Džinsai: kažkada drausti nešioti ir be galo geidžiami

Džinsai – oficiali XIX amžiaus amerikiečių darbininkų uniforma, kurią išpopuliarino Marlonas Brando, motociklininkų klubo „Hell’s Angels“ nariai ir Jane Birkin, – ir toliau džiugina podiumu ir gatvėmis vaikštančius žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 10:02 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:46 PM

 “Lietuvos ryto“ žurnale  “Stilius“ rašoma, kad seniai praėjo tie laikai, kai 1975 metais žurnalo „Elle“ įkūrėja Helene Gordon–Lazareff drausdavo mados redaktorėms darbe pasirodyti su džinsais! Nors ir šiais laikais kai kuriose įstaigose džinsus nešioti draudžiama, tai drabužis, kurio pasaulyje parduodama daugiausia.

Džinsai, kaip ir vyrai, jų pilna visur, bet mažai tų, kurie mums tinka. Galime ieškoti mums skirtų, kurie visą savo gyvavimo laikotarpį formuos svajonių užpakaliuką.

Priešingai, nei teigiama žurnaluose, nėra to vienintelio džinsų tipo, tinkančio visų žmonių kūno formoms.

Būtų per daug paprasta! Tai labiau proporcijų ir įvaizdžio klausimas. Gera naujiena ta, kad net ir būdamos apvalios figūros galite nešioti džinsus.

Tai įrodo Marylin Monroe, šeštojo dešimtmečio mados džinsus mūvinti filme „Upė, iš kurios negrįžtama“, ir Tara Lynn, kuri puikiai atrodo su 48–ojo dydžio supererotiškais džinsais ir retro bateliais.

Problema ta, kad džinsus dažnai dėvime netinkamai.

Labai siauri džinsai

Iggy Popo stiliaus džinsams (tai smarkiai aptempti džinsai) taikoma daug reikalavimų. Jie neturi suplokštinti sėdmenų, trukdyti kvėpuoti, išryškinti pilvuko. Labai svarbu tinkamas ilgis. Džinsai turi būti atraitoti pagal Jamie Hince’o stilių arba turi siekti tik kulkšnis. Tarpinio varianto tiesiog negali būti.

Platėjantys džinsai

Nuo 2011 metų moterys pamėgo platėjančius (flare) džinsus. Tokias pat kelnes aštuntajame dešimtmetyje mūvėjo Diane Keaton ar Marianne Faithfull. Platėjančios kelnės pailgina kojas ir suapvalina sėdmenis. Jei esate apvalutė, rinkitės glotnaus kirpimo džinsus (boot cut), t.y. nuo kelių pradedančius platėti. Džinsai turi būti labai ilgi, kad išvengtumėte monolitiško įspūdžio. Prie jų derinkite aukštakulnius, prigludusią palaidinę arba į kelnes sukištus marškinius.

Berniukiški džinsai

Kai susirasite tinkamą vaikiną, nukniaukite iš jo džinsus. Juose šiek tiek skęstate? To mums ir reikia. Pasiskolinkite iš jo platų diržą ir juo stipriai susiveržkite, kad įgautumėte vapsvos liemenį. Sukiškite į kelnes marškinėlius (ar marškinius), atraitokite džinsų apačią ir pasipuoškite aukštais smailiakulniais bateliais. Tikrai nebūsite panaši į maišą, net jeigu turite keletą nereikalingų kilogramų. Priešingai, mūvėdama berniukiškus džinsus paslėpsite celiulitą ir riebalų rieves.

Balti džinsai

Pamirškite baltų džinsų ir jūreiviškos dryžuotos palaidinės derinį. Šie džinsai verti kur kas daugiau. Beje, balti džinsai žiemą gal net gražesni, kai juos nešiojame su pilku kašmyriniu megztuku, tunika, mokasinais, ilgaauliais batais ir lietpalčiu. Jų neišgąsdins niekas. Jie paklūsta visoms užgaidoms ir tinka visiems stiliams. Ne per daug aptemptus džinsus gali mūvėti bet kurio amžiaus moterys. Be to, jie labai jaunina!

Puošti džinsai

Ne, džinsai nėra tik dviejų rūšių: iš tikrųjų mėlyno džinsinio audinio ar juodi. Jų būna įvairių: ryškiai raudonos, blyškiai rausvos spalvos, dryžuotų, blizgių, su kniedėmis, išsiuvinėtų, zebro kailio motyvų, su emblemomis... Turite teisę mėgti ir netradicinius variantus. Su sąlyga, kad blizgučius, netikrais brangakmeniais puoštus marškinėlius ir džinsus apibrizgusiais kraštais paliksite ilsėtis drabužinėje. Šio tipo kelnių stilius turi būti paprastas. Juk neketinate lipti ant scenos Las Vegase!

Džinsiniai marškiniai

Juos vertėtų aprašyti knygos skyriuje „Visam gyvenimui ir visada madingi“, nes, kalbant apie stilių, jie palengvina gyvenimą. Mums patinka keisti džinsinių marškinių dėvėjimo įpročius, pavyzdžiui, juos derinti prie klasikinio drabužio. Žiemą juos nešiokite užsegtus, sukištus į pieštuko formos ar saulės kliošo sijoną, į vyriškas kelnes iš tvido ar į Velso princo stiliaus languoto audinio kelnes, taip pat į odines kelnes... Vasarą šie marškiniai tinka prie romantiškos suknelės ar šortų.

Džinsinis švarkelis

Vienintelė taisyklė: jį reikia rinktis siaurą ar net šiek tiek per mažą. Įsivaizduokite, kad jį dėvėsite vietoj seksualaus ir labai moteriško užsegamo megztinio, vilkėsite po švarku ar paltu. Nebijokite suteikti jam erotiškumo – nešiokite beveik ant nuogo kūno, po apačia vilkėdama tik nėriniuotą apatinį trikotažą, priderinkite masyvią koljė, susisukite šiek tiek išdraikytą plaukų kuodelį... Ta pati taisyklė galioja ir džinsinėms liemenėms.

Penkios klaidos

– Visko per daug: kalbame apie brizgius, per daug nuskalbtus džinsus, kniedes, brangakmenius imituojančius stikliukus.

– Palankos iš tingumo užlenktos į vidinę drabužio pusę: geriau jau atraitoti, atlenkti į išorę arba nukirpus atsiūti.

– Nuskalbti ir nutrinti džinsai: džinsinius drabužius skalbkite 30 laipsnių temperatūroje išverstus į blogąją pusę, kad jie per daug nenusiskalbtų, o kad spalva neišbluktų, įpilkite šiek tiek baltojo vyno acto.

– Drabužių džiovyklės sugadina pluoštą.

– Labai siauras diržas: verčiau rinkitės kaubojišką ar džinsų kilpų platumo diržą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.