Niujorko mados savaitė: Marcas Jacobsas pasiūlė militarizmo temą

Savo naujausia kolekcija vainikuodamas Niujorko mados savaitę dizaineris Marcas Jacobsas maloniai nustebino savo kuriamos mados gerbėjus. Kurdamas 2015 metų pavasario ir vasaros kolekciją idėjų jis sėmėsi iš militaristinio stiliaus, tačiau jį labai savotiškai ir šauniai interpretavo.

Marco Jacobso 2015 m. pavasario ir vasaros kolekcija<br>AP nuotr.
Marco Jacobso 2015 m. pavasario ir vasaros kolekcija<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 6:51 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:31 PM

Kolekcijoje vyrauja tokios uniformoms būdingos spalvos kaip tamsiai žalia, chaki, mėlyna, ar pilka. Ją daugiausia sudaro metalinėmis sagomis, didelėmis griežtomis kišenėmis bei diržais dekoruoti švarkai, suknelės. Šiltajam sezonui dizaineris siūlo rinktis ir pūstus mini, ir tiesaus kirpimo žemę šluojančius sijonus.

Tačiau ne visi kolekcijos modeliai yra griežti. Mėgstančios patogumą, tikriausiai, pasirinktų dizainerio siūlomas plačias lengvo audinio kelnes, ar, pavyzdžiui, tuniką.

M.Jacobsas į savo naujausią kolekciją įnešė ir linksmų elementų. Tarp visų militaristinių derinių puikiai įsilieja modeliai dekoruoti plastiko burbulais, o iš kai kurių modelių dizaineris apskritimus netgi „iškirpo“.

Dar vienas dalykas, dėl kurio militarizmas toks linksmas M.Jacobso kolekcijoje – aksesuarai. Prie tokio tipo drabužių jis priderino jaukius ir patogius laisvalaikio sandalus ar aksomas laivelius. Kūrėjas taip pat liko ištikimas jau įsitvirtinusiai kuprinių madai ir pavasariui pasiūlė keletą linksmų savo variantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.