Maištinininkas Johnas Galliano sugrįžo į aukštąją madą

Po pertraukos ekscentriškasis britų dizaineris Johnas Galliano (54 m.) pagaliau sugrįžo į aukštąją madą. Daug kam netikėtai rudenį tapęs mados namų „Maison Martin Margiela“ kūrybos direktoriumi, jis vėl sukėlė lengvą maištą.

„Maison Martin Margiela“ naujausia aukštosios mados kolekcija, pristatyta Londone.
„Maison Martin Margiela“ naujausia aukštosios mados kolekcija, pristatyta Londone.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 28, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:43 PM

Paprastai „Maison Martin Margiela“ kolekcijos pristatomos per Paryžiaus aukštosios mados savaitę. Tačiau J.Galliano šiems mados namams skirtą debiutinę pavasario aukštosios mados kolekciją pristatė vyrų mados savaitės metu, Londone., rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Taigi prieš ketverius metus iš „Dior“ mados namų už antisemitinį išpuolį vienoje Paryžiaus kavinių išmestas J.Galliano grįžo palyginti kukliai, tačiau reikšmingai.

Žydų bendruomenė dėl antisemitinių dizainerio pareiškimų piktinasi iki šiol. Tačiau ilgametė amerikietiškojo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour plojo rankomis, sakydama, kad J.Galliano jau laikas atleisti.

Daug kas svarsto, kad tokį sprendimą – Paryžių iškeisti į Londoną – dizaineris priėmė bijodamas Prancūzijos žiniasklaidos kritikos. Kita vertus, mados virtuozo šuolis į karjeros aukštumas prasidėjo būtent Londone. Ten jis labiausiai ir mylimas.

Vos šimtui svečių išsiųstuose kvietimuose buvo nurodytas ir simbolinis renginio laikas – 4 valandos 30 minučių popiet. Tai metas, kai britai tradiciškai geria arbatą.

Vestminsterio rajone vykusiame kolekcijos pristatymo renginyje buvo galima išvysti ir tokius garsius jo bičiulius kaip modeliai Naomi Campbell, Kate Moss ir Cara Delevingne, batų dizaineris Manolo Blahnikas, „Burberry“ mados namų dizaineris Christopheris Bailey.

Nauja kolekcija dizaineris nesikuklino atskleisti viso talento.

Manekenės pademonstravo įspūdingo kirpimo groteskiškomis detalėmis dekoruotas sukneles, prie jų priderintas latekso pirštines ir skulptūras primenančius galvos apdangalus-kaukes. Baltos, raudonos, juodos ir aukso spalvos kontrastus papildė laukinių gyvūnų kailio motyvai.

Už žemę šluojančias suknias ir paltus bei išlaikytą mados namų „Maison Martin Margiela“ stilistiką galima drąsiai paploti.

Parengė Rugilė EREMINAITĖ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.