K. Taraškevič: „Makiažas turi atspindėti žmogaus charakterį“

„Makiažas turi tikti ne tik prie suknelės ar akių spalvos, bet svarbiausia, kad jis atitiktų moters charakterį, jos asmenybę“, – pokalbyje apie makiažo subtilybes sakė viena garsiausių visažisčių Lietuvoje, Karolina Taraškevič.

K. Taraškevič.
K. Taraškevič.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2014, 6:49 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:35 PM

Jos nuomone, makiažo variantų yra labai daug, tačiau meistro pareiga – parinkti tą, kuris labiausiai tinka žmogui.

Pasak moters, profesionalus makiažo ekspertas turi pajausti, kaip tinkamai padažyti klientę, kad ji atrodytų ne tik gražiai, bet ir jaustųsi gerai.

„Tai labai individualu. Turi įvertinti žmogaus stilių, kalbėseną, jo manieras, kas jam patinka ir panašiai. Tik pagal tai galima nuspręsti, koks makiažas asmeniui tiks. Juk vienam šiek tiek ryškiau padažytos akys jau yra daug, o kitam tai nesukelia jokių problemų. Todėl atlikusi savo darbą, klienčių visada klausių, kaip jos jaučiasi ir ar taip padažytos sau pačioms patinka. Aš nedemonstruoju makiažo ant žmogaus, bet darau, kad jis būtų gražus“, – teigė pirmosios Lietuvoje makiažo studijos „Carolina Make Up Studio“ įkūrėja.

Pačiai Karolinai užtenka vos penkias minutes pabendrauti su kliente, kad nuspręstų, kaip ją padažyti. Norint išsiugdyti tokį greitą matymą ir suvokimą, visažistės nuomone, reikia nuolatos mokytis, domėtis, kaupti patirtį.

„Makiažo specialistas yra kaip dailininkas, o žmogaus veidas – jo drobė. Tu turi jausti kiekvieną veido kauliuką, matyti, kur reikia pašviesinti, o kur patamsinti. Neužtenka išmanyti bendras makiažo taisykles ir tai, kas tuo metu yra madinga“, – kalbėjo K.Taraškevič.

Prakalbus apie makiažo tendencijas, Karolina pataria aklai jomis nepasikliauti, nes ne visiems žmonėms viskas tinka: „Kiekvienas žmogus yra skirtingas, todėl tam tikros naujienos, kurios pristatomos kiekvieną sezoną, jam gali visiškai netikti. Todėl, nepaisant madų, makiažas turi būti individualus, atsižvelgiant į patį žmogų.“

Šios taisyklės meistrė moko ir pačios organizuojamuose seminaruose profesionaliems visažistams ir individualiuose kursuose moterims, kurios nori išmokti makiažo paslapčių.

„Pradėjusi rengti pirmuosius kursus moterims, norėjau, kad kiekviena dailiosios lyties atstovė išmanytų elementarias dažymosi taisykles bei išmoktų pasidaryti bent jau dieninį makiažą. Norint puoselėti savo grožį, privalu žinoti, kas tau tinka, o kas ne“, – dėstė visažistė.

Pašnekovės teigimu, tereikia vos kelių grožio priemonių, norint pasidaryti tinkamą makiažą: „Labai svarbu nuolat prižiūrėti antakius, išlaikyti jų formą, taip pat užmaskuoti paakius bei gerai sumodeliuoti veidą. Nereikia turėti daugybės priemonių, užtenka būtiniausių produktų, kuriais galima varijuoti. Pavyzdžiui, tą pačią pudrą galima panaudoti ir kaip šešėlius.“

Tačiau norint tobulai pasidažyti ar pasidaryti išskirtinį makiažą ypatingai progai, šių žinių nepakaks. Todėl be profesionalų pagalbos moterys neapsieis. Šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamą meistrą, nes kiekvienas iš jų yra skirtingas ir turi skirtingą dažymo techniką.

„Norint išsirinkti tinkamą visažistą, reikia gerai išanalizuoti jo darbus bei pasirinkti tą, kurio skonio suvokimas žmogui yra artimas. Svarbu, kad klientas meistru pasitikėtų, ir kad jų abiejų požiūriai sutaptų“, – vardijo K.Taraškevič.

Anot Karolinos, kiekvienas visažistas yra skirtingas ir individualus. Nors profesionalus meistras privalo mokėti padažyti įvairiais būdais, tačiau kiekvienas iš jų turi savo braižą, kurį galima lengvai atpažinti.

„Viena dažo ryškiau, bet efektyviai, kita daug laiko skiria tobulai užmaskuoti veidą. Aš irgi nemažai dėmesio skiriu odos paruošimui. O jeigu reikėtų apibūdinti savo makiažo stilių, sakyčiau, kad jis subtiliai glamūrinis – elegantiškas, prabangus, tačiau subtilus“, – pasakojo visažistė.

Prieš apsisprendžiant, kurį meistrą pasirinkti, Karolina moterims pataria užsirašyti pas kelis iš jų konsultacijai. Tai reikalinga, norint susipažinti su visažistu ir daugiau sužinoti apie jo darbus. Juk svarbiausia, kad meistras ir klientas sutartų dėl esminių dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.