Augustė Vedrickaitė: „Mano veido oda neturėjo paauglystės“

Vienos moterys, it gimusios po laiminga žvaigžde, gali džiaugtis natūraliai sveika ir spindinčia oda, kol kitoms, norinčioms pasiekti tokį patį rezultatą, reikia kur kas didesnių pastangų. Dainininkė Augustė Vedrickaitė pasakoja, kad nors jos veido oda ir neturėjo paauglystės, nėra itin jautri ar sausa, reguliari bei tinkama odos priežiūra yra būtina.

Dainininkė Augustė Vedrickaitė.
Dainininkė Augustė Vedrickaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:24 PM

Kruopščiai pasirinktos kosmetikos priemonės yra nepakeičiama Augustės puikiai atrodančios ir sveikos odos paslapties dalis – juk svarbu suprasti, kad tik mylima, švari ir prižiūrima oda gali būti sveika ir graži.

„Kartais juokauju, kad paauglystės mano veido oda taip ir neturėjo, kadangi niekada nepatyriau rimtų nemalonumų dėl jos. Pažįstu moterų ir merginų, kurioms teko ar tenka kankintis atliekant brangias veido valymo ar gydymo lazeriu procedūras. Aš galiu tik tyliai džiaugtis, kad savo kailiu netenka to patirti, – pasakoja Augustė. – Nepaisant to, kasdienė veido priežiūra – man labai svarbus ritualas, kadangi prižiūrėti būtina ne tik probleminę odą. Ypač tai reikia daryti artėjant žiemai, kai net sveika oda išsausėja. Deja, su šia problema turbūt susiduria tiek moterys, tiek vyrai“.

Augustė išduoda, kad jos kasdieniai ritualai, siekiant puoselėti sveiką veido odą ir neleisti jai išsausėti, yra gana paprasti. „Rytais mėgstu veidą atgaivinti vėsiu vandeniu, tuomet odą nuvalau toniku, o prieš naudodama makiažo priemones būtinai patepu veidą dieniniu kremu. Daug dėmesio skiriu odos drėkinimui, – kasdienės rutinos detalėmis dalijasi Augustė. – Esu iš tų, kur nesvarbu, kokia pavargusi būčiau, visada prieš eidama miegoti nusivalau makiažą valomuoju pieneliu, tuomet toniku ir patepu kremu. Stengiuosi palaikyti veido odos drėgmės pusiausvyrą.“

„Prisipažinsiu, anksčiau lengvabūdiškai įsigydavau bet kokį labiau reklamuojamą produktą. Dabar stengiuosi būti kur kas atidesnė, „susipažįstu“ su savo veido oda, neeksperimentuoju su neaiškiomis kosmetinėmis priemonėmis bei domiuosi, kas yra nekenksminga odai. Esu daug girdėjusi apie neigiamą parabenų, alkoholio poveikį odai, tačiau įsiminti visas kenksmingas medžiagas nėra taip paprasta.

Tad stengiuosi rinktis kaip galima labiau natūralias, dermatologiškai patikrintas ir odos poreikius labiausiai atitinkančias priemones. Vadovaujuosi taisykle „mažiau – reiškia daugiau“, – sako Augustė.

Dermatologai taip pat atkreipia dėmesį, kad naudojamų priemonių sudėtyje turėtų būti kuo mažiau konservantų (parabenų), kvėpiklių, dažiklių, emulsiklių ar kitų cheminių medžiagų. Norint išlaikyti natūralią odos drėgmės pusiausvyrą, puoselėjant švytinčią odą, reikėtų daugiau dėmesio skirti moksliškai pagrįstoms hipoalerginėms priemonėms. Kasdienei sausos ir jautrios odos priežiūrai ypač rekomenduojama rinktis „Physiogel“ produktų liniją, kuri dėka „BioMimic“ formulės papildo odą trūkstamais lipidais, atstato odos drėgmės pusiausvyrą. Į tokių priemonių sudėtį įeina 5 pagrindiniai lipidai, kurių trūkumas ir sąlygoja odos išsausėjimą.

Be tradicinių odos priežiūros ritualų, Augustė vadovaujasi ir šiomis pagrindinėmis taisyklėmis:

1. Vanduo. Odos drėgmė priklauso ne tik nuo to, ką ant jos tepame – kasdien būtina gerti pakankamai vandens, kuris ne tik padeda pašalinti toksinus, bet ir prisotina odos ląsteles vandeniu iš vidaus.

2. Kremas. Rinktis tinkamos sudėties drėkinamąjį ir maitinamąjį kremą – be konservantų, kvėpiklių, dažiklių. Paprastas patarimas: renkantis kremą reikia atkreipti dėmesį, ar jis hipoalerginis. Tokiu būdu didesnė tikimybė, kad jame nebus ar bus mažiau alergizuojančių sudėtinių dalių.

3. Odos valymas vakare. Prieš einant miegoti, būtina lengvais judesiais nuvalyti makiažą ar kosmetinių priemonių likučius. Nuprausti švariu vandeniu.

4. Švara kosmetinėje. Nepamiršti nuolat valyti ne tik veido odą, bet ir kosmetinius šepetėlius bei kitas priemones, skirtas odos priežiūrai.

5. Grožio miegas. Poilsio trūkumas ar netinkama mityba kenkia ne tik žmogaus gerai savijautai, bet ir išvaizdai. Artistų gyvenimo būdas nėra stabilus, dažnai po pasirodymų ar ilgų kelionių namo grįžtama vėlai, tad poilsiui laiko reikėtų negailėti, o draugai turėtų atsiminti nerašytą taisyklę – artistams skambinti anksti ryte negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.