6 požymiai, kad makiažo šepetėlis – kokybiškas ir tinkamas

Sakoma, kad grožis reikalauja aukų. O gal tik kokybiško kosmetinio šepetėlio? Lietuvoje apsilankęs tarptautinės makiažo šepetėlių gamybos kompanijos „da Vinci“ pardavimų direktorius Markus Giel, negali patarimų moterims. Juk apie kosmetikos šepetėlius jis išmano viską.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Pauliuščenkaitė

Dec 10, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:58 AM

– Kaip gimė „da Vinci”? Ar lengva buvo įsitvirtinti jaunai ir gana specifinei makiažo kompanijai milžiniškoje grožio industrijoje?

– Veiklos pradžioje užsiėmėme teptukų gamyba, ne veltui mūsų prekinio ženklo pavadinimas – „da Vinci“. Kosmetinių šepetėlių gamybą pradėjome ankstyvais aštuoniasdešimtaisiais. Per trisdešimt metų bendradarbiaudami su visažistais suformavome tikrai didelę jų pasiūlą: šiuo metu prekyboje apie 250 skirtingų kosmetinių šepetėlių!

Puikiais šios srities profesionalais dažniausiai tampa tie, kurie tęsia mokslus: tikrus įgūdžius galima įgyti po dešimties studijų metų ir praktikos. Pagalvokite, kaip išties yra sunku rankomis sukurti labai plonus šepetėlius, suformuoti tinkamas formas.

– Sunku įsivaizduoti, kaip atrodo kosmetinių šepetėlių gamybos procesas. Kas jame svarbiausia?

– Neabejotinai svarbiausios yra naudojamos medžiagos, ypač šepetėlio šereliams gaminti. Natūralų pluoštą mes parsivežame iš Rusijos bei Šiaurės Kinijos, sintetinį pluoštą – iš Japonijos. Visos šios šalys savo srityse pasižymi aukšta kokybe.

Vėliau vyksta pluošto apdirbimo procesas: jis turi būti tinkamai atrinktas, dezinfekuotas, formuojamas ilgis, visas darbas yra atliekamas rankomis. Kas be ko, po to seka ir kiti svarbūs procesai, kaip kad atskirų dalių jungimas. Visi gamybos etapai atliekami kruopščiai, siekiant užtikrinti ilgaamžiškumą bei kokybę.

– Kokia yra kosmetinių šepetėlių svarba kuriant makiažą?

– Kosmetiniai šepetėliai yra tokie pat svarbūs, kaip ir naudojamos makiažo priemonės! Juk jei turite nekokybišką šepetėlį, galite naudoti geriausias kosmetikos priemones, tačiau norimo rezultato nepasieksite.

Be to, manau sutiksite, kad geras šepetėlis yra puiki investicija - kokybiškas rankų darbo šepetėlis gali tarnauti dvidešimt metų ar net ilgiau, aišku, jei bus tinkamai ir reguliariai valomas. Ar tai ne naudingas pirkinys?

– Ar yra skirtumas tarp šepetėlių, kuriuos gamina įmonės prekiaujančios įvairiomis kosmetinėmis priemones nuo būtent į šepetėlių gaminimą specializuotų kompanijų produktų?

– Žinomų prekės ženklų gaminamos kosmetikos priemonės yra išties puikios kokybės, bet šepetėliai jiems - tik papildomas produktas. Taigi, jie dėmesį visada pirmiausiai teikia kosmetikai, o ne jiems. Dažnai jų parduodami makiažo šepetėliai daug brangesni, tačiau kokybė, deja, yra prastesnė.

– Minėjote, kad šepetėlių gamyboje naudojate tiek natūralius plaukus, tiek sintetinį pluoštą. Šiandien gana plačiai paplitęs stereotipas, kad sintetinio pluošto kosmetiniai šepetėliai nėra tokie kokybiški lyginant su natūraliu pluoštu. Ar tai tiesa?

– Manau, jog sintetinio pluošto gamyba ryškiai patobulėjo, šepetėliai yra tokie pat geri kaip kad pagaminti iš natūralių plaukų. Praeitais metais mes išleidome naują šepetėlių liniją, kurią sudarė tik sintetinė medžiaga, tačiau jei juos paliestumėte – negalėtumėte patikėti, jog tai ne natūralūs plaukai.

O dėl stereotipo, kad sintetinio pluošto šepetėliai yra prastesni ir dažnai pigesni, klystama - viskas priklauso nuo gamybos kokybės. Be to, sintetinis medžiaga yra labai puiki alternatyva žmonėms, kurie turi alergijų.

– Išduokite paslaptį, kaip nesuklysti renkantis šepetėlį? Moteris lengvai pasimeta tarp gausybės gražių pakuočių.

– Visi makiažo šepetėliai šiais laikais atrodo gražiai, stilingai. Turiu 6 pagrindinius patarimus, kad moteris, atėjusi išsirinkti šepetėlio, neapsigautų.

Pirmiausia, palieskite šepetėlio šerelius, jei jie švelnūs, tai - tinkamas teptukas.

Antra, galima švelniai timptelėti plaukelius, jei nei vienas iš jų neiškrenta, jie kokybiškai suklijuoti.

Ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį ir į formą: neturi būti jokių šiurkščių kampų, išsikišusių plaukelių.

Svarbu žinoti, kokio šepetėlio reikia jūsų naudojamai makiažo tekstūrai. Rekomenduočiau prieš perkant pasitarti su specializuotų parduotuvių darbuotojais.

Penkta, paskaitykite atsiliepimus internetinėje erdvėje. Nemažai visažistų teikia puikius patarimus, norintiems įsigyti kokybiškus produktus.

Galiausiai turite suprasti, kad šepetėlio kokybę pamatysite jį naudodami. Prisiminkit: kokybiškas šepetėlis darys ne ką jis nori, o ko norite jūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.