Verslovų vestuvių viešnios pademonstravo po kelias suknias

Šeštadienį vykusi dizainerės Ramunės Piekautaitės ir verslininko Kęstučio Verslovo vestuvių puota jau pelnytai lyginama su podiumu. Į garsios poros vestuves Lietuvos įžymybės rinkosi išsipusčiusios taip, tarytum eitų „Oskarų“ raudonuoju kilimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:38 PM

Kiekviena viešnia stengėsi pranokti kitą. Kai kurios dailiosios lyties atstovės per valandos pertrauką po bažnytinės ceremonijos net persirengė.

Pavyzdžiui, verslininkė Irena Marozienė dieną vilkėtą juodą suknelę iki kelių vakare iškeitė į žemę šluojančią, augalų motyvais siuvinėtą pilką suknią.

Prabangaus restorano „Stikliai“ bendraturtė Ana Ciupij šviesiai rožinį sijono ir palaidinės kostiumėlį vakare pakeitė mažiau oficialia, vakarėliui labiau tinkančia marga suknia.

Sostinės viešbučio „Narutis“ vadovė Nadiežda Novickienė pilką suknelę su skeltuku vėliau iškeitė į prabangią paplūdimio tipo suknią. Pastaroji daug atviresnė – karoliukais apsiūta iškirptė suteikė ne tik prabangos, bet ir laisvumo įspūdį, atidengdama kaklą ir pečius.

Štai galerininkė Danguolė Stachura dieną vilkėtą pieno baltumo, žemė šluojančią suknią pakeitė rusva kokteiline suknele. 

Užsienyje - įprasta praktika

Jau nieko nebestebina, kai nuotaka po bažnytinės ceremonijos, prasidėjus vestuvių puotai, pakeičia suknelę. Vis dėlto lietuviai vis dar pakelia antakius iš nuostabos kai ir viešnios trokšta per šventę persirengti ne dėl patogumo, o dėl noro pasirodyti.

Užsienyje tai jau bene tokia pat dažna praktika kaip ir nuotakos suknios pakeitimas.

Nei stilistai, nei etikos žinovai tokio dailiosios lyties atstovių elgesio nesmerkia tol, kol viešnia nepranoksta nuotakos. Tai – baisiausia, ką gali padaryti vestuvių svečiai.

Ką dar damos turėtų žinoti, prieš eidamos į vestuves?

1. Venkite juodos spalvos

Taip jau tradiciškai susiklostė, kad moterims per vestuves nepatartina vilkėti juodos spalvos rūbų.

Daugumai žmonių juoda spalva susijusi su gedulu, tačiau aišku kaip dieną, kad yra didžiulis skirtumas tarp laidotuvių procesijai tinkančių juodų konservatyvių rūbų ir tarp juodos kokteilinės suknelės ar žemę šluojančios šilko suknios. Tokios suknios ypač tinka prabangioje aplinkoje rengiamai vestuvių puotai.

Įsidėmėkite svarbiausią dalyką – jei audinys lengvas, o su suknele jaučiatės patogiai, drabužio spalva visai nėra svarbi. Tačiau jei yra bent menkiausia galimybė, kad su šiuo juodu rūbu atrodysite lyg gedinti, padėkite jį į šoną.

2. Nedėvėkite atvirų drabužių

Nieko blogo, jei suknelė šiek tiek atidengs dekoltė ar koją, tačiau tam yra skirtas tam tikras laikas ir vieta. Ir tai tikrai nėra vestuvės.

3. Nieku gyvu nedėvėkite džinsų ir marškinėlių

Visai nesvarbu, kokios paprastos vestuvės ir kokia atsipalaidavusi nuotaka, bet džinsai ir marškinėliai – ne išeitis. Net jei vestuvės vyksta paplūdimyje ar jūsų mamos kieme, net jei nelabai gerai pažįstate jaunavedžius, niekada nemūvėkite džinsų. Jei jau nusprendžiate apsilankyti vestuvėse, tai bent jau padoriai apsirenkite.

4. Nerodykite pilvo

Trumpos palaidinės šiandien ypač madingos. Tačiau palikite jas stilingam šėliojimui mieste su draugėms. O dabar dar kartą perskaitykite antrą punktą.

5. Pamirškite tiaras

Jums gali pasirodyti juokinga, kad tai reikia paminėti, tačiau nustebtumėte, jei sužinotumėte, kiek dėmesio trokštančių viešnių atvyksta į vestuves.

Tiara gali puošti tik jaunosios galvą. Tad pamirškite ne tik tiaras, bet ir įvairius plaukų papuošalus, kurie gali būti su jomis supainiojami.

6. Atsisakykite kelnių kostiumėlio

Vestuvės – ne verslo pietūs ar oficialus susitikimas. Į jas jūs keliaujate linksmintis, tad atsisakykite itin formalios ir oficialios aprangos.

7. Venkite ekstravagancijos

Į vestuves žmonės ateina tam, kad pažiūrėtų į nuostabiai atrodančią nuotaką, o ne į jūsų rėkte rėkiančius batelius, skrybėlę, rankinę ar makiažą. Leiskite nuotakai pasidžiaugti savo diena. Tuomet ir jus aplinkiniai priims daug maloniau.

8. Nesirenkite baltai

Negalima rengtis baltai – jus gali supainioti su nuotaka, o tai laikoma tiesioginiu įžeidimu nuotakai. Tačiau mes manome, kad šią taisyklę – kaip ir draudimą rengtis juodai – galima lengvai apeiti.

Jei norite rengtis baltai, šventei pasirinkite paprastą baltą sijoną ar itin paprasto kirpimo baltą suknelę. Patartina bent akies krašteliu žvilgtelėti į nuotakos suknią, kad įsitikintumėte, jog jūsų suknia visai nepanaši į nuotakos. Jei yra bent menkiausias panašumas su nuotakos suknia, pasirinkite kitos spalvos suknelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.