„Burberry Prorsum“ atsigręžė atgal į gamtą

„Burberry“ mados namai jau yra tape britiškos mados klasika. Dizainerio Chritopher Bailey ateinančiam pavasariui ir vasarai sukurta „Burberry Prorsum“ kolekcija kaip tyčia buvo dedikuota britiškam menui ir gamtai.

„Burberry Prorsum“ 2015 m. pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP nuotr.
„Burberry Prorsum“ 2015 m. pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:12 AM

Londono mados savaitės metu pristatyti spalvingi kolekcijos modeliai dekoruoti dailiais užrašais, pasiskolintais iš senovinių angliškų knygų, įvairiais augalų ar gyvūnų motyvais, pasiūti iš gamtai būdingų spalvų.

Ant podiumo triumfavo spalvingi kailio imitacijos švarkeliai ir paltai, gamtos motyvais ištapytos šilko suknelės bei tekstais marginti lietpalčiai. Kai kurie pristatyti modeliai priminė tam tikrus gyvūnus ne dėl to, kad buvo pasirinkti specifiniai kirpimai, bet dėl virtuoziškai sustyguoto derinių kolorito.

Pats dizaineris džiaugėsi, kad jam ne tik pavyko gamtos grožį perkelti į šią kolekciją, bet ir suderinti tokius audinius kaip šilkas, džinsas ar gabardinas. Įdomu tai, kad kolekcijoje – vien tik patogūs batai. Pavasariui dizaineris nesukūrė nė vienos aukštakulnių poros, tačiau pasiūlė lengvus sandalus ar naujus, mados tendencijų viršūnėje jau spėjusių įsitvirtinti sportbačių modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.