„Injekcijos” nugalėtojai – penketukas iš trijų skirtingų šalių

Trečiadienį Nacionalinėje dailės galerijoje įvyko konkurso „Injekcija“ finalas – buvo išrinkti ir apdovanoti šių metų nugalėtojai, nauji mados talentai. Jau aštuntą kartą skelbdamas šį tarptautinį konkursą, festivalis „Mados infekcija“ ieško naujų mados vardų, kuriems „Injekcijos“ finalas tampa paskutine kliūtimi norint patekti ant „Mados infekcijos“ podiumo. Finalinio renginio metu savo kolekcijas pristatė 15 finalistų iš Lietuvos, Rusijos, Estijos ir Vokietijos, o laureatais tapo net 5 dizaineriai ir jų duetai – Liucija Kvašytė, Monika Pranckaitytė, Lina Elmentaitė, duetas BOOM – Jing Jing Qui ir Robin Rau iš Vokietijos, Darios Babaevos ir Marinos Butenko duetas iš Rusijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:29 AM

Žinoma, labai norėjosi, kad atrastume daugiau naujų talentų iš savos, Lietuvos, mados industrijos, tačiau šių metų „Injekcijos“ laureatai tik patvirtino, kad tai ne tik mūsų šalies, bet ir tarptautinis renginys, pritraukiantis nemažai stiprių ir užsienio jaunųjų mados talentų“, – apie nugalėtojų penketą pasakojo festivalio „Mados infekcija“ meno vadovė ir „Injekcijos“ komisijos narė Sandra Straukaitė. Komisija nugalėtojų penketą išrinko atkreipdami dėmesį į drabužių audinius, jų faktūras, derinimą tarpusavyje, kolekcijų pristatymo muziką, konceptualumą. Vokietijos duetas savo kolekcijoje naudojo įvairius audinius – nuo tradicinių, tokių kaip natūralus kailis ir šilkas, iki aukštųjų technologijų bei bandė parodyti tokių technikų kaip siuvinėjimas ar mezgimas universalumą, merginų iš Rusijos kolekcijoje buvo matyti 3D dekoracijos, skirtingų aprangos stilių (klasikinio ir sportinio) mišinys, Lina Elmentaitė savo kolekcijoje „Aplinkos atspindys“ atsispindėjimo principą perteikė sukurtu veidrodiniu audiniu, Liucija Kvašytė derino seną braižą su inovatyviais sprendimais, Monika Pranckaitytė savo kūriniuose apjungė dirbtinės odos, vilnos, viskozės, medvilnės medžiagas. Finale – originalios ir drąsios idėjos „Absoliučiai visos finalinio vakaro kolekcijos buvo vertos dėmesio ir aukšto lygio. Labai malonu, kad jauni žmonės prilygsta jau daugybę metų mados renginiuose dalyvaujantiems profesionaliems kūrėjams. Tiesą sakant, man net lietuvių autorių kūriniai patiko labiau nei užsieniečių, mat jie išsiskyrė puikiu atlikimu. Juk kartais kolekcijos idėja gali būti puiki, tačiau pats drabužis būna pasiūtas prastai. Profesionalus atlikimas yra didžiulis dizainerio pasiekimas.

Iš lietuviškų kolekcijų vertėtų išskirti vieną iš nugalėtojų – Liuciją Kvašytę. Jos kolekcijoje vyravo daugybė mados tendencijų, o bandyti atskleisti kelias mados tendencijas yra labai pavojinga – tai gali būti nesubtilu, pompastiška, perkrauta detalėmis. Be to, buvo labai įdomus ir gražus rankovių kirpimas, kas nėra būdinga vyriškoms kolekcijoms. Tai atrodė naujai ir originaliai. Jos kolekciją būtų galima demonstruoti Italijoje bei bet kur kitur užsienyje ant aukštosios mados podiumo“, – apie finalines kolekcijas pasakojo mados žurnalistė iš Italijos, komisijos narė, Jurga Jurkevičienė. Finaliniame renginyje savo kolekcijas pristatė ir dėl pagrindinio prizo kovojo: Inga Skripka, Janina Zibireva, Inga Galinytė, Jurgita Žaromskytė, Lina Audzevičiūtė ir Inga Liutkienė, Lina Elmentaitė, Liucija Kvašytė, Melita Rus, Monika Pranckaitytė, Rimantė Juozilaitytė, Virginija Valeišaitė, Anja Yelizaryeva (Estija), Daria Babaeva ir Marina Butenko (Rusija), Rufina Lagutina (Rusija), duetas BOOM – Jing Jing Qui ir Robin Rau (Vokietija). Atrasti garsūs mados vardai „Injekcija“ – 2008 metais užgimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per septynerius gyvavimo metus jis yra sulaukęs beveik 370 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkęs daugiau kaip 60 finalistų ir atradęs dabar jau žinomus dizainerius – Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, Mildą Čergelytę, „Tribe“, kūrybinį susivienijimą „labàdienà“, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko, Dainių Bendiką ir Beną Staškauską bei daugelį kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.