Žvaigždžių grožio paslaptys - nuo sporto iki violetinės dietos

Grožis – tai ir sveikata. Galima pridurti – dar ir geležinė valia. Kad ir kiek įtarinėtumėte garsias moteris, kad jos turi stebuklingų padėjėjų, padedančių tapti gražioms ir lieknoms, iš tiesų viskas daug paprasčiau: judėjimas ir tinkamas maitinimasis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Garsenybės (iš kairės): Madonna, Cameron Diaz ir Shakira dėl grožio išlieja daug prakaito sporto salėje.<br>AOP nuotr.
Garsenybės (iš kairės): Madonna, Cameron Diaz ir Shakira dėl grožio išlieja daug prakaito sporto salėje.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 7, 2014, 6:59 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:07 AM

Kembridžo kunigaikštienė Catherine (32 m.)

Britų numylėtinės plaukai visada dailiai sušukuoti, makiažas subtilus. Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio princo Williamo žmona liekna kaip kiparisas.

Jaunai didikei padeda ypatinga dieta ir fizinis krūvis, kurių ji nevengia net ir būdama nėščia – juk Catherine rengiasi mažyliui George’ui padovanoti broliuką ar sesutę.

Catherine pati su malonumu pasakoja apie savo draugystę su sportu ir kasdienį valgiaraštį. Ne taip seniai Kembridžo kunigaikštienė pamėgo termiškai neapdorotą, žalią maistą.

Mėgstamiausi gražuolės patiekalai – salotos su arbūzais, šalta ispaniška pomidorų sriuba (gaspačas), salotos „Tabulė“, dygliuotųjų ožerškių uogos ir migdolų pienas.

Bet žalio maisto dietos Kembridžo kunigaikštienė laikosi tik kartą per savaitę. Neatsitiktinai! Medikų teigimu, šis maistas turi tiek privalumų (pavyzdžiui, stiprina plaukus ir nagus), tiek ir šalutinį poveikį (pykinimas ir galvos skausmas).

Kembridžo kunigaikštienės Catherine valgiaraštis: pusryčiams – avižinė košė, pagardinta medumi ir šviežių vaisių gabalėliais, pietums – daržovės su virta vištiena ar žuvimi, o vakarienei – makaronai su daržovėmis.

Be to, princo Williamo žmona dievina tenisą, netbolą (moteriškasis krepšinio variantas) ir net šauniai vairuoja jachtą.

Tiesa, antrojo, kaip ir pirmojo, nėštumo metu Catherine teks atsisakyti didesnio krūvio. Užtat jos mėgstama joga, plaukimas, Pilateso ir kvėpavimo pratimai tikrai bus naudingi.

Per pirmąjį nėštumą princo Williamo žmona priaugo beveik 10 kilogramų. Bet jau praėjus mėnesiui po gimdymo ji ne tik susigrąžino ankstesnes kūno linijas, bet ir tapo dar lieknesnė. Kur paslaptis?

Pirmiausia tokių puikių rezultatų ji pasiekė aktyviai treniruodamasi. Daug laiko Kembridžo kunigaikštienė skyrė bėgimo takeliui ir jogos pratimams. Ir dar beveik atsisakė auklės paslaugų – padėjėja ateidavo keletui valandų, o likusį laiką princo Wiliamo žmona prižiūrėjo naujagimį pati. Tad nereikalingus kilogramus kaipmat ištirpdė kasdieniai rūpesčiai.

Aktorė Cameron Diaz (42 m.)

Sportinė C.Diaz figūra – aktyvaus gyvenimo būdo, taip pat banglenčių sporto pomėgio rezultatas. Šia šaka ji susidomėjo po to, kai išsiskyrė su dainininku Justinu Timberlake’u.

Be to, jai patinka žygiai pėsčiomis ir snieglenčių sportas. C.Diaz galima sutikti ir treniruočių salėje net 5 kartus per savaitę.

Holivudo žvaigždės mitybos įpročiai: kategoriškas „ne“ greitai pagaminamiems karštiesiems patiekalams ir rafinuotiems produktams – druskai, cukrui, aukščiausios rūšies miltams.

C.Diaz teikia pirmenybę natūraliam ir kuo mažiau apdorotam maistui. Iki pietų ir vakarienės geria daržovių sultis, kad taip pripildytų skrandį ir galėtų mažiau suvalgyti.

Dainininkė Christina Aguilera (33 m.)

Kaip per metus atsikratyti beveik 40 kilogramų? Patarimo reikėtų kreiptis į Ch.Aguilerą, kuri tikina, kad nėra nieko neįmanomo.

Per visą savo karjerą garsioji amerikiečių atlikėja dažnai keitė stilių. Ir tai pasakytina ne tik apie jos šukuosenas, rengimosi manierą ir makiažą. Garsiosios atlikėjos kūnas taip pat keitėsi: tai liesėjo, tai vėl priaugdavo kilogramų.

2010-aisiais Ch.Aguilera pasunkėjo net 20 kilogramų! Bet tai nė kiek nepakenkė jos savivertei.

„Aš stora, susitaikykite su tuo!“ – ne kartą sakė atlikėja, toliau kaupdama kilogramus.

Bet Ch.Aguilera sugebėjo susiimti: pradėjo intensyviai treniruotis – 5 kartus per savaitę po 90 minučių. Iš pradžių 40 minučių bėgimas, po to dar 40 minučių – įtūpstai, pilvo, rankų, krūtinės, sėdmenų pratimai, atsispaudimai. Ir dar 10 minučių tempimo pratimai bei imtynių elementai.

Atlikėja mokėjo 1400 dolerių per mėnesį kompanijai, kuri jai tiekė sveiką maistą. Ch.Aguileros valgiaraštis: pusryčiams – košės su vaisiais, pietums – šiltos salotos, vakarienei – tunas (pagrindinis patiekalas). Per dieną ji suvartodavo apie 1600 kilokalorijų. Rezultatas puikus.

Aktorė Jennifer Aniston (45 m.)

Aktorė visą gyvenimą kovoja su nereikalingais kilogramais. Dėl vaidmens populiariame televizijos seriale „Draugai“ ji atsikratė net 17 kilogramų! Jennifer išmėgino daugybę dietų, bet pasirinko sveiką mitybą.

Pastaruosius keletą metų Holivudo žvaigždės valgiaraštis atrodo taip: 40 proc. – daržovės ir vaisiai, 30 proc. – pieno produktai ir dar 30 proc. – augaliniai riebalai (alyvuogių aliejus).

J.Aniston visiškai nevartoja duonos, ryžių, bulvių, kofeino, alkoholio ir konservantų. Per dieną išgeria ne mažiau kaip 3 litrus vandens ir griežtai 6 kartus per savaitę užsiima joga.

„Tik praleidžiu vieną treniruotę ir tuojau pat prarandu gerą fizinę formą“, – prisipažino žvaigždė.

Dainininkė, aktorė, televizijos laidų vedėja Jessica Simpson (34 m.)

Dar viena žvaigždė, kuriai pavyko neįtikėtinai suliesėti, – J.Simpson. Pagimdžiusi antrą vaiką, per tris mėnesius atsikratė 18 kilogramų!

Per dieną du kartus valgymą pakeisdavo kokteiliais ir užkandžiais, kurie buvo turtingi baltymų, pavyzdžiui, obuolys su gabalėliu virtos kalakutienos.

Atlikėja gamino kokteilius iš daržovių ir vaisių smulkintuvu. Per vakarienę valgė neriebią mėsą, daržoves ir vaisius. Dainininkė Mariah Carey (44 m.)

Balsingajai atlikėjai patiko „violetinė“ dieta, kurios laikantis galima neribotais kiekiais valgyti violetinės spalvos produktus – slyvas, vynuoges, mėlynes, mėlynuosius kopūstus. Mitybos ekspertų teigimu, į jų sudėtį įeina antioksidantai, kurie garsėja savo energinėmis savybėmis. Ir dar sulėtina senėjimo procesą!

Atlikėja Shakira (37 m.)

Aktyviai kovoti su nereikalingais kilogramais iš Kolumbijos kilusi dainininkė pradėjo jau pirmojo nėštumo metu.

„Nenoriu stipriai pasitaisyti“, – tarė Shakira ir nusprendė užsiimti zumba – kūno rengybos šokių programa.

Treniruotės truko beveik visus devynis mėnesius. Kai gimė sūnus Milano, atlikėja prie zumbos dar 4–5 kartus per savaitę pridėjo treniruotes sporto salėje su asmeniniu treneriu.

Shakira laikėsi ir dietos: valgė 8 kartus per dieną mažomis porcijomis – kiekviena po 200–250 kilokalorijų. Atlikėja vartojo tuos maisto produktus, kurie buvo turtingi ląstelienos, geležies, kalcio ir baltymų.

Beje, dabar Shakira laukiasi antrojo vaikelio, ir zumba neišnyko iš jos dienotvarkės.

Popmuzikos žvaigždė Madonna (56 m.)

Geriausias garsiosios atlikėjos draugas – sportas. Savo dieną popmuzikos karalienė pradeda nuo jogos, po to praveria Pilateso pratimų studijos duris. Trečioji, popietinė, Madonnos treniruotės dalis skirta šokiams ir rankų, kojų, pilvo bei nugaros raumenis stiprinantiems pratimams.

Kartkartėmis popmuzikos žvaigždė užsiima karatė, sunkiąja atletika, plaukioja, bėgioja, važiuoja dviračiu ar jodinėja.

Madonna – makrobiotinės dietos šalininkė. Valgo natūralių grūdų košes, ankštinius augalus, daržoves, dumblius, sojų produktus ir vaisius.

Įprastiniai Madonnos pietūs – žuvis, natūralių grūdų patiekalas ir daržovių salotos.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.