A. Mickevičius sukūrė šalies kvapą ilgesio suriestam lietuviui

Kuo lietuviams kvepia Lietuva ir kuo mes kvepiame pasauliui? Į šį klausimą pabandė atsakyti aktorius, televizijos ir radijo laidų vedėjas bei kvapų kūrėjas Aistis Mickevičius.

Aistis Mickevičius sukūrė Lietuvos kvapą.<br>R.Moravskij nuotr.
Aistis Mickevičius sukūrė Lietuvos kvapą.<br>R.Moravskij nuotr.
Aistis Mickevičius sukūrė Lietuvos kvapą.<br>R.Moravskij nuotr.
Aistis Mickevičius sukūrė Lietuvos kvapą.<br>R.Moravskij nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 19, 2014, 1:56 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 3:57 PM

Rugpjūčio 19-ąją įvyko naujo lietuviško kvapų projekto „LOOK: #lithuanians” pristatymas. Idėjos autorius - lietuviškas prekinis ženklas „FUMparFUM”, kurio kūrėjas yra A.Mickevičius.

Kuo lietuviams kvepia Lietuva ir kuo mes kvepiame pasauliui? Nepaisant ankstesnių komercinių bandymų kurti mūsų šalies kvapą, projekto „LOOK: #lithuanians” kūrėjai mano, kad į šiuos klausimus vis dar nėra atsakyta. Todėl parfumerinio tyrimo būdu, paklausiant pačių lietuvių, gyvenančių svetur ir čia, atsakymų ieškoma bendrai. Pagrindinė tiriamoji šio projekto komunikacijos priemonė – socialiniai tinklai.

„LOOK: #lithuanians” serijoje numatoma išleisti 12 skirtingų aromatų, vienaip ar kitaip susijusių su Lietuvoje vyraujančiais vis dar keturiais metų laikais ir jiems būdingais sezoniniais kvapais.

Pirmasis iš jų - aromatinis difuzeris „#cutgrass#nupjautažolė”. Šios serijos aromatų paskirtis ne tik praktinė, bet ir simbolinė. Moderni pakuotė primena „išgyvenimo rinkinį“, kurio dažnai pritrūksta ilgam išvykusiam ar svečioj šaly gyvenančiam, nostalgijos „suriestam“ lietuviui.

Užsieniečiui tai įdomus ir prasmingas suvenyras iš mūsų šalies.

Kvapų projekto „LOOK: #lithuanians” pristatymas įvyko Užupyje įsikūrusioje žinomų šalies dizainerių Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės “LT identity | BALTAI” parduotuvėje. Vieta pasirinkta sąmoningai: dizaineres ir kvapų kūrėją sieja sena kūrybinė pažintis ir draugystė. Šalies dizainerės J. Rimkutė ir I.Ševiakovaitė savo kūrybiniais projektais ir estetinėmis mados linijomis daugiau nei dešimt metų analizuoja esamą kultūrinę Lietuvos piliečių patirtį, ieško naujų simbolių, šiuolaikinių tapatumo ženklų, kūrybiškai juos interpretuoja bei formuoja pozityvų Lietuvos piliečių požiūrį į save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje