Madai amžius – ne kliūtis

Mados pasaulyje yra damų, kurios nebijo laužyti nusistovėjusių standartų ir aplinkinius nepaliaudamos stebina neįtikėtinomis drabužių variacijomis. Nuo vos pilnametystės sulaukusių mados pasaulio dievaičių iki 92-ejų metų stileivų - šios moterys puikiai žino, kaip išlikti plėšrioje mados industrijoje, kur triumfo akimirką nuo visiško fiasko teskiria vienas mažytis žingsnis.  

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:29 AM

Aktorė, režisierė, dizainerė ir tikrų tikriausia mados žinovė Beatrix Ost neketina sustoti net ir įpusėjusi 8-ąją dešimtį. 74-erių mados tinklaraščio autorė nebijo stulbinti ryškiu, neįprastu įvaizdžiu. Jai nesvetimas noras derinti iš pažiūros net ir nesuderinamas aprangos detales. Ir vis dėlto dažnas, išvydęs raudonais lūpų dažais pasidažiusią moterį su purpurinėmis sruogomis galvoje, tikrai pripažintų, kad viskas, prie ko prisiliečia Beatrix, staiga atsiskleidžia dar neregėtomis spalvomis.

Iris Apfel

Charizmatiškoji verslininkė Iris Apfel jau nuo seno vadinama išskirtine mados pasaulio paukšte, o jos garderobas veikiau primena parodai skirtą išskirtinių drabužių ir aksesuarų kolekciją nei 92 metų damos drabužinę. Mados žinovė šiandien daugeliui primena, kad geras skonis metams bėgant neblėsta, veikiau atvirkščiai – įgauna naujų prieskonių.

Tavi Gevinson

Vos 18-os neseniai sulaukusiai Tavi Gevinson duota Dievo dovana – iš močiutės spintos ištrauktus, prieš 5 dešimtmečius madingus apdarus ji sugeba prikelti naujam gyvenimui. Didelės sėkmės sulaukusį mados tinklaraštį „Style Rookie“ pradėjusią rašyti vos 11-os, Tavi dėl išskirtinio stiliaus pojūčio netrukus imta kviesti į Paryžiaus, Niujorko mados savaites. Ten į ją buvo žvelgiama ne kaip į eilinę renginio viešnią, o kaip į didelių galimybių turinčią jaunąją mados dievaitę.

Anna Dello Russo

52-ejų Japonijoje leidžiamo mados leidinio „Vogue“ redaktorė Anna Dello Russo nesibaimina valiūkiško įvaizdžio. Kliaudamasi vyraujančiomis mados kryptimis, stileiva nebijo pasirodyti įvairiausiais amplua – nesvarbu, ar tai būtų subtilus balerinos, ar gal net mokinukės įvaizdis.

Mary Kate Olsen ir Ashley Olsen

Vienos garsiausių mados pasaulio dvynukių Mary Kate ir Ashley Olsen (27 m.) nesivaiko pigių blizgučių ir nesiekia įtikti vartotojui. Konservatyvią, elegantišką ir prabangią – būtent tokią madą kuria dvynės Olsen. Mados pasaulio tradicijas griaunančios dizainerės, reklamuodamos savo prekių ženklą, taip pat imasi drastiškų sprendimų. Užuot samdžiusios itin paklausias jauno amžiaus manekenes, dvynės kliaunasi vyresnių, kartais net senyvo amžiaus modelių paslaugomis.

Taylor Swift

Nors Taylor Swift dar tik 24-eri, ši kantri muzikos žvaigždė ant raudonojo kilimo visuomet pasirodo spinduliuodama elegancija ir prabanga. Jaunosios atlikėjos polinkis į šeštajame dešimtmetyje diktuotą madą kaip diena ir naktis skiriasi nuo jos bendraamžių žvaigždžių kuriamo maištininkės įvaizdžio. Veikiausiai dėl to ji vadinama viena stilingiausių jaunosios kartos atlikėjų.

Donatella Versace

Būdama viena įtakingiausių mados industrijos figūrų, velionio Gianni Versace sesuo Donatella ryžtasi pavojingiausiems sprendimams. Sprausdamasi į kūno linijas išryškinančias sukneles, 59-erių dizainerė siekia įrodyti, kad „Versace“ mados namų diktuojamomis tendencijomis gali vadovautis tiek jaunos moterys, tiek vyresnio amžiaus damos.

Diane von Furstenberg

1974-aisiais pasauliui pristačiusi fenomenalios sėkmės sulaukusią susiaučiamą suknelę, mados veteranė Diane von Fustenberg (67 m.) tapo daugelio damų stiliaus guru. Šiemet revoliuciją moterų drabužinėje sukėlusiai suknelei suėjo 40 metų, tačiau jos, kaip ir pačios dizainerės, populiarumas ir grožis metams bėgant nė kiek neišblėso.

Kate Moss

40-metis supermodelis ne veltui vadinamas šių laikų mados ikona ir vienu geriausių bei brangiausiai apmokamų podiumo žvaigždžių. Pradedant kutais, nėriniais ir blizgučiais, baigiant vintažiniais paltais ar motociklininko tipo odiniais švarkeliais – visa, ką renkasi išlavinto skonio savininkė K.Moss, akimirksniu tampa stilinga ir nepretenzinga.

Pat Cleveland

Viena žaviausių 8-ojo dešimtmečio manekenių Patricia „Pat“ Cleveland mados industrijoje sukasi jau daugiau nei 40 metų. Tai moteris, koja kojon su mada žengianti tokį ilgą laiko tarpą, kad nesunkiai galėtų įvardinti visas anuomet vyravusias mados tendencijas ir, veikiausiai, nesunkiai nuspėti ateinančias. Ir vis dėlto ne kiekvienai manekenei anuomet buvo duota išskirtinė privilegija vadintis ne tik podiumo žvaigžde, bet ir profesionaliu fotomodeliu – o štai Pat neturėjo lygių abiejose srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.