Vizažo meistras atskleidė, ką apie makiažą turi žinoti kiekviena

Dekoratyvinės kosmetikos profesionalas Diego Schoberis makiažą pradėjo kurti prieš 19 metų – jis rengė modelius madų savaičių pasirodymams, grimavo žurnalų viršelių žvaigždes, tad puikiai supranta, kaip turi atrodyti tobulas makiažas.

„Dažyti lietuvaites – malonumas. Daugelio jūsų tautiečių taisyklinga ir švelni veido forma, išraiškingi skruostikauliai“, – sakė Diego Schoberis, kurio profesionalumu įsitikino Eglė Žiūkaitė.
„Dažyti lietuvaites – malonumas. Daugelio jūsų tautiečių taisyklinga ir švelni veido forma, išraiškingi skruostikauliai“, – sakė Diego Schoberis, kurio profesionalumu įsitikino Eglė Žiūkaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas")

Nov 16, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:22 AM

Vyras atvyko į Lietuvą ne tik „Kristianoje“ pristatyti trejopo skirtingo makiažo – kasdienio biuro, subtilaus elegantiško teatrui ir prabangaus vakarinio. Diego su nekantrumu laukė rugsėjo 21-osios. Jis tapo vienu konkurso „Mis Lietuva“ komisijos narių. Mat kosmetikos kompanija „Make Up Factory“ – viena svarbiausių konkurso rėmėjų.

Makiažas, kurį pademonstravo D.Schoberis, buvo sukurtas kitai komisijos narei – „Pix studijos“ vadovei Eglei Žiūkaitei.

Moteris mielai pusdieniui sėdo į profesionalo kėdę ir net paprašė, kad prieš ją nebūtų veidrodžio.

„Noriu staigmenos, iškart pamatyti visą rezultatą. Diego nuostabus, sėdėti jo kėdėje buvo puiku“, – šypsojosi E.Žiūkaitė.

Meistras dirba įvairiose šalyse, daro makiažą Paragvajuje, Indijoje, Dubajuje, Ispanijoje, Irane ir daugybėje kitų valstybių. Daug kur tokiuose madų šou jam teko susidurti ir su lietuvėmis. Mūsų merginomis – ir tarptautiniams modeliams, ir grožio konkurso dalyvėms – Diego negailėjo komplimentų.

„Mes, makiažo meistrai, visi žinome: lietuvių veidai yra nuostabūs. Dažyti lietuvaites – malonumas. Daugelio jūsų tautiečių taisyklinga ir švelni veido forma, išraiškingi skruostikauliai, o akių forma natūraliai panaši į katės. Kitų šalių merginoms tokią formą dažnai turime nupiešti“, – sakė D.Schoberis.

Diego įsitikinęs, kad graži mergina turi pasitikėti savimi, žinoti savo vertę. Tokio požiūrio į save jis linki visoms merginoms ir nevadina to arogancija ar nosies rietimu.

„Jei mergina yra bjaurios sielos, pikta, to nepakeis net geriausias makiažas. O mano kelyje bjaurių merginų nepasitaikė – kiekviena savaip graži, tik reikia pastebėti privalumus ir juos išryškinti. Atskleisiu paslaptį: visa savo esybe tikiu, kad negražių žmonių nebūna. Į kiekvieną veidą žiūriu su meile“, – kalbėjo svečias.

Makiažo meistrui sunku tiksliai nusakyti, kokia mergina jam atrodo graži. Mėlynos akys gražu, bet prie tamsių galima priderinti daugiau spalvų. Trumpi plaukai – stilinga, o ilgi – romantiška. Todėl kiekvieno tipažo moteris turi savų privalumų.

Vis dėlto svarbiausia – asmenybė, mokėjimas ją atskleisti scenoje. Diego yra matęs ir pradedančiųjų modelių, kurios nemoka dailiai vaikščioti su aukštakulniais, nepasitiki savimi ar yra sutrikusios. Tai ženklai, kuriuos gali pastebėti visi.

„Kai į sceną išeina ta, gražiausia, visi atsilošia kėdėse ir pajunta, kad jiems sunku kvėpuoti. Tokios merginos įeina į kambarį ir iškart jį pripildo savo asmenybe. Tai buvo mano pagrindinis reikalavimas „Mis Lietuva“ nugalėtojai. Ji užlipo į sceną, ir man užgniaužė kvapą“, – kalbėjo makiažo meistras.

Diego pasidalijo ir keliais patarimais, ką apie makiažą turėtų žinoti kiekviena moteris. Didžiausia makiažo klaida profesionalas vadina akių šešėlių tepimą ant vokų šepetėliu, kuris dažniausiai būna šešėlių pakuotėje, – maža kempinėle.

„Daugelis moterų mano, kad šerelių teptukai skirti tik profesionalams. Tai nesąmonė! Kempinėle užtepti šešėliai yra sunkūs, atspalviai blogai pasiskirsto, o tai sumažina akis. Šerelių teptukas pats už moterį atliks visą darbą – ryškindamos vokus šešėliais jau kokį trečią kartą pastebėsite, kad spalva natūrali ir tinkamai pasiskirsčiusi“, – pasakojo makiažo meistras.

Kalbėdamas apie šio sezono makiažo tendencijas Diego pabrėžė, kad svarbiausias dalykas kiekvienos moters kosmetinėje turėtų būti švytinti pudra ar natūralių atspalvių skaistalai. Jie odai nesuteikia jokios spalvos, tik švytėjimo.

„Ši priemonė duos kur kas daugiau naudos nei visiems įprasti raudoni lūpų dažai. Jei reikėtų rinktis vieną vienintelę makiažo priemonę, kuri išgelbėtų pasaulį, tai turėtų būti švytėjimo efektą suteikianti priemonė“, – tikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.