes jis yra klasika, vyriškumo elementas. Jis visada vyrą padaro puošnų. Be to, kostiumas niekada nenublanks, neišeis iš mados – tai elegancijos viršūnė“, - pasakojo stilistas. Anot jo, kostiumas nuobodus gali būti tik tuo atveju, jeigu yra labai pigus, itin prasto audinio ar sukirpimo, netinkantis konkrečiam žmogui.

Išleistuvėms jis pataria rinktis pilkų, rusvų, rudų, mėlynų atspalvių ar tiesiog juodos spalvos kostiumus.

Spalvingi švarkai ar kelnės, pasak jo, tai vakarėlio, gatvės stiliaus elementai, kurių reikėtų vengti. Kaip ir šiuo metu madingų bei jaunimo itin pamėgtų sportinių batelių.

„Tokie bateliai yra skirti gatvei. Tai ne kažkokio stiliaus demonstravimas, o prasto skonio demonstravimas, kalbant apie tokias šventes. Visada reikia žinoti laiką ir vietą. Man taip pat jie patinka, bet aš žinau laiką ir vietą, kur juos reikia autis. Nepatariu per išleistuves nei vaikinams prie kostiumų autis sportinių batelių, nei, tuo labiau, ilgų sijonų su sportiniais bateliais rinktis merginoms. Tokių metų žmonės, manau, jau turėtų suvokti , kas yra elegancija, o kas yra gatvei tinkamas įvaizdis bei skurti kur kaip atrodyti“, - pasakojo jis.

Vietoj jų vaikinams patariama rinktis mokasinus. Pavyzdžiui, kietos odos mokasinai prie kostiumo gali būti dėvimi net su kojinėmis. Jeigu vaikinams mielesni minkštos odos mokasinai, tada jau, kaip taisyklė, kojines dėvėti griežtai draudžiama.

Kalbant apie aksesuarus, tiek vaikinams, tiek merginoms stilistas taip pat nepataria persistengti.

„Vaikinams apskritai nerekomenduoju jokių papuošalų, išskyrus, sąsagas ir laikrodį. Fantazija yra privaloma. Būtų galima dėvėti netgi varlytę, nors išleistuvėms labiausiai tiktų žiogeliu prisegamas kaklaraištis. Aišku, šilkinis kaklaraištis. Norėtųsi, kad tėvai suprastų, kad tai svarbi gyvenimo šventė ir, galbūt, pirmą kartą išleistuvių proga sūnums padovanotų gerą rankų darbo šilkinį kaklaraištį. Arba geras sąsagas“, - pasakojo stilistas. Anot jo, visi kiti aksesuarai vyrams – tiesiog kičas.

„Merginoms lygiai taip pat. Joms kartais užtenka ausyse visiškai paprastų akučių ar perliukų arba minimalaus vėrinio ant kaklo. Kad papuošalai jų pačių neužgožtų ir merginos netaptų prasto kičo karalienėmis...“, - tikino M.Petruškevičius.

Vaikinams stilistas pataria prieš išleistuves pasitobulinti plaukų kirpimą, o merginoms tiesiog pademonstruoti paprastą palaidų plaukų šukuoseną: „Jeigu plaukai yra gražūs, jie gali būti sutvarkyti paprastai ar ištiesinti. Bet siūlyčiau atsilaikyti kabančių kirpčiukų. Kitu atveju, jeigu plaukai ne tokie gražūs, reikėtų sukti į kuodelį“. Pasak jo, kuodukas tinka merginoms, kurių veidas yra taisyklingos formos.

„Norisi elegancijos, paprastumo, bet ir puošnumo – vietoje ir laiku“, - sakė M.Petruškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.