20 stiliaus patarimų, kuriuos privalo žinoti kiekvienas vyras

Egzistuoja daugybė laiko patikrintų taisyklių, kuriomis privalo vadovautis kiekvienas save gerbiantis vyras, siekiantis solidaus ir išpuoselėto įvaizdžio. Tačiau užduotis suderinti garderobą įveikiama ne kiekvienam. Juk keletas prastų sprendimų gali tapti tikrų tikriausiu stiliaus fiasko, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

AOP nuotr.
AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 30, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:40 AM

Štai 20 paprastų patarimų, kurie palengvins kiekvieno prie spintos stoviniuojančio ir abejonių kankinamo vyro gyvenimą.

1. Bene svarbiausia taisyklė – rinkitės savo dydžio drabužius. Nesistenkite įsisprausti į šiek tiek per ankštą megztinį – atrodysite lyg surakintas. Pernelyg laisvi drabužiai taip pat iškraipys jūsų kūno linijas.

2. Diržo spalvą visuomet derinkite prie batų. Tai bene lengviausiai perprantama vyriškos mados taisyklė, padėsianti išlaikyti solidų įvaizdį. Rinkitės tradicines spalvas – juodą arba tamsiai rudą. Juodas diržas derinamas prie juodų batų, tamsiai rudas diržas – prie tamsiai rudų batų. Paprasta kaip dukart du.

3. Niekuomet nesegėkite petnešų kartu su diržu. Arba diržas, arba petnešos. Taip pat nesegėkite storos odos diržo prie džinsų ir sportbačių – griežto stiliaus aksesuaras nesuderinamas su laisvalaikio apranga.

4. Dėvint kostiumą būtina atsižvelgti į marškinių spalvą – jie turėtų būti šviesesni nei jūsų kostiumas. Tai puikus būdas sudaryti lieknesnio kūno iliuziją.

5. Vilkėdami trijų sagų kostiumą niekuomet neužsekite apatinės sagos, tačiau visuomet pasirūpinkite viršutine.

6. Džinsus skalbti reikėtų kaip įmanoma rečiau, antraip rizikuojate pakenkti audiniui ir jį nublukinti. Saugus būdas – pasinaudoti sausojo valymo paslaugomis.

7. Jei vilkite džinsinius marškinius ir džinsus, vienintelis variantas išvengti stiliaus fiasko – džinsų spalvą rinktis keliais tonais tamsesnę nei marškinių.

8. Nesivaikykite be atodairos naujausių mados tendencijų, verčiau investuokite į laiko patikrintas, kokybiškas aprangos detales. Pavyzdžiui, standaus audinio tiesaus kirpimo džinsai. Tai puiki investicija, kuri niekuomet jūsų nenuvils. Be to, tiesaus kirpimo džinsai tinka įvairiausioms figūroms.

9. Idealu, jeigu jūsų kojinių spalva kiek tamsesnė nei kelnių, tačiau jei spalva dera, lyg susilieja – taip pat gerai. Maža gudrybė: raštuotos kojinės suteikia žaismingumo ir neretai atgaivina pabodusį kostiumą.

10. Baltos kojinės dera tik su sportbačiais. Visais kitais atvejais tai yra tabu.

11. Iš po švarko kyšantys marškinių rankogaliai sudaro elegancijos įspūdį, tad švarko rankovės jokiu būdu neturėtų būti per ilgos.

12. Paltas turėtų maloniai priglusti prie viršutinės kūno dalies, antraip rizikuojate atrodyti lyg su keliais dydžiais per dideliu drabužiu.

13. Dvieilis švarkas derinamas su plačiu kaklaraiščiu.

14. Liekno kūno sudėjimo vyrai, mūvintys siauras, prigludusias kelnes, atrodo aukštesni.

15. Klostuotos kostiuminės kelnės gali vizualiai pridėti keletą kilogramų.

16. Greičiausias būdas atrasti jums tinkančią spalvą – priderinti ją prie akių ir odos spalvos.

17. Vyriškos basutės per pirštą tinkamos tik pasivaikščioti paplūdimyje arba einant į baseiną. Niekam kitam!

18. Laikrodis – būtinas aksesuaras kiekvienam save gerbiančiam vyrui. Investuokite į gerą, kokybišką laikrodį, kuriuo galėsite naudotis ne vienus metus ir kuris bus jūsų gero skonio įrodymas. Auksiniai ir sidabriniai laikrodžiai – optimalus variantas, derantis prie bet kokios aprangos.

19. Akinius (arba akinius nuo saulės) rinkitės tokius, kurie išryškins dailiausius jūsų veido bruožus ir atspindės asmenybę. Galimos ir spalvų variacijos – tai suteiks žaismingumo ir nubrauks jums keletą metų.

20. Įsigykite bent vieną kokybišką (jeigu galimybės leidžia – vardinę) vyrišką rankinę arba lagaminą. Juk į darbo pokalbį ar susitikimą su viršininku nežygiuosite su kuprine ant pečių?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.