Drabužiai, kurie tinka visą gyvenimą ir visada yra madingi

Kas yra geriausi mūsų draugai? Tai drabužiai, su kuriais nesiskiriame. Jie visada šalia, net ir kritiškiausiomis akimirkomis, kai nebežinai, kuo rengtis. Nors mados greitai praeina, mūsų kūnas keičiasi, nuotaikos svyruoja, tokiais drabužiais visada galime pasikliauti.

Tobuli „Burberry" lietpalčiai.<br>„Burberry" nuotr.
Tobuli „Burberry" lietpalčiai.<br>„Burberry" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 8:36 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 7:44 PM

Net jei keletą mėnesių ar metų šiuos drabužius buvome nustūmusios į giliausią spintos kampelį (jie mums nebeatrodė pakankamai nuotaikingi ir buvo pabodę), vieną dieną juos su malonumu atrandame iš naujo.

Šauniausia yra tai, kad ilgas išsiskyrimas drabužius padaro dar patrauklesnius ir trokštamus. Turime omenyje įprastus kasdienius drabužius, kurie puikiai dera su tam tikru metu madingais drabužiais, o laikui bėgant jie atrodo dar dailesni.

Vienintelė jų ištikimybės sąlyga – juos įsigydamos gerai žinojome, už ką mokame. Tai yra atkreipėme dėmesį į audinio, odos, apdailos kokybę. Nepaliausime jums kartoti: jei yra drabužių, į kuriuos reikia investuoti ir nešykštėti pinigų, tai yra kaip tik šie geriausi draugai.

Kokybiškas lietpaltis

Fatališkoji aktorė Lauren Bacall mėgo vilkėti labai įliemenuotą lietpaltį, o aktorės ir dainininkės Jane Birkin ir Charlotte Gainsbourg jį modernizavo. Derindamos lietpaltį su sportbačiais ir džinsais suteikė jam lengvabūdiškumo atspalvį.

Lietpaltis – ne tik drabužis, apsaugantis nuo lietaus. Jei išsirinksite modelį, sukirptą iš labai geros kokybės gabardino, jis padės išryškinti jūsų siluetą.

Lietpaltis, kaip ir odinis švarkelis, yra vienas iš nedaugelio drabužių, kuris net ir nudėvėtas atrodo puikiai. Taigi visai ne be reikalo blusų turguose ir dėvėtų drabužių parduotuvėse randame senų, bet vis dar tinkamų vilkėti „Burberry“ lietpalčių.

Renkantis lietpaltį pirmiausia reikėtų domėtis audiniu, kad ir kokio prekės ženklo jis būtų. Venkite susiglamžiusio audinio imitacijos ar blizgių sintetinių medžiagų, labai minkštos medvilnės, geriau rinkitės gražų gabardiną, kiek šiurkštoką vilnonį audinį arba odą (kaip filme „Matrica“ matyto lietpalčio). Nepamirškite pamušalo – jis lietpalčiui suteikia vertės – ir detalių (kilpų pečių srityje, odinių sagčių ant rankovių, ties krūtine esančios kišenės antkišenio).

Geri ilgaauliai batai

Ilgą laiką juos avėdavo tik vyrai (ilgaauliai batai minimi Jeanne d’Ark kaltinimų sąraše vykstant jos teismo procesui). „Courreges“ prekės ženklas ilgaaulius batus ištraukė iš vyriškos spintos ir pritaikė moters pėdoms. Nuo to laiko, pradedant „Hermes“, baigiant „Louboutin“ ir nepamirštant „Isabel Marant“, visi kūrėjai nesiliauja jų siūlę tiek vasaros, tiek žiemos sezonui.

Motociklininko ilgaaulius perkame baigiantis paauglystei, kai norime maištauti. Sulaukusios keturiasdešimties juos galime avėti visada, nes šie batai per daug konservatyviam įvaizdžiui suteikia ryškesnį atspalvį. Mums patinka avėti natūralios odos prancūziškus ilgaaulius ir jojiko stiliaus batus, juos deriname prie šortų ir vasarinių kombinezonų.

Tokius ilgaaulius galime išsitraukti ir tomis dienomis, kai jaučiamės nerūpestingai. Tada juos avime prie džinsų, tiesių arba platėjančių velvetinių kelnių. Šią avalynę reikia ištepti drėkinamuoju kremu, pakeisti vidpadžius, išblizginti – juk mums patinka, kai ilgaauliai spindi tarsi anglų lordų batai.

Ilgaaulius batus deriname prie spalvingų sijonų ir kojinių arba paprasčiausiai prie džinsų. Jojiko stiliaus batai taip pat puikiai dera tiek prie Jackie Kennedy amerikietiško aristokratiško stiliaus, tiek prie kiek drąsesnės aprangos: labai trumpo sijono ar džinsinių šortų.

Atviros basutės su dirželiais

Prancūzai jas vadina tropezetėmis. Jų paprastutis plonas odinis padas ir keletas dirželių ant įdegusios ir pedikiūro procedūromis palepintos pėdos eiseną padaro elegantišką. Nuo jūsų priklauso, ar pasirinksite porą už 40 eurų, kuri suplyš po trijų mėnesių, ar tikrą rankų darbo modelį.

Balti arba juodi marškiniai

Mergaitiški, per daug įliemenuoti ir per siauri marškiniai jau seniai nebemadingi. Geriau pasirauskite savo vyro drabužinėje ir tyliai nukniaukite jo pačius gražiausius marškinius. Nepirkite marškinių, kurių sudėtyje yra sintetinio pluošto poliesterio, būtinai rinkitės gerus tankios medvilnės neįmantrius marškinius (geriausia be kišenių ir antpečių). Marškiniai atrodys labai seksualiai, jei apsijuosite diržu ir dėvėsite vienus, vietoj suknelės. Juos vilkint paprasčiausi džinsai bus patrauklesni, o trumpiausi šortai atrodys stilingai. Jie sumodernina tiesų arba pieštuko formos kiek griežtoką sijoną. Trumpai tariant, šie marškiniai yra visagaliai!

Kašmyrinis megztukas

Reikia turėti bent vieną! Rinkitės su V formos iškirpte, aptemptą arba šiek tiek laisvesnį, išdaigiškai petimi nuslystantį megztuką.

Nesvarbu, ar esate apvalutė, ar liekna kaip smilga, jis tinka visoms moterims ir gali puikiai išgelbėti nuo aprangos katastrofų! Šį megztuką galite dėvėti ant nuogo kūno su pieštuko formos sijonu. Jį galite pagražinti papuošalais, derinti prie paprastų, ties kaklu užsegamų marškinių, dėvėti prie džinsų ar kelnių iš tvido. Darbo dienomis ar savaitgaliais, nelygu, kokie aksesuarai priderinami, kašmyrinis megztukas su V formos iškirpte virsta įmantriu arba kasdienišku.

Kaip ir balti marškiniai, šis drabužis gali būti vilkimas tiek per susirinkimus darbe, tiek per vakarienę dviese! Neprireiks sudaužyti kiaulės taupyklės, kad nusipirktumėte gryno kašmyro megztuką.

Čino kelnės

Tai džinsų brolis dvynys. Šios iš JAV kilusios abiem lytims tinkančios medvilninės kelnės su įsiuvais ar be jų būna plačios, siauros, ilgos, trumpos, atraitytos. Stilingos prancūzės vengia jas nešioti su sportbačiais ar džemperiu. Tai per daug kasdieniška! Prancūzės šias kelnes dėvi su vyriškais ar škotiškais marškiniais, šilkine palaidine, papuošalais, palaidine be rankovių, vyrišku švarku, aukštakulnėmis basutėmis arba ilgaauliais batais.

Jūreiviškas puspaltis

Jūreiviškas dvieilis puspaltis neatskiriamas komiksų personažo Korto Maltezės atributas. Yves’as Saint Laurent’as šį drabužį pavertė klasika, o jis nepakentė vidutiniškumo. Tik pagamintas iš tankaus, šiurkštoko vilnonio audinio šis puspaltis bus išskirtinis ir elegantiškas.

Odinis švarkelis.

Rinkitės minkštos, švelnios odos prie kūno prigludusį švarkelį ir leiskite jam šiek tiek apsitrinti: tai jūsų antroji oda, jus saugantis šarvas.

Užsimeskite ant peties odinį švarkelį, išdrįskite pagyvinti romantiškas sukneles!

Naudingi patarimai

Niekada spintoje nepalikite nešvarių drabužių, antraip kandys tikrai surengs didelę puotą.

Drabužius sukraukite į vakuuminį maišą, įdėkite nesmulkintų pipirų – jie yra didžiausias alergijos nesukeliantis ir aplinkos neteršiantis kandžių priešas.

Stenkitės, kad batai neprarastų prekinės išvaizdos, juos ištepkite drėkinamuoju kremu, į vidų įkiškite medinę formą arba prigrūskite laikraščių.

Jūsų kašmyrinis megztukas veliasi? Nusipirkite nedidelį su baterijomis veikiantį pūkų rinktuvą (jį rasite kosmetikos, grožio, sveikatos ir namų priežiūros priemonių parduotuvėse). Jis daro stebuklus! Kašmyrinį megztuką visada skalbkite rankomis drungname vandenyje (saugokite nuo temperatūros skirtumų, nes gali blogai baigtis!). Skalbkite specialiomis vilnai skirtomis skalbimo priemonėmis arba geriau naudokite minkštinamąjį šampūną. Nestipriai išgręžkite ir patiesusios ant rankšluosčio išdžiovinkite.

Odiniams drabužiams valyti ir prižiūrėti itin tinka makiažo valymo pienelis ir kūdikiams skirtas pienelis. Užpilkite šiek tiek pienelio ant vatos gabalėlio ir sukamaisiais judesiais netrindamos ištepkite visą odos paviršių. Dėmesio: jei vatos gabalėlis nusidažė, nebetęskite pradėto darbo ir nuneškite švarkelį (švarką, paltą ar sijoną) pas specialistą, užsiimantį odos dažymu. O jei norite kuriam laikui odinį drabužį padėti į šalį, išverskite jį, įvyniokite į šilkinį popierių ir įdėkite į sandariai uždaromą plastikinį maišą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.