2015-ieji - vyno spalvos metai

Kam pabodo šviesios ir blankios spalvos, jau gali džiaugtis. 2015 metais karaliaus sodri rudai raudona spalva. Užuominų apie tai jau buvo galima išvysti ir garsių mados namų pavasario ir vasaros kolekcijose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“

Daugiau nuotraukų (1)

(„Lietuvos rytas“)

Dec 11, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:02 AM

Kasmet JAV įsikūręs „Pantone“ spalvų institutas ateinančių metų spalvą paskelbia neatsitiktinai. Spalvų specialistai atsižvelgia į įvairiausių kūrėjų nuomonę, apklausų rezultatus. Šį kartą įtakingiausia 2015-ųjų spalva pavadinta „Marsala“. Mados mėgėjai su ja jau susipažino tokių garsių mados namų kaip „Dries van Noten“, „Louis Vuitton“ ar „Raf Simons“ kolekcijų pristatymuose.

Tačiau pranašaujama, kad kitąmet ši spalva dominuos ne tik drabužių, bet ir namų interjero, baldų dizaino, namų apyvokos reikmenų ar net automobilių madoje ir turės didesnę įtaką vartotojams nei kitos spalvos.

Rudai raudona spalva dar įvardijama kaip vyno. Ji puikiai gali pakeisti pabodusią juodą, nes turi šiek tiek retro prieskonio, o aštuntojo dešimtmečio stilistika dominavo ir daugelyje 2015-ųjų pavasario ir vasaros mados kolekcijų. Ir nors „Marsala“ yra gana neutrali spalva, derinama su kitomis spalvomis gali tapti labai stipriu akcentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą