Julijos Janus kūrinius pristatė besilaukianti Agnė Jagelavičiūtė

Dizainerė Julija Janus savo bičiulius ir gerbėjus antradienio vakarą pakvietė į Latvijos ambasados sostinėje kiemelį. Čia buvo pristatytas naujas tarptautinis leidinys „Mada ir maistas“. Žurnale galima buvo apžvelgti ir naujausią dizainerės rudens ir žiemos kolekciją bei aksesuarus.

Agnė Jagelavičiūtė su Julijos Janus kurta suknele.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė su Julijos Janus kurta suknele.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-09 19:20, atnaujinta 2018-02-09 16:57

 Leidinys – jau antroji J.Janus vykdomo projekto dalis. Julia Janus mados namų komanda įsitikinusi, kad mada ir maistas labai artimai susiję. Pirmiausiai tuo, kad abu juos apibrėžia skonis.

 Pristatymo svečiai susipažino ir su nauju „Julia Janus“ bendradarbiavimo rezultatu – talentingas lietuvių kompozitorius Vilius Tamošaitis-GeraiGerai sukūrė garso takelį kolekcijai, o renginyje ši muzika sukūrė tinkamą nuotaiką.

 Svečius liūliavo bažnyčios varpų ritmai, jūros ošimas, paukščių čiulbėjimas.

 Piknikui lauke vadovavo virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Jis atskleidė, kaip buvo kuriami receptai antrajam leidiniui. Renginyje dalyvavo ir analogiškame vakarėlyje Rygoje patiekalus ruošęs vienas geriausių Rygos virtuvės meistrų Nauris Jakuško. 

Ypatinga vakaro viešnia tapo ir stilistė bei tinklalapio „Stiliusos“ įkūrėja Agnė Jagelavičiūtė.

 Net dvi „Julia Janus“ sukneles pademonstravusi A.Jagelavičiūtė puikiai įvertino ir ambasados kieme D.Praspaliausko sukurtą užkandį pagal jos suknelę. Iš alaus, miežių ir džiovintų slyvų sukurtas kremas nepaliko abejingų.

 „Jei nelytų, renginys būtų nepavykęs – visą dieną žiūrėjau pro langą ir galvojau, kad tik lytų, – juokėsi A.Jagelavičiūtė. – Juk Baltijos šalys – o toks ir yra „Julija Janus“ konceptas, neįsivaizduojamos be lietaus.  „Julija Janus“ mados namai išsiskiria stipriu identitetu, kuris siejamas su Baltijos kraštu ir virtuve. Visos šių mados namų parduotuvės įrengtos kaip virtuvė. Su dideliu džiaugsmu pristatau jau antrąjį mados ir kulinarijos leidinį“.

 Latvijos ambasadorius, kuris renginį priėmė į savo kiemą, pasidžiaugė, kad Baltijos šalys bendrauja ne tik politikos, bet ir kultūros, mados klausimais.

 Dizainerė Julija Janus lyjant lietui taip pat nestokojo geros nuotaikos – ji juokėsi, kad lyjant gaunasi kur kas gražesnės nuotraukos.

 Antras leidinys – kūrėjų pasididžiavimas, mados ir maisto dialogas. Ji pabrėžė, kad prie šio baltiškojo ir šiaurietiško prekės ženklo dirba ne tik ji, drabužių dizainerė, bet ir kiti kūrėjai – juvelyrai, keramikai, skulptoriai, keramikai ir net kompozitoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.