K. Rimdžius pataria per karštį biure nuogumu kolegų nejaudinti

Dažnas, kraudamas lagaminus atostogoms, su nerimu žiūri į apniukusį dangų. Netrukus vasara įpusės, o lauktų giedrų dienų nematyti. Tik verslo žmonės slapta džiaugiasi vėsiais orais, nes jiems nereikia sukti galvos, ką apsirengti į darbą. Verslo įmonių diktuojamos aprangos taisyklės nesikeičia, net jei lauke termometro stulpeliai pakyla iki 30-ties laipsnių.

Kęsto Rimdžiaus rekomenduojami įvaizdžiai darbui biure net ir karštą dieną.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kęsto Rimdžiaus rekomenduojami įvaizdžiai darbui biure net ir karštą dieną.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:27 AM

Stilistas Kęstas Rimdžius tvirtina, kad plieskianti saulė – ne kliūtis biure sužydėti karščiausio sezono spalvomis, raštais ir formomis.

„Vasaros karštį įmanoma suderinti net su griežčiausiu biuro aprangos kodu,“- įsitikinęs prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ projekto „Aprangos kodas“ stilistas. Pasak jo, biure dėvimi drabužiai turėtų atspindėti ir asmenybę, ir profesiją ir užimamas pareigas.

Net karščiausią dieną verslo susitikimo metu privaloma atsižvelgti į oficialų protokolą ir laikytis nurodyto aprangos kodo. Apranga turėtų būti patogi, nevaržanti judesių, tačiau išlaikanti elegantišką stilių. Stilistas siūlo atkreipti dėmesį į audinių natūralumą. „Vasaros metu net paprasta, lengvai krentanti, neaptempta suknelė priderinta prie laivelio formos batelių gali būti puikus derinys“ – teigia K.Rimdžius.

Ką svarbu nepamiršti einant į svarbų susirikimą? Pirmiausia, tai drabužių ilgiai: sijonų, suknelių ilgis turi išlikti iki ar žemiau kelių. „Mini” ir darbas biure – nesuderinama.

Verslo aprangos protokolas iš moterų reikalauja, kad rankos būtų bent kiek pridengtos, todėl verta rinktis trumpas arba pusilges rankoves.

Kitas tabu – itin aukštas ir plonas batų kulnas. Neavėkite atvirų basučių, bateliai turi būti vidutine ar žema pakulne. Pėdkelnės yra būtinos, tačiau vasarą į pagalbą galite pasirinkti ir purškiamų kojinių alternatyvą.

Ketvirtoji taisyklė - kuo aukštesnes pareigas užimate, tuo geresnės kokybės drabužius turėtumėte dėvėti.

Vis dėlto, svarbiausia nepamiršti, kad darbe pirmiausia esate asmenybė – stilinga ,,darbo uniforma" atskleidžia geriausius jūsų bruožus: pasitikėjimą savimi, protą bei gabumus. Net kokybiškiausias kostiumėlis nepadės sukurti gero įvaizdžio, jei jis jums, paprasčiausiai, nelimpa prie širdies.

Patarimas vyrams: vasarą jokių tamsių spalvų!

Vyrams K.Rimdžius pataria laikytis laisvesnių oficialios aprangos standartų. Jeigu susitikimas nėra oficialus, nedera dėvėti tik marškinius be švarko, ar neryšėti kaklaraiščio.

Vasarai nepatartina rinktis tamsių spalvų derinių - mėlynos, juodos, pilkos, tamsiai rudos. Vertėtų išbandyti ramesnius, šviesesnius atspalvius: smėlinę, žalsvą, meslvą, šviesiai kakavinę, rusvą.

Batai taip pat yra svarbus aprangos akcentas. Šių metų vasarą žinomiausi mados namų kūrėjai pataria rinktis patogią, primenančią sportinę avalynę. Batams kaip ir kostiumams, galioja ta pati taisyklė – rinktis šviesias spalvas. Rekomenduojami rudi, mėlyni, smėlinės, kakavos spalvos ar chaki spalvos batai. Vasaros karščiui atlaikyti puikiai tiks klasikiniai mokasinai. Žinoma, svarbu nepamiršti, kad jie yra dėvimi be kojinių.

Juodos spalvos avalynės prie kostiumo neverta atsisakyti, tačiau tai turėtų būti lengvi, kiek karpyti odiniai ar verstos odos batai. Patartina nesirinkti basučių - jos skirtos laisvalaikio aprangai prie lengvų kelnių, šortų.

Marškiniai, kaip žinia - tai dar vienas jūsų garderobo akcentas. Darbo aprangoje vis tik karaliauja sniego baltumo marškiniai. Juos pakeisti galite kitomis šviesiomis spalvomis: žydra, kremine, smėline ar žalsva. Jeigu keliausite ne į tokį įpareigojantį susitikimą, aprangą paįvairinkite raštuotais marškiniais, sąsagomis, languota liemene ar kaklaskare.

Aksesuarai vyrams ir moterims. Ką rinktis?

Vyrams ir moterims renkantis aksesuarus svarbu laikytis vienintelės taisyklės - nepersistengti. Kuklumas žavi, todėl ir aksesuarai turėtų būti neiššaukiantys ir pernelyg netraukiantys dėmesio. Vyrams svarbu pasirinkti atitinkamos kokybės laikrodį, sąsagas, kaklaskarę ar kaklaraištį. Visi šie papuošalai turi būti saikingai suderinti tarpusavyje. Jeigu renkatės marškinius papuošti sąsagomis, nesiriškite kaklaskarės ar ryškaus kaklaraiščio. Jeigu renkatės laikrodį, nesipuoškite sąsagomis ir atvirkščiai. Palaikykite pusiausvyrą.

Moterų verslo aprangą papildys žiedas, auskarai ar papuošalas ant kaklo, skarelė. Auskarai ir žiedai turėtų būti kuklūs, nekabantys. Skarelę dera rinktis vietoj papuošalo ant kaklo. Jei nusprendėte, kad apranga pernelyg blanki, pagyvinkite ją ryškesne ar marga skara, žibančiais mažais auskarais ar žiedu su akute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.